Et gledelig problem

Ungguttas suksess på førstelaget skaper trøbbel i ligainnspurten for U21-laget.

Publisert Sist oppdatert

I kveld gjester Manchester United Hartlepools Victoria Park i Hartlepool der Middlesbroughs U21-mannskap står på motsatt banehalvdel.

United ligger ett fattig poeng bak ligaleder Sunderland og har én kamp til gode på Black Cats som på sin side møter Leicester i kveld. 

Mange er hentet opp

Middlesbrough som bare ligger poenget over jumboduoen Leicester og Norwich skulle på papiret vært en ganske overkommelig motstander, men U 21-manager Warren Joyce må også denne gangen klare seg uten en rekke av sine faste U21-spillere, simpelthen fordi hele seks av spillerne hans har tatt stedet opp og fått sine førstelagsdebuter i 2016.

Og med en lang skadeliste på etablerte førstelagsspillere, vil neppe Louis van Gaal la mer enn én eller to spillere som har vært med i A-troppen i det siste får spille for U21-laget mandag kveld.

Manchester United v Norwich City: U21 Premier League
AKTUELL: Donald Love kan bli en av få førstelagsspillere som slipper til på U21-laget mandag kveld.

Marcus Rashford og Guillermo Varela står garantert over kampen mot Middlesbrough.

Mye tyder på at Timothy Fosu-Mensah gjør det samme, mens James Weir og Andreas Pereira kan bli spart med tanke på onsdagens Premier League-kamp mot Watford.

Donald Love, som fikk sin debut fra start borte mot Midtjylland, er imidlertid trolig med i kveld. Det er sannsynligvis også Reegan Poole.

Dermed kan mange av U18-spillerne som fikk sjansen sist U21-gutta var i aksjon få fornyet tillit. U21-guttas forrige opptreden kom i Lancashire Senior Cup mot Blackpool og United stilte da med dette laget: Henderson; El Fitouri, Williams, Reid, Warren; Scott, Whelan; Doughty, Rathbone, Mitchell; McTominay.

– Det blir vanskelig

U21-trener Warren Joyce medgir at det blir en utfordring for ham å komponere laget til kampen mot Middlsbrough.

– Vi må bare kjempe videre og forsøke å gjøre det beste ut av det, sier han til Manutd.com. 

– Det kan bli en utfordring å sette sammen laget. Om du så på laget vi brukte mot Blackpool så hadde vi tre høyrebacker og en midtstopper. Alle de andre spillerne var midtbanespillere. Vi hadde ingen venstrebacker og ingen angripere. At vi vant og viste en så solid innstilling var en solid prestasjon, sier han.

Kampen vises direkte på MUTV og har avspark klokken 20.00 norsk tid. 

Powered by Labrador CMS