Rekord-Smalling

Suste inn på Guinness-listen.

Det flyter godt for Chris Smalling om dagen. Ikke bare fordi han storspiller i Uniteds midtforsvar, men også fordi han krediteres i siste utgave av Guinness World Records – ikke bare én, men to ganger.

Som vi kanskje husker kom han inn fra benken som erstatter for Phil Jones hjemmeoppgjøret mot Burnley i februar? Han ble sendt utpå etter knappe fem minutters spill og kvitterte for tilliten 22 sekunder senere ved å sende United i ledelsen med et perfekt hodestøt.

Raskeste fra kick-off

Med denne prestasjonen fant Smalling umiddelbart veien til rekordbøkene, og nå har han altså havnet i den mest anerkjente av dem alle.

Ikke fordi han fant nettmaskene etter bare 22 sekunder, men fordi han gjorde det etter 5 minutter og 9 sekunder. Dermed har scoringen blitt anerkjent som den raskeste fra kampstart utført av en innbytter i Premier League.

cs
Old Trafford, 11. feb. 2015: Chris Smalling går i været og header inn sitt andre mål for kvelden.

Frempå igjen

Men Smalling var ikke ferdig med rekordjakten. På overtid i første omgang stakk han igjen hodet sitt frem og headet laget sitt i ny ledelse, nå til 2-1.

Også denne prestasjonen kvalifiserer til Guinnessheder ettersom Smalling dermed ble den innbytteren som har scoret flest Premier League-mål i løpet av en førsteomgang. I denne kategorien må han imidlertid finne seg i å dele hederen med ex-Red Cristiano Ronaldo og tidligere Chelsea-spiller Frank Lampard.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.