Startet på søndag i Belgia, starter han i morgen mot United? Youri Tielemans.
Startet på søndag i Belgia, starter han i morgen mot United? Youri Tielemans.

– Han er på alle talentlister

Youri Tielemans (19) er supertalentet som kan stikke kjepper i hjulene for José Mourinho.

Publisert Sist oppdatert

Dersom du er en av dem som skummer alle talentlistene du kommer over eller er en ivrig tilhenger av FIFA eller Football Manager, har du sikkert allerede merket deg navnet.

Youri Tielemans er det belgiske vidunderbarnet som det av mange stilles større forventninger til i fremtiden enn stjerner som Eden Hazard og Romelu Lukaku.

Og det er kanskje ikke så rart?

Tielemans debuterte i Champions League for Anderlecht mot Olympiakos da han var 16 år og 148 dager gammel i oktober 2013, noe som gjorde ham til tidenes yngste belgiske spiller i turneringen. Siden har han spilt til sammen 168 kamper for klubben og scoret 34 mål, det til tross for at han fortsatt kun er 19 år gammel.

– Det er faktisk ekstraordinært at vi har hatt gleden av å ha et sånt talent hos oss i tre sesonger. Tielemans er på alle talentlister i Europa, og vi vet at han blir fulgt av store klubber, uttalte Herman van Holsbeeck, sportsdirektør i Anderlecht, i januar.

Én av de klubbene skal være Manchester United. I august i fjor hevdet Lukasz Plonowski, en tidligere juniorspiller i Anderlecht, at José Mourinho hadde vært i kontakt med Tielemans for å hente ham til Old Trafford. Et par dager senere ble historien avkreftet av Tielemans.

– Jeg har aldri vært i kontakt med Mourinho. Alle som sier noe annet lyver. Jeg har den største respekt for Mourinho og mange andre trenere, men han har aldri ringt meg, het det i en uttalelse fra Tielemans.

LES OGSÅ: Tielemans, Rashford og Fosu-Mensah nominert til «Golden Boy»

(artikkelen fortsetter under bildet)

ØNSKER TIELEMANS? I august gikk det rykter om at José Mourinho hadde forsøkt å overtale Youri Tielemans til å velge Manchester United.
ØNSKER TIELEMANS? I august gikk det rykter om at José Mourinho hadde forsøkt å overtale Youri Tielemans til å velge Manchester United.

Scorer med høyre og venstre

Tielemans er en moderne og anvendelig midtbanespiller som har teknikken i orden og ikke bare én, men to fryktede skuddbein. Med til sammen 18 mål i alle turneringer er han inne i sin beste sesong for Anderlecht hittil og har markert seg som en nøkkelspiller på laget som leder sluttspillet i Belgia og har tatt seg til kvartfinalen i Europa League.

Etter å ha blitt kåret til årets unge spiller i den belgiske eliteserien i sine to første sesonger for Anderlecht, fikk han i november sin landslagsdebut i en 1-1-kamp mot Nederland.

Mest oppmerksomhet har Tielemans fått for sine langskudd. I en seriekamp mot Oostende i februar kom 19-åringen inn og avgjorde med to mål fra langt hold som du kan se i videoklippet nedenfor. Først klinket han ballen i venstre kryss med høyrefoten, før han bare minuttet senere fant motsatt kryss fra samme hold med venstre.

– Han har gått fra å være en gutt som spiller fotball for moro til en mann med stort ansvar. Modenheten hans er imponerende og snart blir han far også, har Van Holsbeeck uttalt om talentet som bar kapteinsbindet i den første utslagsrunden mot Zenit.

(artikkelen fortsetter under videoklippet)

Everton-aktuell

Etter flere år med interesse fra utenlandske storklubber, er dette Tielemans’ siste sesong i Anderlecht, skal vi tro belgiske medier. I hjemlandet har Everton blitt lansert som det mest fornuftige alternativet, blant annet av tidligere landslagsspiller Marc Degryse.

– Alt handler om hvordan man utvikler seg steg for steg. Som Mark sier, er det lurt å ikke hoppe over trinn og unngå å ende opp på benken. Det er det beste for en fotballspiller, mener jeg. Jeg har imidlertid ingen preferanser med hensyn til hvilken liga jeg skal i spille i, svarte Tielemans på utspillet fra Degryse.

Liverpool og Chelsea ble også trukket fram i en artikkel hos franske L’Equipe denne uken, mens Monaco også skal være en sterk utfordrer i kampen om midtbanejuvelen.

Uansett hvilken klubb han ender i, vil Tielemans etter alle solemerker knuse både overgangsrekorden i Anderlecht (Aleksandar Mitrovic til Newcastle for 16 millioner pund) og i den belgiske eliteserien (Marouane Fellaini fra Standard Liege til Everton for 18,5 millioner pund).

Før den tid venter kvartfinalen i Europa League mot Manchester United. Mourinho bør være advart.

Kilder: Goal.com, Sport Witness, Wikipedia, NIFS.

Powered by Labrador CMS