– Minner mer om boyband-gutter

Warren Joyce forklarer hva de forsøker å lære de unge spillerne på treningsfeltet hver dag.

Publisert Sist oppdatert

Reservene ble nasjonale U21-mestere etter en fantastisk snuoperasjon mot Tottenham mandag. United lå under 0-2 til pause, men Marnick Vermijl og Larnell Cole (2) sørget for at det var Joyces mannskap som kunne juble da sluttsignalet gikk.

Nå forklarer reservelagssjefen hva han sa i garderoben i pausen, da alt så ganske mørkt ut.

– Jeg kan ikke si akkurat hva jeg sa, men la oss si at hovedinnholdet var at de måtte fortsette å ha troen. Jeg dro i et par av dem, forsøkte å få en reaksjon, men i det store og det hele sa jeg: "Hvis du ikke har troen, er det ikke noe poeng å gå ut av den døra". Vi måtte fortsatt jobbe med taktikken, men jeg trodde vi kunne straffe dem, sier Joyce ifølge PremierLeague.com.

– Vi vet hvor gode Tottenham er. De er litt mer erfarne enn oss og hadde god kontroll på ballen, slik de har vært hele sesongen. De har vært underholdende å se på hele sesongen, så vi visste vi måtte grave fram noe og fortsette og kjøre på. Men disse gutta er en bestemt gjeng – de er i superslag, og det viste vi til slutt.

United avsluttet dermed på skikkelig United-vis i det som var den siste kampen med Sir Alex Ferguson som sjef for A-laget. Vinnerkulturen Fergie etterlater seg kommer til å fortsette å være med i klubben, mener Joyce – såfremt United signerer de riktige spillerne.

– Det går gjennom hele klubben. Man er nødt til å implementere det i de unge spillerne, for om du ser på de spillerne som har spilt lenge – Giggs, Scholes, Neville-brødrene, Beckham og Butt – har de alle hatt det samme, sier han.

– De er ydmyke, hardtarbeidende spillere. De er ikke interesserte i alt annet som skjer. De ønsker å være fotballspiller og gjøre de rette tingene.

– Mange unge fotballspillere minner mer om boyband-gutter enn idrettsutøvere, så det er prinsipper vi forsøker å drille dem til å forstå: At ingenting er noe problem for dem, men de må jobbe hardt og gi alt hver eneste dag.

Powered by Labrador CMS