En kamp å glemme..

REFERAT: United ble ydmyket av League One-klubb MK Dons og røk dermed ut av ligacupen.

Tirsdag kveld var det duket for andre runde i ligacupen hvor Milton Keynes Dons ventet hjemme på Stadium MK. MK Dons som ligger på en syvende plass i League One var ventet å være en enkel match for de røde djevlene fra Manchester, men den gang ei.

Tirsdag formiddag kunne ManUtd.com melde at Jonny Evans var klar igjen etter å ha vært ute med skade siden den 5. august. Og friskmeldingen kunne knapt ha kommet på et bedre tidspunkt, ettersom Chris Smalling ble skadet mot Sunderland og nykommer Marcos Rojo fremdeles venter på arbeidstillatelse.

Men comebacket så ikke ut til å hjelpe stort og kvelden ba på både glede og skuffelse for United-fansen. Èn drøy time før kampstart kunne klubben endelig bekrefte signeringen av Ángel Di María, men gleden fikk nok en liten demper for flere utover kvelden da United ikke fikk med seg et resultat fra ligacup-kampen.

Manchester United Unveil Record Signing Angel di Maria
Angel Di Maria: Har United-fansen nå bedre tider i vente?

Louis van Gaal maner etter tålmodighet og har tidligere uttalt at det vil ta tid å få klubben på rett kjøt igjen, noe som er logisk og vi alle kan forstå selv om vi kanskje ikke ønsker å innrømme det. Men en seier nå ville hjulpet på både selvtilliten til spillerne og humøret til fansen, og Louis van Gaal hadde nok håpet på en identisk start som Sir Alex Ferguson hadde i Manchester United: Først tap, så uavgjort, så seier.

Men slik gikk det altså ikke og United gikk på et ydmykende 4-0-tap mot vertene fra League One, og røk dermed ut av ligacupen allerede etter andre runde.

Hjemmelaget tok ledelsen

MK Dons v Manchester United - Capital One Cup Second Round
Bytte: Januzaj ble byttet inn i første omgang pga. skade.

MK Dons sparket det hele igang på Stadium MK, og United var det laget som kom til kampens første sjanser. Danny Welbeck kom seg fri på siden, men skapte ikke mye mer enn det. Etter tre minutter fikk gjestene corner, men Janko mislykkes i forsøket på å slå tunell på høyrekanten.
United var nære flere ganger i starten, hvor Anderson hadde en nydelig pasning til Hernandez som ble presset av en MK Dons-spiller. Det tok ikke lang tid før United igjen var på hugget og Shinji Kagawa spilte igjennom Welbeck som spilte ballen ut til corner. Kagawa, som fikk seg en smell tidligere i kampen, ble byttet ut med Adnan Januzaj halvveis i første omgang etter det som så ut til å være en hodeskade.

United fortsatte å by på fine kombinasjoner og Powell fikk slått en fin ball til Welbeck, som spilte gjennom til Hernandez. Men hjemmelaget fikk klarert til corner. Men etter 26. minutter satt det for League One-laget. Evans, som var tilbake fra skade, befant seg nede på dødlinjen og prøvde å spille seg ut, men en Dons-spiller fikk lagt inn til Grigg og han kunne enkelt sette inn 1-0-ledelsen. Etter scoringen roet tempoet seg i kampen bemerkelig, og United virket tydelig preget etter at hjemmelaget tok ledelsen. Selv om United startet kampen klart best og hadde stålkontroll defensivt i store deler av første omgang, utnyttet MK Dons sin eneste målsjanse til det fulle.

Scoringene fortsatte

United startet andre omgang med å trille ball de første minuttene, brukte ikke lang tid på å skape en corner som kunne vært farlig. Etter fem minutter spill pådrog Reece James seg kveldens første gule kort etter en takling på midtbanen. Men andre omgang fortsatte som verst tenkelig for United, som etter 63. minutter måtte se hjemmelaget øke ledelsen. Anderson lot Grigg stå helt alene inne i feltet, og dårlig posisjoneringsarbeid av brasilianeren satte MK Dons i en 2-0-ledelse. Om jobben ikke var stor nok fra før av ble den ikke noe mindre, men bortesupporterne hørtes ikke ut til å ha gitt opp håpet på en redusering. Ved 67. minutter spilt ble 2-målsscoreren byttet ut med Benik Afobe. Innbytteren, som er på utlån fra Arsenal, brukte ikke mange minutter på å gjøre seg bemerket ute på banen. Etter å ha vært ute på banen i knappe tre minutter hamret Afobe inn 3-0 til hjemmelaget. James rotet bort ballen på midtbanen, og en MK Dons-spiller kunne lett sette ballen forbi til Afobe som satte ballen rett i mål.

Ryan Giggs: Kampen endte nok ikke som ønsket i ledelsen.

Resten av andre omgang oste hjemmelaget av selvtillit og det måtte en enorm snuoperasjon til for at United skulle få med seg et resultat hjem til Old Trafford. James Wilson kom kort tid etter scoringen til en av Uniteds størtste sjanser i andre omgang, men scoringen uteble. I sluttminuttene pungterte vertene kampen fullstendig etter at innbytter Afobe satte inn sitt andre mål for kvelden, og kampen endte fortjent 4-0 til hjemmelaget.

Milton Keynes Dons 4-0 (1-0) Manchester United

Runde: Andre runde i Ligacupen, 26. august 2014.
Sted: Stadium MK, 26.969 tilskuere.
Dommer: Stuart Attwell.

26. min.: 1-0 Grigg
63. min.: 2-0 Grigg
70. min.: 3-0 Afobe
84. min.: 4-0 Afobe

Manchester United: De Gea, M Keane, Evans, Vermijl, James, Powell, Janko, Anderson, Hernandez, Kagawa (Januzaj 20.), Welbeck.

Benken: Amos, McNair, Thorpe, A Pereira, Januzaj, Zaha, Wilson,

Milton Keynes Dons: Martin; Baldock, Lewington (c), Kay, McFadzean; Alli, Potter; Bowditch (Powell 56.), Reeves, Carruthers (Green 61.); Grigg (Afobe 67.).

Benken: McLoughlin, Spence, Green, Randall, Powell, Hitchcock, Afobe.