Fem grunner til å tro

Kveldens oppgave er kanskje ikke så håpløs for Van Gaals menn som en skulle tro.

Publisert Sist oppdatert

Wolfsburg i Folkevognbyen blir utvilsomt en vrien nøtt for Manchester United i kveld. Men sjansene er kanskje ikke så mikroskopiske som en kan få inntrykk av. Det er nemlig flere ting som taler for at Louis van Gaals utvalgte kan overraske i kveld.

1. Spillestil

United er gjerrigst i Europa

Louis van Gaals stil driver fansen til vanvidd på Old Trafford, men passer langt bedre i Europa. Van Gaal prioriterer sikkerhet og ballbesittelse fremfor alt annet og er allergisk mot unødvendige balltap. Derfor går det heller ikke veldig hurtig med United i Premier League. At fansen sliter med å bli forelsket i den ballbesittende og omstendelige stilen er forståelig, men på bortebane i Champions League kan denne stilen være gull verdt. Samtidig som United sliter med å skape sjanser, og ikke minst omsette de få laget skaper i scoringer, så er det viktig å huske på at United er knallsterke defensivt. Hovedforklaringen til det er at United ikke lar motstanderne slippe til.

TRYGGE BAKOVER: United har blitt bunnsolide i forsvar under Louis van Gaal
TRYGGE BAKOVER: United har blitt bunnsolide i forsvar under Louis van Gaal

I Champions League denne sesongen er United det laget som har færrest skudd mot:

Topp 5, færrest skudd mot:

1. Manchester United 31
2. Barcelona 34
3. FC Bayern München 42
4. Real Madrid 46
5. Lyon 49

Uniteds andre gruppemotstandere: Wolfsburg 52, CSKA Moscow 68 og PSV 73

2 Kynisme

United har vist at de kan spille på resultater under Van Gaal.

Sist sesong hadde United kniven på strupen da almanakken viste mars. Liverpool var faretruende nær og den viktige fjerdeplassen var truet. Fire kamper senere hadde United, under kraftig press, i tur og orden slått Tottenham, Liverpool, Aston Villa og Manchester City. Fire seire på fire kamper. Etter tre strake tap på de påfølgende ligakampene var igjen fjerdeplasen truet, men United gjorde jobben ved å slå Crystal Palace borte da laget trengte tre poeng som mest.

3 Rutine

Mange nøkkelspillere spillere med erfaring fra internasjonale toppkamper

Midtbanekrigen kan fort bli nøkkelen i kampen mot Wolfsburg. Julian Draxler skulle erstatte Kevin De Bruyne på midtbanen denne sesongen, men er ikke på samme nivå som belgieren som nå spiller i Manchester City. Foruten Draxler er det tynt med Champions League-erfaring på Wolfsburgs midtbane. De fleste av dem har bare Champions League-erfaring fra denne sesongen. Den viktige brassen Luis Gustavo er neppe med mot United og er uansett ikke sedvanlig i kampform etter flere skader denne sesongen.

RUTINE: Bastian Schweinsteigers rutine kan bli viktig.
RUTINE: Bastian Schweinsteigers rutine kan bli viktig.

United mønstrer trolig en midtbane med tre tidligere Champions League-vinnere med Juan Mata, Michal Carrick og Bastian Schweinsteiger. Det lukter ikke akkurat svidd av tempoet som denne trioen besitter, men rutinen kan bli gull verdt om det blir en kokende heksegryte i Wolfsburg. De tre nevnte på midten har flere Champions League-kamper alene enn det den førsteelleveveren Wolfsburg stiller med har til sammen.

4 Defensiv soliditet

Verdens beste keeper og en «Årets spiller»-kandidat i Chris Smalling

Det er ikke bare stilen og de få avslutningene i mot som gjør United bunnsolide i forsvar om dagen. David de Gea er i sitt livs form og blir bare bedre og bedre. På de elleve siste kampene har han kun sluppet inn ett fattig spillemål. De to andre United har fått i mot har kommet på straffe, og det ene kom på retur fra straffesparket De Gea reddet mot CSKA Moskva. United har blitt tvunget til å gjøre mange rokkeringer i forsvar denne sesongen. Likevel er vi gode bak. Med Luke Shaw, Marcos Rojo, Phil Jones og Antonio Valencia ute med skader i store deler av sesongen, er Uniteds defensive statistikk intet annet enn fryktinngytende god. Finnes det en keeper som har prestert på et så jevnt høyt nivå som De Gea har gjort hele sesongen? Tvilsomt.

5. Gir aldri opp

United simpelthen nekter å tape om dagen.

I skrivende stund har United 11 kamper på rad uten tap (inkludert 0-0 mot Middlsbrough som «Boro» vant på straffer) På de siste elleve kampene har United kun scoret ti mål, men det var de samme spillerne som besørget 23 mål på sesongens elleve første kamper. Trolig er det mangel på selvtillit, høye skuldre og stress som mer enn noe annet preger Uniteds avslutninger om dagen. Om det først løsner kan det komme mange mål. United skaper sjanser nok til å score.

Og til dem som hevder United er avhengige av å score først i Wolfsburg for å berge et resultat, er det grunn til å følge med nå:
* United lå under mot Brugge hjemme og snudde kampen,
* United lå under mot Wolfsburg hjemme og snudde kampen
* United lå under borte mot Southampton og snudde kampen
* United lå under borte mot CSKA og berget uavgjort
* United lå under mot Leicester og berget uavgjort

HIT, MEN IKKE LENGER: david de Gea har vært i knallform denne sesongen.
HIT, MEN IKKE LENGER: david de Gea har vært i knallform denne sesongen.
Powered by Labrador CMS