Iqbal Cadiz nytt

– Futsal har hjulpet meg å komme dit jeg er i dag

I et intervjuserien «Min historie» hos manutd.com åpner den teknisk anlagte midtbanespilleren opp om hvordan han har kommet dit han er i dag og at det å kunne dra på seg United-drakta etter å ha kommet fra akademiet er en drøm som går i oppfyllelse.

Publisert Sist oppdatert

Zidane Iqbal var en av spillerne som fikk starte begge de to treningskampene mot henholdsvis Cádiz og Real Betis, da United var på treningsleir i Spania i uken som var.

Unggutten kom fra det med godkjent på vår spillerbørs i begge de to kampene og flere håper nå at 19-åringen skal få flere sjanser utover vinteren og våren når kampene igjen blir tellende.

– Jeg pleide å gå spille futsal i Manchester og det har hjulpet meg mye. Vi pleide å ha en øvelse som bare het «nummer». Det vil si at når treneren ropte ut «én!» så betydde det en spesifikk måte å behandle ballen på. Treningene hos United pleide å være på tirsdager og torsdager med kamper på lørdag eller søndag. Det ga meg muligheten til å gå på futsal på mandagene.

LES OGSÅ: «En spiller det er lett å bli glad i»

– Banen der er veldig trang, ballen er annerledes og spretter mindre og du får veldig mye berøring av ballen. Du må tørre å utfordre mannen din. Det er ikke et sted man kan gjemme seg, gjør man det så er man i praksis en mann mindre på banen siden banen er såpass liten. Akkurat det har hjulpet meg mye.

Cadiz CF v Manchester United: Friendly
TEKNISK: Zidane Iqbal sine tekniske ferdigheter var en av grunnene til at 19-åringen skaffet straffe mot Cádiz.

Om å jobbe seg gjennom akademiet og nå trene fast med førstelaget er ikke mange forunt. Det vet også Iqbal som tar innover seg all den erfaringen han klarer fra økene med resten av United-stjernene.

– Det er helt klart at det er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Jeg har jobbet meg gjennom akademiet for å trene med førstelaget hver dag. Jeg jobber fortsatt hardt og presser fortsatt hver dag, og lære av disse strålende spillerne bare for å nå potensialet jeg tror jeg kan nå i karrieren min. Forhåpentligvis kan jeg slå gjennom i United; klubben jeg har vokst opp med å se og spille for, og du vet, det ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse, fortsetter Iqbal.

LES OGSÅ: – Det har vært en sann glede å følge utviklingen til Zidane

– Ingens karriere kommer til å være den samme som alle andre. Alle har sine oppturer og nedturer, det er hvordan du reagerer og slår tilbake fra alle nedturene som gjør det store for deg som spiller. Når du er høyt oppe, vet du at du kommer til å komme en nedtur til slutt, så du må bare nyte øyeblikkene. Når jeg ser tilbake på det jeg har gjort så langt så er det mange dager jeg husker at det var tøft, og nå ser jeg tilbake på det med et smil.

– Jeg lever drømmen. Ikke bare meg, men også familien min. De pleide å kjøre meg til trening og kjøre meg tilbake. Å debutere i fjor, så dra på pre-season tour og bare ta på drakta og være med førstelaget er stort.

Melbourne Victory v Manchester United
LEVER DRØMMEN: Midtbanespilleren sier det er en drøm som går i oppfyllelse bare det å kunne dra den røde drakten over hodet og vite at han skal ut å spille for Manchester United. Her fra kampen mot Melbourne Victory under sommerens turné.

Alt Iqbal hadde å si i intervjuserien kan du lese her:

Powered by Labrador CMS