Temmet Kanarifuglene

REFERAT: Den satt langt inne, men United reiste til slutt hjem med tre poeng fra Norwich, etter scoring av Danny Welbeck.

Før kampen på Carrow Road hadde United vunnet fem kamper på rad for første gang siden David Moyes tok over managerstolen etter Sir lex Ferguson, og en trepoenger ville ført laget opp i ryggen på fjerdeplassen i Premier League.

På skadefronten skulle det også se bedre ut. Dagen før kampen gikk det rykter om at både Wayne Rooney og Robin van Persie skulle bli klare til å starte sammen, men en time før kampstart var tonen helt annerledes.

Ingen av de to var med i troppen, og Moyes valgte å bruke Javier Hernandez fra start, til tross for at laget kun hadde tatt et poeng på de tre kampene han hadde startet tidligere i sesongen.

[poll id=»49″]Slapp vertene til

United gikk hardt ut de første minuttene, og før det stod 10 minutter på klokken, hadde United 77% av ballinnehavet, men de klarte ikke å produsere de store sjansene.

I resten av første omgang var det så og si ingenting som handlet om United, utenom det som skjedde innenfor egen 16.meter. Hjemmelaget tok kontroll på kampen og hadde flere store sjanser til å ta ledelsen, og Moyes kunne se seg lykkelig for at laget hans kunne gå til pause på 0-0.

Bare sekunder før pause fikk også Hernandez sendt avgårde et skudd fra spiss vinkel. Keeper hadde full kontroll, men det var likevel Uniteds første målsjanse i kampen, og verdt å ta med seg inn i garderoben.

Bytte i pausen

Ryan Giggs hadde langt fra noen stor første omgang, men han var ikke alene om det, og skal ikke ha skylden for at laget spilte så dårlig som de gjorde. Likevel var det han som måtte bli igjen i garderoben da Moyes skulle snu skuta.

Norwich City v Manchester United - Premier League

Flaksemål

Men så var United akkurat så heldige som mesterlag kan være. Danny Welbeck jaget og jaget på en pasning som gikk inn til Norwich-forsvaret, og han rakk frem til ballen samtidig som forsvareren, som dermed klarerte rett i United-spissen, og videre ut til Hernandez, som med en litt dårlig førstetouch spilte Welbeck alene med keeper, der han gjorde alt rett og sendte United i føringen.

United fortsatte å føre kampen etter målet, og selv om Norwich ved en anledning ropte på straffespark, var de aldri like nær scoring som det de var i de første 45 minuttene.

United satte innpå Adnan Januzaj og Darren Fletcher, og sammen med de ni andre som var der, klarte de å ro i land seieren uten at det noen gang så veldig ut som om Norwich skulle klare å komme tilbake.

Alt i alt var dette en kamp der Norwich kanskje hadde fortjent å fått med seg noe, noe statistikkene fra kampen bekrefter. Men tre viktige poeng ble dratt i land, og United klatret videre opp mot toppen i Premier League igjen.

Norwich 0 – 1 Manchester United

56. min: Danny Welbeck 0-1

Turnering: Premier League
Sted: Carrow Road
Tid: 28/12-13

United: David De Gea, Chris Smalling, Nemanja Vidic, Jonny Evans, Patrice Evra, Ashley Young, Tom Cleverley, Michael Carrick, Ryan Giggs (Danny Welbeck 46. min), Shinji Kagawa (Adnan Januzaj 56. min), Javier Hernandez