MANCHESTER, ENGLAND - MAY 13: (MINIMUM FEE 250GBP) Nemanja Vidic of Manchester United celebrates winning the Barclays Premiership in the dressing room after the Barclays Premiership match between Manchester United and West Ham at Old Trafford on May 13 2007 in Manchester, England. (Photo by John Peters/Manchester United via Getty Images) *** Local Caption *** Nemanja Vidic

– Smigret av sammenligningen

Nemanja Vidic med lovord om Eric Bailly.

Publisert Sist oppdatert

Sammenligninger er som kjent unngåelig i fotball, og når vår nye midtstopper spiller som han gjør, er det vel ingen overraskelse at han allerede sammenlignes med en av de største – Nemanja Vidic.

Eric Bailly ble kåret til banens beste i tre av sine første fire kamper for Manchester United og kronet august med å bli månedens spiller for klubben. Ingen dårlig start på United-karrieren, med andre ord.

Har litt av alt

eb

– Han er fysisk sterk, rolig med ballen og full av selvtillit. Det ser ut til at han har litt av alt, og jeg er sikker på at han vil vise seg å være en stor signering for klubben.

Tatt nivået

Eric Bailly ble hentet fra Villareal i sommer, som Mourinho sin første signering som Manchester United-manager. I en alder av 22 og fra en annen liga og kultur, ble det tidlig snakk om at man måtte være tålmodig med den Ivorianske landslagsspilleren.

Så langt, har ikke det vært veldig nødvendig, og med gode prestasjoner fra første stund er det ikke så rart at fansen på Old Trafford har trykket han til sitt bryst.

– Han er allerede populær hos fansen. Av alle signeringene i sommer, er det han som har overrasket meg mest. At han har tatt nivået så fort, er helt enestående for meg, sa Vidic, som selv brukte lenger tid på å ta nivået i England.

– Så lenge han fortsetter med spillet sitt, holde føttene godt plantet på jorden, vil han vise seg å være en kjemperessurs for klubben i mange år fremover.

Etter ni sesonger, hvor han blant annet vant Premier League fem ganger og fikk løfte Champions League-trofeet én gang, annonserte Vidic midtveis i 2013/2014-kampanjen at han kom til å forlate Manchester United til fordel for italienske Internazionale etter sesongslutt. Skader og trenerbytte ville prege tilværelsen og da kontrakten gikk ut i 2016 annonserte Namanja Vidic at spillerkarrieren nå var over.

Powered by Labrador CMS