– Det kommer til et punkt hvor andre spillere vil få flere sjanser

Publisert

På del to av pressekonferansen med Erik ten Hag før Burnley-kampen ble det en del snakk om kantsituasjonen i laget, og ved siden av Marcus Rashford var det også mye fokus på Antony og Amad Diallo.

Med Rashford ute, vil det trolig igjen stå mellom de to sistnevnte om hvem som starter ute på høyrekanten. 

Amad har imidlertid fortsatt til gode å starte en kamp denne sesongen.

Til tross for at Antony fortsatt ikke leverer på et stabilt høyt nivå, er ikke Ten Hag redd for at det å stadig starte med underpresterende spillere (Rashford pekes også på) kan sende feil signaler til en ung spiller som Amad.

– Amad gjør det veldig bra, men vi har mye konkurranse i angrepsrekka og jeg vet, at med spesielt angrepsspillere, så må du gi dem tillit. Men de må også bevise det, og det kommer til et viss punkt hvor ting snur og går imot dem, sier Ten Hag.

Flere mener Amad fortjener mer spilletid.

– Hvis du ser på Antony, så spilte han for eksempel en god kamp mot Chelsea, men så spilte han ikke mot Liverpool. Han spilte også bra mot Newport, men så satte jeg ham på benken i kampen etter.

– Så det går alltid en tynn linje mellom å gi dem tillit, men det kommer til et punkt hvor andre spillere vil få flere sjanser. Det er klart, sier Ten Hag.

På spørsmål om det fra Amads ståsted føles som han har fått en fair mulighet til å vise seg frem, tross stadig underpresterende spillere i samme posisjon, svarer Ten Hag:

– Først og fremst så hadde Amad en veldig alvorlig skade, så i en lang periode var han ute og var utilgjengelig. Men han returnerte og trengte litt tid til å komme tilbake for å bli match fit. Han trengte trening, og på noen områder ta igjen på ting. Så det er rettferdig nå at han får minutter.

– Han må fortsette å kjempe, prestere når han får minutter - ikke får, men fortjener - og derfra får du en plass i startoppstillingen.

Powered by Labrador CMS