Preview: West Ham – United

Med seier i denne kampen avslutter United 2007 der de hører hjemme – på toppen av tabellen. Oppdatert.

Publisert Sist oppdatert

Kalenderårets siste kamp står for tur og United har en gyllen mulighet til å befeste sin posisjon på toppen av tabellen.

Med seier vil United være garantert en førsteplass når vi entrer 2008. West Ham har vist svært variabel form i det siste og har langt fra imponert på eget gress.

West Ham har ikke vunnet på Upton Park siden Sunderland ble slått 3-1 21. oktober.

The Hammers har vært svært skaderammet, med nøkkelspillere som Ferdinand, Dyer, Bellamy og Bowyer ute store deler av sesongen, men Dean Ashton og Robert Green har sørget for at østlondonklubben har sanket nok poeng til å ligge trygt på midten av tabellen.

United har fremdeles nøkkelspillere som Neville, van der Sar og Scholes ute, mens Owen Hargreaves og Rio Ferdinand er usikre.

Gjensyn

Carlos Tevez ble kåret til Hammer of the Year etter fjorårets sesong, en tittel også Rio Ferdinand har mottatt tidligere. Carlos Tevez kan regne med blandet drops fra publikum i morgen, men de fleste husker nok at han var hovedårsaken til at de beholdt plassen i fjor, bl.a. etter seiermålet på Old Trafford i siste serierunde.

West Hams kaptein Matthew Upson sier til SkySports at han regner med at West Hams supportere vil gi Tevez en fortjent hyllest etter hans innsats i fjor, og at spillerne forventer å få en tøff dag på jobb.

Rio Ferdinand har fremdeles en høy stjerne i øst-London og lillebror Anton er et fast innslag på førstelaget når han er skadefri.

I tillegg er også Michael Carrick et produkt av West Hams gode ungdomsakademi. Carrick spilte for the Hammers i perioden 1998-2004.

For hjemmelaget er Jonathan Spector den eneste med fortid i Manchester United.

Troppen

(Preliminær): Green, Neill, McCartney, Spector, Dailly,

Ferdinand, Upson, Ljungberg, Parker, Mullins, Solano, Ashton, Cole, Wright, Pantsil, Noble, Reid, Camara.

West Hams fem siste PL-kamper (siste kamp øverst):

Motstander

Res.

H/B

Reading

1-1

H

Middlesbrough

2-1

B

Everton

0-2

H

Blackburn

1-0

B

Chelsea

0-1

B

UNITED

Nå som Ji-sung Park omsider er tilbake, har skadelisten (bank i bordet) skrumpet inn til kun å gjelde Edwin van der Sar, Paul Scholes, Gary Neville, Mikael Silvestre og Ben Foster. Riktignok har Owen Hargreaves i julen hatt føling med en vond rygg, men han er ventet å ville returnere til midtbanen til denne kampen.

Troppen

(Preliminær): Kuszczak, Heaton, Brown, Simpson, Ferdinand, Vidic, Pique, Evra, O’Shea, Ronaldo, Anderson, Fletcher, Carrick, Hargreaves, Park, Nani, Giggs, Rooney, Tevez, Saha.

Kampens dommer

Kampen dømmes av Mike Dean, som med god margin har vært flittigst ute med kortstokkken denne sesongen. Hele 5.33 kort er snittet per kamp når Mike Dean har dommeransvaret.

Dean har dømt United én gang tidligere denne sesongen, i hjemmeseieren over Chelsea 23. september. Den kampen fikk United to gule kort, mens Chelsea fikk ett rødt (Mikel) og to gule kort.

Ti siste i ligaen på Upton Park mellom West Ham og United:

Sesong

Res

Målscorere

2006-07

0-1

2005-06

2-1

Rooney, O’Shea

2002-03

1-1

Van Nistelrooy

2001-02

5-3

Beckham 2 (1 str.), Butt, Scholes, Solskjær

2000-01

2-2

Beckham, Cole

1999-00

4-2

Yorke 2, Giggs 2

1998-99

0-0

1997-98

1-1

Scholes

1996-97

2-2

Solskjær, Beckham

1995-96

1-0

Cantona

Powered by Labrador CMS