Lukaku & co mot England

VM-gruppene ble fredag ettermiddag trukket i Moskva.

Publisert Sist oppdatert

14. juni 2018 er en dato mange fotballinteresserte gleder seg til. Det er nemlig dagen da fotball-VM 2018 sparkes i gang på Luzhniki i Moskva – et stadionanlegg vi United-supportere har gode minner fra.

1. desember 2017 er heller ingen dårlig dato, for nå skulle gruppene trekkes, og vi fulgte med interesse med på hvilke grupper våre VM-aktuelle spillere ville havne i.

Her er gruppene:

Gruppe A: Russland, Saudi-Arabia, Egypt, Uruguay.

Gruppe B: Portugal, Spania, Marokko, Iran.

Gruppe C: Frankrike, Australia, Peru, Danmark.

Gruppe D: Argentina, Island, Kroatia, Nigeria.

Gruppe E: Brasil, Sveits, Costa Rica, Serbia.

Gruppe F: Tyskland, Mexico, Sverige, Sør-Korea.

Gruppe G: Belgia, Panama, Tunisia, England.

Gruppe H: Polen, Senegal, Colombia, Japan.

De Gea mot Ronaldo

For Spania er David de Gea ventet å stå i mål, mens Juan Mata og Ander Herrera må finne seg i å være outsidere til troppen. Spania møter Portugal og Cristiano Ronaldo i sin åpningskamp i gruppe B, og skal i tillegg møte Iran og til slutt Marokko.

Paul Pogba er selvskreven i troppen til Frankrike, og Anthony Martial er høyaktuell også. De skal møte Australia i sin åpningskamp i gruppe C, før Peru og Danmark venter i de to neste kampene.

Argentina har to av våre, Sergio Romero og Marcos Rojo, og de skal møte Island, Kroatia og Nigeria i gruppe D – i den rekkefølgen. Om Frankrike og Argentina avanserer, men at bare én av landene blir gruppevinner, så møter de hverandre i åttendedelsfinalen.

HAVNET I OVERKOMMELIG GRUPPE: Paul Pogba og Frankrike.

Lindelöf må markere Hernández

Serbia og Nemanja Matic møter Brasil i sin siste kamp i gruppe E, og da er det nok en fordel å ha fått gode resultater først mot Costa Rica og Sveits i det som fort kan bli en tøff og jevn gruppe.

Victor Lindelöf og Sverige kom seg til VM på bekostning av Italia, og de ble plassert i gruppe F. Der møter de Sør-Korea, Tyskland og Javier Hernández’ Mexico.

Gruppe G er gruppen der flest av våre spillere samler seg. Romelu Lukaku og Marouane Fellaini er selvskrevne i Belgias VM-tropp om de holder seg skadefrie, og Phil Jones, Chris Smalling, Jesse Lingard, Ashley Young og Marcus Rashford er alle aktuelle i Englands tropp.

De møter hverandre i siste gruppespillskamp, etter at de først har møtt Panama og Tunisia. Det er altså ikke utenkelig at avansement allerede er sikret for begge, og at en kun spiller om retten til å møte gruppetoeren fra gruppe H.

PS. Diego Forlán og Laurent Blanc, begge fra Uniteds tittelvinnende 2002/03-lag, var involvert i trekningen av gruppene.

Powered by Labrador CMS