fernandes

Våre vurderinger om laget mot Southampton

Publisert Sist oppdatert

Manchester United slo kraftig tilbake etter fadesen på Anfield og slo Real Betis 4-1 på Old Trafford torsdag kveld.

Erik ten Hag lot samtlige elleve som tok del i ydmykelsen mot Liverpool få sjansen til å rette opp inntrykket.

Det er imidlertid nærliggende å tro at det blir rullering på laget som møter Southampton. For det er vel behov for hvile – i hvert fall blant noen av elleve som nå har startet to kamper på rad..? Vi tror svaret er ja.

FORHÅNDSSAKER:

Southampton-sjefen: Frykter Uniteds pauseprat
Ten Hag møtte pressen: – Eriksen trolig tilbake før sesongslutt
Til topps: Marcus Rashford og Erik ten Hag


Manchester United

Anthony Martial er i trening med resten av laget og kan være tilbake.

Marcel Sabitzer var ute mot Real Betis, men østerrikeren ble ikke nevnt på fredagens pressekonferanse. Dermed vanskelig å si om han er klar igjen.

Christian Eriksen og Donny van de Beek er fortsatt ute. 


David de Gea – Et par fryktelige utspill mot Betis er neppe nok til å benke ham.

Aaron Wan-Bissaka – Kom inn fra benken i pausen mot Betis og var – i motsetning til Dalot – svært god. Vi tipper han får en velfortjent sjanse fra start igjen.

Harry Maguire – Southampton hjemme fremstår som en gyllen mulighet både til å la Varane få hvile og til å gi Uniteds egentlige kaptein sjansen igjen.

maguire
FÅR SJANSEN?: Harry Maguire.

Lisandro Martinez – Slo tilbake med en glitrende kamp mot Real Betis. Vi klarer ikke se for oss at Erik ten Hag tar seg råd til å hvile både Varane og Martinez.

Luke Shaw – Det har vært mye spilletid og lite hvile for Uniteds soleklare førstevalg på venstrebacken over en lang periode nå. Sånn sett ligger det litt i kortene at det nærmer seg en pust i bakken. Samtidig ble han tatt av allerede etter 65 minutter på torsdag. Vi tror han starter.

Casemiro – For viktig til å hviles.

Fred – Virker å være langt foran McTominay i køen akkurat nå.

Antony – Scoret mot Real Betis, men varierende ellers. Vi ser for oss at Ten Hag gir brasilianeren fornyet tillit etter god opplevelse sist.

Manchester United v Real Betis: Round of 16 Leg One - UEFA Europa League
FORNYET TILLIT: Vi tror Antony får fornyet tillit etter scoringen sist.

Bruno Fernandes – Har sett mer sliten ut enn vanlig på tampen av mange kamper den siste tiden, men Uniteds bestemann mot Real Betis må spille.

Marcus Rashford – Kåret til månedens spiller i februar og sendte United i ledelsen med en kanonkule mot Real Betis. Spiller alt om han tåler det og kan heller byttes ut tidlig om United leder komfortabelt.

Wout Weghorst – Har spilt så godt som alt siden han kom i januar og åpnet Old Trafford-målkontoen torsdag kveld. Fremstår naturlig at han får fornyet tillit med tanke på nettkjenningen.

Alternativene:

Raphaël Varane – Starter om Ten Hag mener han tåler belastningen. Maguire er foreløpig inne, men det kan fort skje at han må vente til returoppgjøret i Spania før han får sjansen.

Tyrell Malacia – Luke Shaw spilt så godt som alt i det siste og det kan være på tide med en pust i bakken. Det kan også tenkes at Shaw heller hviles i Spania.

Scott McTominay – Kom inn som innbytter på torsdag og er Freds nærmeste utfordrer om spilletid med usikkerheten knyttet til Sabitzer.

Jadon Sancho – Kan få sjansen i stedet for Antony.

Alejandro Garnacho – Argentineren kan fort få sjansen fra start om Wout Weghorst hviles. I så fall flyttes Rashford frem på topp og da kommer Garnacho inn på venstre.


Southampton

Southampton ligger helt nede på 19. plass og har nylig byttet manager. Ut: Nathan Jones. Inn: Ruben Selles.

Southampton slo Chelsea borte i sin første kamp med Selles ved roret og har spilt ytterligere tre kamper siden den tid: Tap mot Leeds og Grimsby og seier mot Leicester i Premier League i forrige runde.

Det er imidlertid verdt å merke seg at søndagens gjester på Old Trafford er bedre borte enn hjemme denne sesongen.

wardprowse151221
FRISPARKSPESIALIST:  James Ward-Prowse. Ikke gi denne mannen sjansen fra 30 meter og inn. Advarsel herved sendt.

Dødballspesialisten James Ward-Prowse er lagets toppscorer i Premier League med seks scoringer hittil. Ché Adams har fire.

Laget mot Leicester: Bazunu – Maitland-Niles, Bednarek, Bella-Kotchap, Walker-Peters – Alcaraz, Ward-Prowse, Lavia, Sulemana – Adams, Walcott.

 

Powered by Labrador CMS