En seier, tre uavgjorte og ett tap

OPPDATERT: Marouane Fellaini var den eneste av Uniteds syv VM-kvalikrepresentanter som gikk av banen med tre poeng.

VM-kvalifiseringen til Russland 2018 fortsatte tirsdag kveld og natt til onsdag med i alt syv United-representanter i sving.

Marouane Fellaini var tillbaka i spel efter ryggskadan. Det var tisdagskvällens bästa nyhet. Mittfältaren hjälpte Belgien att vinna med 3-0 i Cypern.

Anthony Martial och Paul Pogba startade för Frankrike i deras mållösa bortamatch mot Vitryssland.

Daley Blind spelade vänsterback när Holland spelade 1-1 i Sverige.

Sergio Romero og Marcos Rojo bidro til Argentinas 2-2-resultat mot Venezuela.

Antonio Valencia kunne ikke hindre at Ecuador røk 2-1 mot Peru.

Cypern 0-3 Belgien

0-1 (14) R Lukaku
0-2 (61) R Lukaku
0-3 (81) Carrasco

Belgiens lag: Courtois; Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Fellaini (Nainggolan 84), Witsel, Carrasco; De Bruyne, E Hazard, R Lukaku (Batshuayi 73)

Belgien fick en smakstart på VM-kvalet då de vann med 3-0 i Cypern. Redan efter 13 minuter tog de ledningen, då Romelu Lukaku höll sig framme på en målvaktsretur.

Sedan var det länge en jämn match och Cypern var ingalunda utspelade. Men hemmalaget hade svårt att skapa heta målchanser.

Efter en timme nickade Lukaku in 2-0, återigen på en målvaktsretur. Sedan kontrollerade Belgien händelserna. Även 3-0-målet av Carrasco kom efter en målvaktsretur. I slutet kostade Batshuayi på sig att missa en straff.

Marouane Fellaini spelade 84 minuter som sittande mittfältare. Han hade en del problem och drog på sig många frisparkar. Någon minut före 2-0-målet blev han också varnad.

Inga tecken på skada när Fellaini blev utbytt. Vi kan därmed förutsätta att han är spelklar till derbyt.

Sverige 1-1 Nederländerna

1-0 (43) Berg
1-1 (67) Sneijder

Nederländernas startelva: Zoet; Veltman, Bruma, Blind, Willems; Wijnaldum, Strootman, Sneijder; Klaassen, Janssen, Promes (Berghuis 78)

Holland fick med sig en poäng från bortamatchen mot Sverige. Det borde ha varit tre. I slutskedet nickade Dost nämligen bollen i mål, men domaren blåste frispark till Sverige. De flesta är överens om att det inte borde ha varit frispark där.

Annars var det inledningsvis fortsatta problem för Holland. De hade förvisso de flesta chanserna men Sverige tog ledningen i slutet på första halvlek, efter en delikat lobb av Berg.

Men Holland reste sig. Mitt i andra halvlek kunde de kvittera genom Sneijder och sedan låg de på för ett segermål. Den svenska målvakten gjorde flera kvalificerade räddningar.

daley_blind_sverige

Daley Blind spelade hela matchen som vänsterback. Det var ytterbackarna, Blind och Janmaat, som låg bakom flera av de holländska anfallen genom fina överlappningar. Defensivt hade Blind en lugn kväll.

Vitryssland 0-0 Frankrike

Frankrikes startelva: Mandanda; Sidbé, Varane, Koscielny, Kurzawa; Sissoko, Kanté, Pogba; Griezmann, Giroud (Gameiro 82), Martial (Payet 57)

Paul Pogba och Anthony Martial var med i den franska startelvan när Frankrike inledde VM-kvalet med en mållös match i Vitryssland.

Frankrike dominerade förstås matchen och borde ha vunnit. De hade 23-3 i avslut (10-0 i skott på mål) och 64 procent av bollinnehavet, dessutom en boll i ribban. Men alltså ingen boll i mål.

Pogba spelade mittfältet. Han hade en mer framskjuten position än i EM och var mycket involverad i spelet. Han hade en bra chans att sätta bollen i mål efter en hörna men på något sätt blev det inte mål. Vi får hoppas att han sparar målen till på lördag. Pogba spelade hela matchen.

Martial startade som vänsterytter. Jag tyckte att han hade flera fina initiativ men såg också att han kritiserades på vissa håll. Det var också Martial som blev utbytt, till förmån för Payet, när Deschamps gjorde sitt första drag efter en knapp timme.

Vi följde Unitedspelarna

22.35: Slut. Sverige – Nederländerna 1-1. Ändå ett fall framåt för Holland, även om de inte mötte något imponerande motstånd idag.

22.35: Batshuayi missar straff för Belgien.

22.33: Slut. Vitryssland – Frankrike 0-0. (Lite tid kvar i de andra matcherna.)

22.32: Dost nickar in bollen i mål för Holland men det blir avblåst.

22.29: Fellaini utbytt. Nainggolan ersätter. Inga tecken på skada från Fellaini ikväll och vi kan förutsätta att han är tillgänglig för spel i derbyt på lördag.

22.28: Olsen i det svenska målet är nog kvällens bästa spelare. Flera fina räddningar, senast från Sneijder.

22.26: Mål. Belgien ökar på till 3-0. Återigen utnyttjar de en målvaktsretur, den här gången är det Carrasco som sätter bollen i nät.

22.24: Tiden börjar rinna ut för Frankrike och Holland. De båda lagen, som spelar i samma grupp, ligger på för ett segermål och en inledande bortaseger. Belgien har kontroll i Cypern.

22.13: Jättechans för Pogba. Där borde han ha gjort mål. Förhoppningsvis sparar han målen till på lördag.

22.08: Mål. Holland kvitterar. Sneijder hugger på en retur efter ännu en fin målvaktsräddning. Kvitteringen är fullt rättvis.

22.08: Frankrike dominerar stort mot Vitryssland men hittills håller hemmalaget tätt. Martial blir kritiserad för sin insats.

22.06: Mål. Belgien ökar på till 2-0. Lukaku igen och även den här gången på en nick efter en målvaktsretur. Precis innan hade Cypern en frispark tätt utanför.

22.03: Domaren tycker att det räcker. Fellaini varnad.

22.00: Byte: Martial ut. Han ersätts av Payet.

21.58: Frankrike ligger på i början på andra halvlek. Giroud hade precis en nick i ribban.

21.54: Fellaini har dragit på sig en del frisparkar idag.

21.49: Andra halvlek är igång. Holland har haft en riktigt bra kvitteringschans men den svenska målvakten imponerar.

21.33: Paus. Belgien (Fellaini) i ledning, oavgjort för Frankrike (Martial och Pogba) och underläge för Holland (Blind).

21.29: Cypern nära att kvittera mot Belgien men Courtois gör en fin räddning. Såg jag rätt var det Fellaini som gav bort frisparken som föranledde målchansen.

21.28: Mål. Sverige tar ledningen efter en uselt holländskt försvarsspel (Blind inte inblandad) och en delikat lobb av Berg. Den holländska misären fortsätter.

21.19: Martial ser intressant ut. Hade nyss ett bra inlägg mot Giroud, sedan Pogba och Griezmann byggt upp anfallet.

21.09: Bra chans för Holland efter inlägg från Blind men en försvarare täcker skottet. Strootman tvingas sedan ta en varning när Sverige kontrar direkt efteråt.

21.07: Mycket bra chans för Vitryssland med ett inlägg från högerkanten. Ingen av de två anfallarna får dock träff på bollen.

21.05: Pogba, Martial och vänsterbacken Kurzawa kombinerar fint på vänsterkanten. Frankrike koncentrerar anfallen till den kanten.

21.01: Vi har Daley Blind som vänsterback för Holland. Marouane Fellaini spelar sittande mittfältare. I det franska laget är Anthony Martial till höger i ett tremannaanfall. Paul Pogba spelar till vänster av de tre mittfältarna. Han har en offensivare position än i EM.

20.59: Mål Belgien. Romelu Lukaku gör kvällens första mål. Ett skott styrs i stolpen och Lukaku slänger sig fram och nickar in ledningsmålet.

20.58: Martial med skott utanför.

20.45: Vi är igång på tre håll!

Ikke mye å feire i Sør-Amerika

rom
SERGIO ROMERO – To baklengs i Venezuela.

På den andre siden av Atlanterhavet ventet aktørene til ut på natten, uten at det hjalp stort for Uniteds tre utsendte. Først i sving var Sergio Romero og Marcos Rojo, som spilte henholdsvis 90 og 83 minutter da Argentina reddet ett poeng etter å ha kommet tilbake fra 0-2 mot gruppens bunnlag fra Venezuela. Poengtapet medførte at argentinerne mistet tetplassen i den søramerikanske gruppen, og måtte se seg forbigått av både Uruguay og Brasil.

Goal.com gir Romero 3 av 5 stjerner for innsatsen mellom de argentinske stengene, mens klubbkollega Rojo får 2.5 for jobben han utførte på venstrebackplass.

Venezuela 2-2 Argentina

35. min.: 1-0 Añor
53. min.: 2-0 Martinez
58. min.: 2-1 Pratto
83. min.: 2-2 Otamendi

Argentina: Romero; Zabaleta, Otamendi, Mori, Rojo (Gaitán, 83.); Biglia (Alario, 71.), Mascherano; Lamela (Correa, 67.), Banega, Di María; Pratto

Tap for Valencia

av
Ingen suksess for ANTONIO VALENCIA og Ecuador.

Senere på natten gikk så teppet opp for Perus møte med Antonio Valencias Ecuador. Ecuadorianerne, som innledet sin VM-gruppe så sterkt og lenge lå helt i tet, ville hatt godt av en trepoenger i møtet med gruppens nestjumbo. Isteden endte det hele i nok en skuffelse for høyreback Valencia og resten av hans reisefølge. Laget hans har nå falt til en femteplass i den søramerikanske gruppen, hvor det allerede er gjennomført åtte av i alt 18 runder.

Peru 2-1 Ecuador

19. min.: 1-0 Cueva
31. min.: 1-1 Achillier
78. min.: 2-1 Tapia

Ecuador: Dominguez; A. Valencia, Mina, Achillier, Ayovi; Quiñónez (Grueso, 49.), Noboa; E. Valencia, Montero (Arroyo, 86 90; Bolaños (Ibarra, 62.), Caicedo