UTFORDRER: James Wilson er kanskje Falcaos argeste konkurrent om en spissplass i United. Få ville trodd det da colombianeren ankom United.

Scorer hvert 99. minutt

Befinner Van Persies arvtager seg allerede i klubben?

Et kvarter før slutt på the Emirates lørdag kveld banet Robin van Persie vei for James Wilson. Tre mål på elleve kamper er nederlenderens dystre statistikk denne sesongen. Det kan tenkes at Wilson ikke nødvendigvis trenger å være noen nødløsning.

Lørdag tar Manchester United imot Hull på Old Trafford, samme oppgjør som endte med to scoringer for debutanten Wilson for under et halvt år siden. Ellers scoret han for mer eller mindre det som var av aldersbestemte United-lag.

18-åringen er snøgg, har nese for mål, kan straffe motstandere langs flankene så vel som i midten, og i likhet med Van Persie er han laget av porselen. Han drar dessuten nytte av å trene med Wayne Rooney og Radamel Falcao på daglig basis. Det er klart at han er noe for framtiden, men er han noe for nåtiden?

Notorisk

ON FIRE: Scoret alle målene da United vant 4-1.

La oss ta en titt på de kalde fakta. Denne sesongen har han fått i snitt 16 minutter på sine fem innhopp, hvorav tre av disse kampene var mot lag fra fjorårets topp fire. Ikke akkurat all verden med tid til å spille seg varm – ikke engang en hel kamp totalt. Han har allikevel glimret med sitt nærvær, og i overgang med Di María og Rooney kunne farten hans utgjort en reell trussel. Det kom til syne allerede mot Arsenal.

På U21-nivå har han derimot funnet nettmaskene jevnt og trutt. I 2014 har Wilson gjort to mål på tre kamper (173 minutter) i denne sesongens U21 Premier League, og seks mål på ni kamper i fjorårets utgave (624 minutter). Det betyr at unggutten gjør mål hvert 99. minutt, hvilket slettes ikke er dårlig. Også var det jo disse to mot Hull. I fjorårets UEFA Youth League fikk han i tillegg fem mål på seks kamper.

I august, da United møtte City i Manchester Senior Cup, gikk han like greit hen og scoret samtlige røde mål da byrivalene ble overlistet 4-1. Blant målene var denne soloprestasjonen:

Som ansvarlig redaktør skriver i sin oppsummering av Arsenal-kampen, skal kampen mot Hull vinnes «uansett hvilke skader vi har, og uansett hvilke 11 Van Gaal velger å bruke.»

Så er det på tide å bruke en 18-åring fra Biddulph der?