Kjempebrøler i eventyrlig Ronaldo-show

VM-BØRSEN: David de Gea tabbet seg ut i åpningskampen mot Portugal.

Spania – Portugal 3-3

Gruppe B, Fisjt Olympiastadion, Sotsji

Mål: 0-1 Cristiano Ronaldo (4 min.), 1-1 Diego Costa (24 min.), 1-2 Cristiano Ronaldo (44 min.), 2-2 Diego Costa (54 min.), 3-2 Nacho (59 min.). 3-3 Cristiano Ronaldo (88 min.)

🇪🇸 David de Gea

Helhetsinntrykk: En tung dag på jobben for David de Gea. La oss krysse fingrene for at spanjolen slår knallhardt tilbake.

Sjanseløs på straffen og kjempebrøler på Ronaldo-scoringen like før pause. Som en saltstøtte på Ronaldos tredje mål. Ellers lite å gjøre.

Vurdering: Aiaiai, David de Gea. Vår bunnsolide sisteskanse, mannen som er kåret til den beste United-spilleren fire av de fem siste sesongene, tabbet seg skikkelig ut på Portugals andre scoring.

Om det var tabben i generalprøven mot Sveits som hadde påvirket spanjolens selvtillit eller ei, er vanskelig å si, men det er svært sjelden vi ser denne mannen gjøre slike feil.

Nå har det skjedd i to kamper på rad.

Superduellen mellom det som for mange er verdens beste keeper og verdens beste fotballspiller, fikk vi allerede etter snaut fire minutter. En for dagen sylskarp Cristiano Ronaldo skaffet straffe, tok den selv og sendte United-keeperen feil vei. 1-0.

De neste 40 minuttene var de Gea knapt borti ballen, men fikk noen tilbakespill. I kjent spansk stil spilte han nesten alltid ballen ut til en av sine nærmeste forsvarere.

27-åringen fikk nesten ikke brukt keeperhanskene, og da han først måtte bruke dem, gikk det fryktelig galt. Et hardt og lavt skudd fra Ronaldo gikk rett på de Gea, som så ut til å ha full kontroll, men likevel fomlet ballen i mål. Portugal kunne dermed gå til pause med 2-1.

14 minutter etter hvilen hadde spanjolene snudd oppgjøret, og de Gea var trolig en ganske lettet mann. Spanjolen hadde ganske lite å foreta seg også etter pause. Ronaldo & co slet nemlig lenge med å legge et skikkelig press på nabolandet etter kampens femte scoring.

Rundt 12 minutter før slutt var de Gea imidlertid litt ute og syklet, og kolliderte med Ronaldo, men slapp unna uten baklengsmål.

Det gjorde han ikke ti minutter senere, men ingen kunne laste Uniteds spanske keeper denne gangen. Et helt utsøkt frispark fra Ronaldo, som vi husker flere av fra United-tiden, gikk helt oppe i de Geas venstre hjørne.

Fotballmagi på ypperste nivå, i en helt fantastisk fotballkamp.

Verdt å vite: To tidligere United-spillere på banen fredag kveld – nevnte Ronaldo, samt Gerard Piqué.