Rekordsetteren

PÅ DENNE DAG i 1995, scoret Ryan Giggs tidenes raskeste United-mål.

Datoen var altså 18. november for nøyaktig 20 år siden. Southampton, nummer 15 på Premier League-tabellen, besøkte Old Trafford for å møte tabelltoer United.

For sydkystklubben skulle det bli en ettermiddag for de store bakoversveiser. Håpet om poeng ble nemlig langt på vei knust omtrent før kampen var kommet igang:

Southampton tok avspark, Paul Scholes snappet ballen og la en strålende crosser til Eric Cantona på venstre. Han fant Ryan Giggs som kom stormende inn bakfra, og dermed sto det 1-0 før kampen var 16 sekunder gammel!

Dette er den tidligste United-scoringen som noensinne har blitt notert.

Men Giggs hadde mer hastverk. Tre minutter etter åpningsmålet var den 21 år gamle United-vingen på farten igjen. Denne gang snappet  han selv opp ballen fra en motstander, satte på turboen og stormet avgårde, før han iskaldt avsluttet til 2-0.

Paul Scholes ville ikke være stort dårligere, så han fulgte like godt på med nye scoring etter åtte minutter, før det hele roet seg ned frem til midtveis ut i 2. omgang. Da sørget Andy Cole for 4-0.

Gjestene var blitt nedsablet etter alle kunstens regler, men de skulle få sitt trøstemål fem minutter før slutt.

Premier League, 18. november 1995
Old Trafford, 39.301 tilskuere (stadion under ombygging)
Dommer: Paul Danson

Manchester United 4-1 (3-0) – Southampton

01. min.: 1-0 Giggs
04. min.: 2-0 Giggs
08. min.: 3-0 Scholes
69. min.: 4-0 Cole
85. min.: 4-1 Shipperley

United: Schmeichel; G.Neville, Bruce, Pallister, Irwin (P.Neville, 46.); Beckham, Scholes (McClair, 49.), Butt, Giggs (Sharpe, 66.); Cantona, Cole.