King scoret mot Kypros

OPPDATERT 08.00 Joshua King var sentral da Norge slo Kypros, mens Chicharito igjen fant nettmaskene for Mexico. Les alt om landskampkvelden og -natten her.

Kypros – Norge 1-3 (Antonis Papadopoulos, Larnaca)

Igjen måtte Joshua King ta til takke med en plass på benken fra start, men på stillingen 1-1 kom han innpå da andre omgang startet. Om han har vært frisk i de andre kampene han har, fikk han også uttelling i denne. Først skaffet han et straffespark da han ble revet overende innenfor boksen, som Tarik Elyounoussi satte sikkert i mål. Like etterpå kontret han inn 3-1 med en solid avslutning. Norge står dermed med fine sju poeng på fire kamper.

Portugal – Nord-Irland 1-1 (Estadio do Dragao, Porto)

Sverige kom tilbake mot Tyskland etter å ha ligget under med fire mål. Norges U21-lag gikk til EM på bekostning av Frankrike. Men det mest oppsiktsvekkende resultatet denne runden kom uansett i Porto. Nord-Irland sjokkerte Portugal ved å ta ledelsen i første omgang, etter et angrep satt opp av Jonny Evans. Portugal presset på for å snu kampen, men kom ikke lenger enn Helder Postigas utlikning, hvor Nani ga den målgivende pasningen.

Romania – Nederland 1-4 (National Arena, Buchuresti)

Utifra tabellen var det et toppoppgjør i Buchuresti mellom to lag som hadde vunnet alle deres kvalikkamper så langt, men på banen var det stor klasseforskjell på lagene. Robin van Persie var tilbake i startoppstillingen og fikk æren av å avslutte scoringsballet fire minutter før slutt. Jeremain Lens, Bruno Martins Indi og Rafael van der Vaart scoret Nederlands øvrige mål i Romania.

Belgia – Skottland 2-0 (King Baudouin, Brüssel)

Darren Fletcher startet som kaptein på Skottland, men det var andre Premier League-profiler som skulle markere seg i Brüssel. I løpet av en tominuttersperiode satte Aston Villas Benteke og Vincent Kompany fra Manchester City inn hver sin scoring og sørget for å fjerne det bittelille håpet selv den mest godtroende skotske supporteren hadde om VM-plass. Skottland ligger etter fire kamper hele åtte poeng bak Belgia og Kroatia, som toper gruppa.

Færøyene – Irland 1-4 (Torsvollur, Torshavn)

Kun seier var godt nok for et irsk lag som ble latterliggjort av Tyskland fredag. Med Robbie Brady fra start slet de imidlertid å få ballen i nettmaskene, og til pause – på stillingen 0-0 ble vingen byttet ut. Irland tok til slutt en komfortabel seier og ligger på tredjeplass i gruppa etter to seire og ett tap på de tre første kampene.

Spania – Frankrike 1-1 (Vicente Calderon, Madrid)

Toppkamp i Gruppe I, og det var Spania som kom best i gang i et oppgjør Patrice Evra var med fra start. Sergio Ramos sendte vertene i føringen, og hadde det ikke vært for Cesc Fabregas’ straffebom hadde franskmennene gått til pause med to måls underlege. Etter hvilen var det et helt annet Frankrike som kom utpå banen og presset Spania i senk. Uttellingen skulle imidlertid ikke komme før helt på tampen av overtiden, hvor Olivier Giroud ordnet 1-1.

Danmark U21 – Spania U21 1-3 (Aalborg Stadion, Aalborg)

David de Gea og Spania hadde med seg en femmålsledelse fra det første møte, og returen ble derfor intet annet enn en formalitet for de regjerende europamesterne. Álvaro Vázquez (2) og Iker Muniain scoret målene, men resultatet kunne blitt noe helt annet uten Uniteds sisteskanse mellom stengene. De Gea vartet opp med flere klasseredninger, og ble av La Liga-ekspert Petter Veland omtalt som «banens beste spiller» på Twitter etter kampslutt.

Japan – Brasil 0-4 (Wroclaw Municipal Stadium, Polen)

Shinji Kagawa ble matchvinner i privatlandskampen mot Frankrike fredag, men mot brasilianske superstjerner ble Japan minimum et nummer for små. Kagawa spilte samtlige minutter, men Neymar (2), Kaka og Paulinho sørget for en enkel seier for søramerikanerne.

Polen – England UTSATT (Narodowy Stadium, Warzawa)

Både Tom Cleverley, Michael Carrick og Wayne Rooney var ment å starte toppkampen i Englands VM-kvalgruppe, med Danny Welbeck på benken. Men med masse overvann på banen kunne ikke oppgjøret gå av stabelen. Kampen skal bli forsøkt spilt onsdag, klokken 17.00 norsk tid.

Chile – Argentina 1-2 (Nacional, Santiago)

Heller ikke denne gang fikk Angelo Henriquez anledning til å vise seg frem for et chilenske lag som fikk utvidet tapsrekken til treTo strake tap ble til tre for Chile da Argentina kom på besøk og vant 2-1. Angelo Henriquez var heller ikke denne gang å se, verken på bane eller benk, for hjemmelaget, som først fant nettmaskene på overtid. På det tidspunkt hadde imidlertid Gonzalo Higuain og Lionel Messi allerede vært frempå hver sin gang for gjestene. Mens Argentina nå topper gruppen med 20 poeng på ni kamper, ligger Chile på sjetteplass med 12.

Mexico – El Salvador 2-0 (Nuevo Estadio Corona, Torreon)

Javier Hernandez tegnet seg nok en gang på scoringslisten da Mexico tok sin sjette strake seier i kvalifiseringsspillet. United-spissen, som har gjort det til en vane å score for El Tri, fastsatte sluttresultatet fem minutter før slutt, og er nå oppe i 28 landslagsmål på 43 kamper!