Nanis Sporting overbeviste

Slik spilte de utlånte denne helgen. Se målene til Hernández!

Det ble en trist helg for United, men det har blitt spilt andre fotballkamper denne helgen også. I noen av disse kampene har det vært United-lånesoldater involvert, og her er oversikten over de av våre som har vært i aksjon.

Lørdag 25. april:

Sheffield Wednesday 1-2 Leeds United

Will Keane har slitt med en skade i det siste, men fikk rundt en halvtime i Yorkshire-oppgjøret mot Leeds. Stillingen var 1-1, og uglene satset offensivt ved å bytte inn to spisser, men det endte heller med at kronisk kriserammede Leeds scoret det som viste seg å bli seiersmålet noen minutter senere.

Keane var naturlig nok litt kamprusten etter en-og-en-halv måned ute, og virker ikke å ha fått til stort.

will-keane2
TILBAKE FRA SKADE: Will Keane, her etter en helt annen type smell.

Huddersfield Town 2-2 Blackburn Rovers

Reece James scoret sist helg mot Derby, men var ute med skade denne gangen. Lagkameratene slet lenge uten ham, men kjempet seg tilbake fra 0-2 til 2-2 mot Corry Evans, Joshua King & co.

Millwall 3-3 Derby County

Sist helg ble det 4-4 mot Huddersfield, med Jesse Lingard på scoringslisten, mens denne gangen ble det altså 3-3. Lingard startet igjen, men skal ikke ha gjort det all verden, og i pausen ble han erstattet av Johnny Russell. Det stod 2-1 da Lingard ble byttet ut.

Derby trenger bare uavgjort hjemme mot Reading i siste kamp for å havne i play-off. Med tap kan det derimot bli veldig vanskelig… Det er tøff kamp om plassene offensivt hos Derby, så Lingard må kanskje belage seg på å spille en rolle fra benken der.

Derby County v Reading - FA Cup Fifth Round
HAR HATT BEDRE DAGER: Jesse Lingard.

Bradford 1-0 Barnsley

Denne helgen har det vært 30-årsmarkering for brannen på Valley Parade som tok livet av 56 mennesker, og det var derfor et toppmotivert Bradford som vant hjemme mot Ben Pearson og Barnsley. Pearson spilte hele kampen.

Dette var Barnsleys niende kamp på rad uten seier, og den eneste spenningen før siste serierunde nå er om de havner på øvre halvdel. Akkurat nå er de rett under…

Preston North End 3-0 Swindon Town

Sam Johnstone spilte som vanlig hele kampen i Preston-buret, da de møtte fjerdeplassplasserte Swindon hjemme på Deepdale. Johnstone holdt nullen igjen, og skal ha gjort det godt de gangene det var behov for ham. Preston var uansett det klart beste laget her, og tok et nytt langt steg mot opprykk.

Seier borte mot Colchester (som kjemper for å holde seg i divisjonen) neste helg vil bety opprykk for Johnstone & co. Hvis de ikke klarer det må de håpe på uventet hjelp fra bunnplasserte Yeovil mot MK Dons.

Sam Johnstone
ÉN KAMP FRA OPPRYKK: Sam Johnstone og Preston.

Real Madrid Castilla 2-2 Sestao River Club

Ingen Martin Ødegaard, men Guillermo Varela spilte hele kampen på høyrebacken for Castilla mot Sestao.

Selv om bortelaget spilte med ti mann på slutten klarte ikke Castilla å avgjøre kampen til sin fordel. Definitivt ikke bra for en klubb med klare opprykksambisjoner.

Vojvodina 1-3 Borak Cacak

Vanja Milinković-Savić har fått fint lite spilletid i det siste, og var heller ikke med her. Vi tipper det var tre keepertabber!

Manchester City 3-2 Aston Villa

Det ble bare nesten for Tom Cleverley & co mot Manchester City, men Cleverley klarte i det minste å sette ballen i nettet for bortelaget, i det som satte i gang et aldri så lite comeback. Dette var hans første mål for Aston Villa, og hans første Premier League-scoring siden han scoret mot Aston Villa i desember 2013.

Cleverley har vært god i det siste under Sherwood, og kan være fornøyd med også denne kampen. Independent ga han karakteren 7. Til sammenligning fikk Yaya Touré en sekser, mens Fernando og Frank Lampard fikk femmere.

carlossanchezcleverley (650 x 358)
MÅLFEIRING I FIENDENS HULE: Tom Cleverley, her sammen med Carlos Sanchez.

Zadar 0-1 Dinamo Zagreb

Ángelo Henríquez startet for Dinamo, men måtte gå målløs av banen etter 65 minutter. Erstatteren, Marko Pjaca, scoret vinnermålet med fem minutter igjen på kampuret.

Alt tyder på at Henríquez og Dinamo Zagreb blir seriemester i Kroatia denne sesongen.

Chile v Iraq - International Friendly
MÅLLØS: Ángelo Henríquez.

Søndag 26. april:

Celta Vigo 2-4 Real Madrid

Javier Hernández sendte Real Madrid videre fra Champions League mot byrival Atlético Madrid i midtuka, og her ble det mål igjen. To, faktisk. Meksikaneren var kald fremfor mål ved to anledninger, og har nå bidratt med mål i alle sine fire siste opptredener for Real Madrid (fire mål og én målgivende, ifølge WhoScored).

Hernández ble byttet ut noen minutter etter sitt andre mål, noe som naturligvis er den eneste grunnen til at det ikke ble hat-trick.

1-0:

2-0:

Mandag 27. april:

PS: Saidy Janko var ikke involvert da Bolton tapte 3-0 for Bournemouth.

Moreirense 1–4 Sporting Lisboa

Ligagullet er «long gone» for Nani og hans Sporting, men sesongen er ennå ikke ferdigspilt. Mandag kveld reiste han og lagkameratene nordover med håp om å beseire Moreirense – som ligger åtte posisjoner under på tabellen.

Og fest ble det for gjestene. Nani spilte 87 minutter, uten at han klarte å markere seg for verken assist eller scoring. Han hadde imidlertid et nydelig innlegg som mottakeren burde ha satt i mål, men den gang ei.

Like før slutt ble han byttet av til fordel for Diego Capel.

Carlos Mane, Fredy Montero og Junya Tanaka scoret hver sine mål innen 40 minutter var spilt, før hjemmelagets Leandro reduserte til 1-3 like før pause. Fem minutter før slutt scoret Fredy Montero sitt andre, og kampens siste, mål.

Med henholdsvis ni og seks poeng opp til Benfica og Porto, avslutter nok Porto sesongen på tredjeplass, med 12 poeng ned til Vitória Guimarães, som ligger på fjerdeplass.