Husker du forrige seier på brua?

Selvmål og to røde kort sørget for seier for tre år siden.

SCORET: Juan Mata

Med seks seiere på de åtte første kampene i Premier League sesongen 2012/13, dro Manchester United med hevet hode til Stamford Bridge for å møte et ubeseiret Chelsea-lag. United stilte med den gang nysignerte spissen Robin van Persie på topp som hadde 6 mål på 7 kamper for klubben før møtet med Chelsea.

United gikk hardt ut, og allerede etter fem minutter måtte Petr Cech plukke ballen ut av nettet etter at Van Persies skudd gikk via stolpen og i David Luiz før den trillet i mål. Man ville tro at det skulle få de blå fra London til å våkne, men kun 10 minutter senere måtte Chelsea-fansen nok en gang høre United juble over scoring. Denne gangen fikk RvPs skudd rett i målet bak Cech.

Etter denne scoringen roet kampen seg ned og bortsett fra et innlegg fra den tidligere United-aktuelle John Obi Mikel som gikk via Evans og i stolpen, så virket det som omgangen ville ebbe ut med 2-0.

En liten spanjol ville det imidlertid annerledes. Et minutt før kampen bikket det 45. minutt lagde Wayne Rooney frispark like utenfor Uniteds 16-meter. Opp for å ta frisparket kom den nåværende United-spilleren Juan Mata. Den offensive midtbanespilleren viste ingen nåde da han fikk muligheten og skrudde frisparket utagbart i høyre hjørne for De Gea.

Innholdsrik 2.omgang

Med Chelseas sene redusering lå det an til en spennende 2.omgang. Chelsea gikk hardt ut og kunne juble for utligning etter kun ti minutter da brasilianeren Ramires stanget inn et innlegg fra landsmannen Oscar. Med en snau halvtime igjen, var kampen vid åpen. Hjemmelaget var i støtet, men ti minutter etter scoringen kom Chelseas serbiske bauta Ivanovic på etterskudd og felte Ashley Young på vei alene igjennom mot Cech. Mark Clattenburg var raskt oppe med det røde kortet.

PIPEBLÅSER: Mark Clattenburg.
VISTE TO RØDE: Mark Clattenburg.

Med ti mann på banen fikk daværende Chelsea-manager Roberto di Matteo en utfordrende avslutning på det gjeve oppgjøret. Det ble ikke bedre for de mørkeblå da Clattenburg nok en gang dro opp et rødt kort.Bare fem minutter etter at Ivanovic forlot banen måtte den tidligere storscoreren Fernando Torres også gå i dusjen etter å ha fått sitt andre gule kort.

Med ni mann mot elleve ble det stor tro i United-laget, og femten minutter før slutt fikk de uttelling. Javier Hernandez kom i kjent stil fra benken og avgjorde kampen. United dro hjem med tre viktige poeng og gikk forbi Man City på tabellen, til en 2.plass, kun ett poeng bak Chelsea.

Tror du United nok en gang kan hente hjem tre poeng fra Stamford Bridge?