Det er kanskje ikke så rart at Jose Mourinho synes han er viktig.

Han var den spilleren mange elsket å hate. Han ble selve symbolet på det mislykkede forsøket med David Moyes. Han er blitt buet på flere ganger av United-fansen, og gjør han en dårlig kamp så er han en av de første som får passet sitt påskrevet.

– Viktigere enn du tror

Likevel har Marouane Fellaini aldri latt seg knekke, og da mange United-fans helst ville kvitte seg med ham så har både Moyes, Louis van Gaal og Jose Mourinho sett belgieren som en viktig brikke.

– Jeg kan knapt huske at Fellaini har spilt dårlig under meg. Kanskje den eneste feilen han har gjort var straffesparket han laget borte mot Everton sist sesong da han var en tanke naiv, men han er alltid positiv å ha enten på laget eller på benken, sa Mourinho etter seieren mot Basel i midtuka.

– Fellaini er en viktig spiller for meg, viktigere enn du tror, hadde han sagt dagen før – da en journalist lurte på Fellainis skade.

Kanskje sa portugiseren det fordi han hadde full kontroll på Fellainis betydning denne sesongen.

Legg nemlig merke til følgende:

United tapte poeng borte mot Stoke i ligaen, det eneste poengtapet til nå. Det er den ene kampen Fellaini ikke har kunnet spille denne sesongen.

NESTEN SCORING: Fellaini i duell på målstreken søndag, men han har står allerede med to mål denne sesongen.

Resten av sesongen handler om en utrolig positiv påvirkning på begivenhetene.

Fellaini kom innpå mot Real Madrid i Supercupfinalen. United vant de 35 minuttene med 29-åringen på banen 1-0 mot de regjerende Champions League-mesterne.

I ligaåpningen mot West Ham fikk han 15 minutter med spilletid. United vant den perioden 2-0.

Mot Swansea fikk han de siste 16 minuttene, en periode United satte inn 2-0, 3-0 og 4-0 i.

I den tredje ligakampen, mot Leicester, fikk han 17 minutter. Med Fellaini på banen gikk United fra 1-0 til 2-0.

Så kom den nevnte kampen mot Stoke, da han ikke kunne spille.

Før Fellaini kom inn for en skadd Pogba bare 19 minutter ut i kampen mot Basel. Med Fellaini på banen vant United 3-0.

Søndag fikk han for første gang denne sesongen 90 minutter, noe som ga ytterligere 4-0 til CVen.

Det betyr at United har vunnet samtlige perioder med Fellaini på banen, uansett hvor korte de har vært. Målforskjellen på hans 245 minutter med spilletid så langt er også nydelige 14-0.

Legg merke til at han også var den som taklet mest mot Everton, fire ganger, og at han vant alle de fire taklingene.

Han var også den som gikk i flest dueller, 15 stykk, og at han vant ni av dem, noe som også var mest på United.