OPPDATERT 6/9. Sjekk hvordan det gikk.

Manchester United-spillere, deriblant Darren Fletcher (bildet), var involvert i flere av lørdagens VM-kvalifiserings- og privatlandskamper.

VM-KVALIFISERING, lørdag 5. september

Gruppe 1: Danmark – PORTUGAL 1-1 (1-0)

NANI ble sendt på banen i det 71. minutt, på et tidspunkt da Portugal lå under mot gruppelederne. Utlikningen fulgte idet det gjensto fire minutter, men 1-1 er neppe godt nok for Carlos Queiroz' mannskap – særlig ikke siden Sverige benyttet anledningen til å klatre forbi ved å vinne 2-1 over Ungarn i Budapest.

Gruppe 3: Polen – NORD-IRLAND 1-1 (0-1)

JONNY EVANS trosser ankelproblemet og spilte hele kampen i Polen, der Nord-Irland lenge så ut til å stjele med seg alle poengene. Ti minutter før slutt raknet det imidlertid da Aaron Hughes satte ballen i eget nett.

"The Green & White Army" har fortsatt gode muligheter til å sikre seg billetter til Sør-Afrika.

Gruppe 5: Spania – BELGIA 5-0 (1-0)

RITCHIE DE LAET kom ikke med i den endelige 18-mannstroppen til møtet med suverene Spania. Det var kanskje like greit.

Gruppe 7: FRANKRIKE – Romania 1-1 (0-0)

PATRICE EVRA spilte hele kampen da Frankrike måtte nøye seg med en skuffende poengdeling mot svake Romania. Thierry Henry sendte "Les Bleus" i ledelsen like etter pause, men bare åtte minutter senere satte Julien Escude ballen bak egen keeper. Flere mål ble det ikke, og dermed må gallerne sannsynligvis se langt etter gruppeseieren. Andreplassen synes derimot sikker.

1

Gruppe 8: BULGARIA – Montenegro 4-1 (1-1)

En "MÅ vinne"-kamp for DIMITAR BERBATOV og hans bulgarske VM-aspiranter, og seier ble det til gagns. Montenegro tok riktignok en tidlig ledelse, før hjemmelaget utliknet like før pause. Tre scoringer til i 2. omgang – en av dem på straffe ved Berbatov, og dermed er det fortsatt liv i håpet om en plass i Sør-Afrika.

Gruppe 8: Kypros – IRLAND 1-2 (1-1)

JOHN O'SHEA spilte hele kampen, mens DARRON GIBSON ble sittende som ubenyttet reserve, da Irland styrket sine VM-sjanser i Nicosia.

3

Gruppe 9: SKOTTLAND – Makedonia 2-0 (0-0)

DARREN FLETCHER og Skottland gjorde jobben mot Makedonia, og tok dermed et stort og uhyre viktig skritt mot andreplassen i Gruppe 9, bak suverene Nederland.

I en sjanserik kamp var Makedonia det beste laget før pause, mens skottene, med en god Darren Fletcher på midten, dominerte i 2. omgang og vant en fortjent seier.

Scoringene ble satt inn av Scott Brown (56.) og James McFadden (81.)

*) VM-klare

Sør-Amerika: Colombia – ECUADOR 2-0 (0-0)

ANTONIO VALENCIA gjorde lite av seg da Ecuador, med ti mann i nesten hele 2. omgang, tapte 2-0 i Medellin. Det var en strek i regningen for et lag som med seier ville ha klatret forbi Argentina og inntatt fjerdeplassen i gruppen. Men med tre kamper igjen å spille har Valencia & co. fortsatt sjansen til VM-billetter, men i så fall må det en helt annen innsats til enn det som var tilfellet mot Colombia.

Stillingen i den søramerikanske gruppen: *)

10

*) De fire topplagene går direkte til VM, mens lag nummer fem må spille kvalifisering mot den fjerdeplasserte i gruppen for Nord- og Sentral-Amerika & Karibien.

**) VM-klare

VENNSKAPSKAMPER

SØR-KOREA – Australia 3-1 (2-1)

Ji-sung Park spilte hele kampen og var nest sistemann på ballen da Korea sikret seieren fire minutter før full tid på Seouls VM-stadion.

ENGLAND – Slovenia 2-1 (1-0)

Wayne Rooney spilte de første 80 minuttene før han ble byttet ut, mens Michael Carrick spilte hele 2. omgang da England vant treningskampen mot Slovenia på Wembley.

Rooney skaffet straffesparket som Frank Lampard konverterte til åpningsmål etter en halvtime, og hadde flere sjanser til selv å komme på scoringslisten. Det gjorde han ikke, blant annet takket være den slovenske stolpen før pause, og en forsvarer som reddet på streken i 2. omgang. Tottenhams Jermain Defoe scoret for øvrig Englands andre mål på et flott skudd i det 63. minutt, mens Slovenia reduserte fem minutter før slutt.

Ben Foster og Wes Brown så hele oppgjøret fra sidelinjen.