Er Wolves den verst tenkelige motstanderen?

Manchester United har slitt med å tukte Nuno Espírito Santo sitt Wolverhampton.

Publisert Sist oppdatert

Ja, det er lett å argumentere for at en bortekamp mot Liverpool eller Manchester City ville vært den tøffeste trekningen i FA-cupens tredje runde.

Statistikken tilsier derimot at lørdagens motstander er like tøff for United sin del. Hvert fall hvis man ser på oppgjørene mellom lagene siden Wolverhampton rykket opp i 2018.

På de fire oppgjørene mellom lagene (tre i ligaen og ett i FA-cupen) har nemlig ikke United vunnet ett av dem.

José Mourinho klarte 1-1 starten av 2018/2019-sesongen, mens Ole Gunnar Solskjær står med ett tap og én uavgjort i Premier League. I tillegg røk United ut i kvartfinalen i FA-cupen mot Wolves forrige sesong.

FØRSTE MÅL: Fred scoret sitt første mål for United mot Wolves forrige sesong. Det holdt derimot ikke til seier.

United er riktignok ikke det eneste av de tradisjonelle topp 6-lagene som har slitt mot Wolverhampton siden ulvene rykket opp i Premier League.

I fjorårssesongen tapte de kun fire av tolv kamper mot topp 6-motstand, og det var kun Liverpool og City som gikk gjennom Premier League uten å tape for Nuno Espírito Santos mannskap.

Jürgen Klopp måtte derimot gi tapt for Santo i tredje runde av FA-cupen i fjor, mens Pep Guardiola har tapt begge kampene mot portugiseren denne sesongen.

Det er dermed ikke hvem som helst Ole Gunnar Solskjær må slå for å ta seg videre i FA-cupen. Sammen med Leicester virker det nemlig som at Wolves er laget som er nærmest å bryte opp de tradisjonelle topp 6-lagene.

En annen ting som gjør at en kamp mot Wolverhampton kan vise seg å bli tøffere enn for eksempel Liverpool, er at Jürgen Klopp sitt lag har fullt fokus på Premier League og har ikke hvilt sine beste spillere gjennom juleprogrammet. Dermed kan det tenkes at han bruker denne helga til å rotere litt på laget.

GODE: Nuno Espírito Santo har gjort en strålende jobb med Wolverhampton de siste årene.

Det ville derimot overrasket stort hvis Espírito Santo valgte å gjøre det samme, og risikere å ryke ut av cupen som fort er deres beste sjanse til å ta et trofé denne sesongen.

– Den neste kampen er alltid den viktigste, uansett hvilken konkurranse vi er med i. Vi har ikke hatt mye hvile som alle vet, men det handler om å restituere spillerne. Så må vi ta et valg i morgen på hvem som starter, sa Espírito Santo på pressekonferansen før kampen.

Der bekreftet han også at Diogo Jota er ute av kampen etter en takling i forrige kamp mot Watford. Dermed er det sannsynlig at en av Premier Leagues største formspillere Adama Traoré blir å se i startoppstillingen.

Powered by Labrador CMS