’66 MÅL, 2-0: Vardy

Anledning: VM-kvalifisering, gruppe F
Tid og sted: 26.03.17, Wembley, London, England

Det var ikke ventet at verken Marcus RashfordLuke Shaw eller Jesse Lingard skulle starte Englands VM-kvalifiseringskamp mot Litauen søndags kveld. Det gjorde de heller ikke – men Rashford fikk seg en halvtime som innbytter.

Etter 22 minutter at Jermain Defoe sendt England i ledelsen, og «Three Lions» hadde full kontroll på gjestene gjennom hele kampen. På stillingen 1-0 kom Jamie Vardy og Rashford inn for henholdsvis Defoe og Sterling, og United-spilleren spilte en strålende halvtime for hjemmelaget.

Det var imidlertid Vardy, som etter bare seks minutter, satte inn 2-0 da Adam Lallana serverte han ni meter fra mål inne i 16-meteren.

Rashford sto for det meste offensivt etter at han kom innpå, og var ved flere anledninger nære ved å få en målgivende pasning. Han viste både hurtighet, driblestyrke og pasningsteft de 30 minuttene han spilte.

England troner nå på topp i Gruppe F og har 13 poeng på fem kamper. Nå bærer det hjem til Manchester for Lingard, Shaw og Rashford.

ARMENIA 2–0 KASAKHSTAN

’73 MÅL, 1-0: Mkhitaryan
’75 MÅL, 2-0: Oezbiliz

Anledning: VM-kvalifisering, gruppe E
Tid og sted: Vazgen Sargsyan Republican Stadium, Yerevan, Aremenia

Henrikh Mkhitaryan, derimot, startet for sitt Armenia, og scoret også det forløsende 1-0-målet etter drøyt 70 minutter spilt.

Etter 70 kjedelige minutter i Armenia, dukket United-spilleren opp utenfor 16-meteren, dro seg forbi en mann og trillet ballen i lengste hjørne forbi Kasakhstan-målvakten.

Bare minutter senere doblet Aras Oezbiliz til 2-0 for hjemmelaget.

Armenia ligger nå på fjerdeplass i gruppe E, med seks poeng på fem kamper. Det er også én kamp mer spilt enn de øvrige lagene (utenom tabelljumbo Kazakhstan).

Dette var Mkhitaryan og Armenias siste kamp denne landslagspausen.

LIVE

Vi fulgte både England-Litauen og Armenia-Kasakhstan direkte.

ENGLAND 2-0 LITAUEN

England: Hart; Walker, Keane, Stones, Bertrand; Lallana, Dier, Alli; Oxlade-Chamberlain, Defoe (Vardy ’60), Sterling (Rashford ’60).
Ubenyttede innbyttere: Clyne, Forster, Shaw, Gibson, Livermore, Ward-Prwose, Barkley, Lingard, Redmond, Heaton.

Litauen: Setkus; Slavickas, Klimavicius, Kijanskas, Vaitkunas; Zulpa, Kuklys, Cernych, Slivka (Paulius ’87), Novikovas (Grigaravicius ’54), Valskis (Matulevicius ’74).
Ubenyttede innbyttere: Zubas, Mikuckis, Verbickas, Gertmonas, Klimavicius, Eliosius, Borovskij, Luksa, Baravykas.

FERDIG!

90: Tre minutter legges til.

87: Rashford med et fint innlegg.

90: Rashford runder Litauen-forsvarerne og stoppes av Litauens målvakt.

80: Fin pasning av Rashford som trer igjennom til Vardy – i stedet for å forsere selv. Vardys chip-forsøk alene med Litauens målvakt går imidlertid over.

74, bytte, LIT: Matulevicius kommer inn for Valskis.

73, gult, ENG: Rashford får for hands.

69: Rashford skyter fra 18 meter. Treffer ikke helt reint, og ballen går et stykke utenfor.

MÅL, 2-0 ENGLAND: Jamie Vardy bredsider ballen i mål fra ni meter. Lallana med assisten.

60, dobbelbytte, ENG: Rashford og Vardy inn for Sterling og Defoe.

59, gult kort; LIT: Til Zulpa.

54, bytte, LIT: Grigarivicius erstatter Novikovas.

46, gult kort; LIT: Til Vaitkunas.

45: Kampen er igang igjen.

PAUSE.

45: Ett minutt legges til.

29: Defoe smeller til fra distanse. Lavt, og like utenfor mål.

20, MÅL 1-0 ENGLAND: Jermain Defoe scorer for vertene! Sterling drar seg fri langs venstrekanten før han slår lavt inn til Defoe som enkelt bredsider ballen i mål fra ni-ti meter.

1: Kampen er igang.

0: Ett minutt stillhet for London-terroren på Wembley.

0: Smalling og Jones er ikke med som følge av skader. De måtte returnere til Manchester tidligere i uken. RashfordLingard og Shaw starter imidlertid på benken.

ARMENIA 2-0 KASAKHSTAN

Armenia: Beglaryan; Voskanyan, Haroyan, Andonian, Hayrapetyan; Mkhitaryan, Malakyan, Pizzelli (Manucharyan ’65); Hovhannisyan, Sarkisov (Oezbiliz ’70), Ghazaryan (Barseghyan ‘5).
Ubenyttede innbyttere: Kartashyan, Malakyan, Koryan, Meliksetyan, Grigoryan, Mkoyan, Ayazov, Yedigaryan, Simonyan.

Kasakhstan: Loria; Beysebekov, Maliy, Shomko; Tunggyshbayev (Muzhikov ’79), Kuat (Dmitrenko ’82); Tagybergen, Islamkhan (Baizhanov ’87), Suyumbayev; Nurgaliyev, Nuserbayev.
Ubenyttede innbyttere: Pokatlov, Sartakov, Miroshnichenko, Schetkin, Bekbaev, Zhukov, Murtazayev, Tolebek, Logvinenko.

FERDIG!

82, bytte, KAS: Dmitrenko kommer inn for Kuat.

79, bytte, KAS: Muzhikov kommer inn for Tunggyshbayev.

77, gult kort, ARM: Oezbiliz.

75, MÅL, 2-0 ARMENIA! Oezbiliz mottar ballen på fire meter og bredsider ballen i nærmeste hjørne på hel-volley. Vakkert!

73, MÅL, 1-0 ARMENIA: Mkhitaryan scorer! Drar seg fri innenfor 16-meteren og triller ballen i lengste hjørne. Vakkert mål av United-spilleren!

65, bytte, ARM: Manucharyan erstatter Pizzelli.

64, rødt kort, KAS: Til Malyi. Får sitt andre gule.

47: Mkhitaryan forsøker å legge inn fra 17 meter. Bommer litt på ballen og innlegget går over alle og til utspark.

PAUSE.

45: To minutter legges til.

43: Skudd like over fra Mkhitaryan.

28, gult kort, ARM: Til Sarkisov.

20, gult kort, KAS: Til Malyi.

18, gult kort, KAS: Til Beysebekov.

0: Mkhitaryan starter altså for armenerne som møter Kasakhstan i VM-kvalifisisering. Kampen begynner samtidig som England-Litauen.