U23 vann på Old Trafford

Uniteds reserver vann med 3-2 mot Derby på Old Trafford.

Två mål av Scott McTominay och ett av Josh Harrop (bilden ovan) gav Manchester Uniteds U23 segern på Old Trafford. Derby stod för motståndet och kvitterade två gången men efter McTominays 3-2-mål efter 85 minuter kunde United hålla undan.

– Vi jobbade riktigt hårt i slutet. Det här betyder mycket. Det finns inget bättre än att avgöra på Old Trafford i sista minuten, sa Scott McTominay till MUTV efter matchen.

– Det är svårt utan en anfallare men vi gnäller inte utan gör vårt bästa. Det är en briljant känsla att göra två mål.

Det McTominay syftar på är att Uniteds U23 inte har någon renodlad anfallare i truppen. Istället får mittfältare som McTominay och Matty Willock vikariera på topp, idag spelade Willock längst fram.

Det är Uniteds andra seger i Premier League 2 den här säsongen.

I en dramatisk match var det Derby som öppnade bäst, utan att egentligen skapa några vassa målchanser.

Istället var det United som skulle ta ledningen på matchens första riktiga målchans. Harrop slog ett perfekt inlägg och McTominay nådde högst.

McTominay hade sedan två bra chanser att utöka ledningen, sedan United attackerat bra på vänsterkanten. Men då United dominerade klev Derby fram och Vernam kunde kvittera efter en hörna. United hade sedan chanser att återta ledningen men det var 1-1 efter första halvlek.

Derby öppnade sedan bäst i andra halvlek men mitt i andra halvlek kontrade United bra. Harrop avancerade in i straffområdet gjorde en kroppsfint. Försvararen hade då redan inlett sin tackling och flög rakt in i Harrop. En solklar straff för United. Harrop tog hand om straffen själv och satten den säkert i mål.

Men Derby kom tillbaka och låg på för en kvittering. Till slut kom den efter ett inlägg från långt håll och Vernam gjorde sitt andra nickmål i matchen.

United gav dock inte slaget förlorat och kunde hitta ett segermål efter en tilltrasslad situation. Via Olosunde föll bollen till McTominay som vände runt och tryckte in bollen i mål.

I United var vänsterkanten med vänsterbacken Riley, vänsteryttern Hamilton och offensiva mittfältaren Harrop bäst, tillsammans med tvåmålsskytten McTominay.

Mittbacken Tuanzebe gjorde, som vanligt, flera bra brytningar men före Derbys 2-2-mål är han lite för passiv i luftrummet.

– Vi har tränat på olika sätt att anfalla. Vi kunde ha gjort fler mål i första halvlek. Det var trist att släppa in mål på en fast situation, sa tränaren Warren Joyce till MUTV efter matchen.

– Vi släppte in ett till dåligt mål på ett inlägg från distans men vi kämpade vidare. I slutet fick vi vad vi förtjänade tycker jag.

Manchester United 3-2 (1-1) Derby

Premier League 2
Old Trafford, 19 september 2016.

1-0 (17) Scott McTominay (assist: Harrop)
1-1 (34) Charles Vernam
2-1 (67) Josh Harrop (straff)
2-2 (74) Charles Vernam
3-2 (85) Scott McTominay (assist: Olosunde)

Manchester United: Kieran O’Hara; Sadiq El Fitouri, Axel Tuanzebe, Regan Poole, Joe Riley; Devonte Redmond (Matt Olosunde, 58.), Charlie Scott (Ro-Shaun Williams, 64.); Scott McTominay, Josh Harrop, Ethan Hamilton; Matt Willock
Avbytare: Ilias Moutha-Sebtaoui, Josh Doughty, Tahith Chong

Vi följde matchen

SLUT: United vinner med 3-2.

90+2: Räddning. O’Hara tippar till hörna efter en bra slagen frispark. Hörnan blir ofarlig.

90: Räddning. O’Hara tvingas sträcka på sig för att rädda ett skott. Det ska spelas fyra tilläggsminuter.

89: Varning. Derbys Stabana blir varnad.

85: MÅL! McTominay gör sitt andra för dagen. Bollen matas in i Derbys straffområde. Olosunde vinner bollen till McTominay som vänder runt och distinkt sätter bollen i nät. United leder för tredje gången. Är det tillräckligt?

81: United slappnade av efter Harrops 2-1-mål men har nu tagit över spelet igen med en längre periods press. Det slutar med ett par hörnor och lite kalabalik men Derby fredar sitt mål.

76: Bra chans för United men utmärkt försvarsarbete av Derby.

74: Mål. Derby kvitterar. Ett perfekt inlägg från högerkanten och Vernam möter med en språngnick för sitt andra mål. El Fitouri och Tuanzebe borde kanske ha gjort ett bättre arbete med att vinna nickduellen.

71: Bra kvitteringschanser för Derby. De matar ett par inlägg in i Uniteds straffområde och Uniteds försvar får inte grepp om bollen. Slutar med ett par skott som täcks till hörna innan Uniteds målvakt O’Hara till sist greppar bollen.

70: Sett till andra halvlek är ledningsmålet aningen överraskande. Sett till hela matchen är det klart välförtjänt.

67: MÅL! Harrop tar straffen själv och gör inget misstag. Hårt och lågt vid målvaktens högra stolpe. Målvakten går åt rätt håll men är inte nära att rädda.

67: STRAFF. Harrop sparkas ner i straffområdet och det är en solklar straff. Klumpigt försvarsspel.

65: Williams går förstås in som mittback bredvid Tuanzebe. Poole flyttar upp på mittfältet.

64: Byte: Ro-Shaun Williams ersätter Charlie Scott. Williams har haft skadeproblem under säsongsinledningen men gjorde comeback när juniorerna förlorade mot Manchester City i lördags. Han är fortfarande junior men redan etablerad på den här nivån och han har varit med i a-lagets matchtrupp.

60: Derby har varit det bättre laget första kvarten i andra halvlek. De har dock fortsatt svårt att skapa målchanser. Mycket bolltrillande på offensiv planhalva men de kommer inte in i straffområdet, förutom när United sov på en frispark.

58: Byte: Matthew Olosunde ersätter Redmond.

55: Derby är nära att ta ledningen. United sover på frisparken och Walker får fritt nickläge men han träffar inte mål.

54: Varning. Gult kort för Ethan Hamilton, då han ger bort en frispark efter ett långt anfall av Derby.

49: Målchans. El Fitouri får bollen och slår ett bra inlägg. Det styrs på en försvarare och McTominay når inte bollen.

47: Skadeuppehåll direkt i andra halvlek. Derbys lagkapten Hansson ligger ner och får vård. Oklart vad som hände men det ser ut som att han kan återvända till spel.

46: Derby sparkar igång andra halvlek.

PAUS: Det är 1-1 efter första halvlek. Derby har haft mycket boll men de har inte skapat mycket. United har däremot haft flera bra chanser utöver målet och borde ha gjort två eller tre mål i den här halvleken.

Reserverna saknar en riktigt anfallare. Det märks.

43: United får bra tryck sedan en Derbyförsvarare ramlat. Blir emellertid aldrig någon riktig målchans. Slutar med en resultatlös frispark.

39: Mittbacksduon Tuanzebe och Poole får nästan alltid beröm, Tuanzebe framför allt. En svaghet är dock spelet i luftrummet.

37: Derby dominerade bollinnehavet i början på matchen. Därefter tog United över fullständigt. Kvitteringen kom från ingenstans.

35: Chans. Nästan omedelbart är United på väg att återta ledningen. Harrop kommer fram på vänsterkanten (förstås). Inspelet styrs dock undan precis.

34: Mål. Derby kvitterar efter en hörna. Inte rättvist. Vernam når högst och bollen in i mål med några centimeter.

32: Miss. Där borde McTominay ha gjort mål. Den här gången är det Hamilton som kommer fram på vänsterkanten. In till McTominay som dock skjuter över.

31: Stolpe. United tar sig återigen fram på vänsterkanten, Riley den här gången. Han slår sedan en lågt inlägg som McTominay kastar sig fram och styr i stolpen.

27: Skott på mål av Harrop. Målvakten får sträcka sig rejält för att nå bollen. Såg ut som att skottet ändrade riktning på vägen fram.

26: Varning. Derbys lagkapten Jamie Hansson blir varnad efter en att cyniskt ha sparkat ner McTominay.

25: Hamilton, Riley och Harrop kombinerar fint på vänsterkanten. Den trion var bra även mot Villarreal. Den här gången slutar det med skott av Riley. Bra placerat men målvakten räddar ändå ganska enkelt.

22: Derby tar sig enkelt fram och in i Uniteds straffområde. Där dyker lagkapten Tuanzebe som vanligt upp och avvärjer till en hörna som blir resultatlös.

17: MÅL! United tar ledningen genom Scott McTominay. Josh Harrop kommer fram på vänsterkanten, vänder runt och slår ett inlägg med högerfoten. McTominay möter inlägget perfekt och nickar in matchens första mål.

12: United får matchens första hörna. Derby kontrar snabbt men Riley jobbar hem bra, även om det kostar en frispark.

9: Derby har annars öppnat bra och har det mesta av bollinnehavet. De har dock inte tagit sig in i offensivt straffområde än.

7: Vänsterbacken Riley avancerar och skär in. Avslutar med ett skott på mål men tämligen enkelt för målvakten att rädda.

3: United kommer till matchens första avslut. Harrop får dock dålig träff på bollen och den går långt utanför.

1: Matchen är igång. United börjar med bollen på Old Trafford.

19.15: Warren Joyce har bara gjort en förändring jämfört med matchen mot Villarreal. Det är i mål, där Kieran O’Hara nu får chansen istället för Sam Johnstone.

På bänken noterar vi att Tahith Chong för första gången figurerar på den här nivån.

19.10: Laguppställningarna är nu klara. Inte heller den här gången medverkar någon av Mourinhos a-lagsspelare. Den i laget som får förmodas vara närmast spel i a-laget är mittbacken Axel Tuanzebe.

19.00: United har inlett ligaspelet med en seger, två oavgjorda och en förlust, medan Derby har inlett med fyra raka förluster.

Förra veckan stod reservlaget för en imponerande insats då de besegrade Villarreal med 1-0 i Premier League International Cup. Josh Harrop (bilden ovan) gjorde matchens enda mål då.