Vraket Chicharito og stjernene

Skjebnekamper for Nani og Evra, men Chicharito får ikke være med i de avgjørende VM-kvalifiseringskampene.

Publisert Sist oppdatert

Gruppespillet i VM-kvalifiseringen er ferdigspilt, og de fleste landslagene har kun ubetydelige privatlandskamper på kalenderen de neste månedene.

Les også: Disse United-spillerne er klare for VM

Portugal (Nani) og Frankrike (Patrice Evra) skal imidlertid ut i playoff. Det samme skal Mexico (Javier Hernandez), men de skal kun bruke spillere fra den hjemlige serien i oppgjørene mot New Zealand. I tillegg spiller Englands U21-landslag EM-kvalifisering med fire United-spillere i troppen.

Dermed er det bare å krysse fingrene for at alle United-spillerne returnerer fra alle verdens hjørner med helsen i behold. Nedenfor har vi laget en fullstendig oversikt over landskamper med United-spillere involvert i perioden 14.-19. november.

Portugal

Portugal v Luxembourg - FIFA 2014 World Cup Qualifier

Neste kamper: 15. november: Sverige (h) / 19. november: Sverige (b)

Frankrike

Også Frankrike må ut i playoff etter at Spania tok gruppeseieren i deres pulje. Det har vært mye oppstyr rundt Patrice Evra den siste tiden, men landslagstrener Didier Deschamps valgte likevel å ta ut venstrebacken på bakgrunn av solide sportslige prestasjoner den siste tiden. Playoff-motstander er Ukraina.

Neste kamper: 15. november: Ukraina (b) / 19. november: Ukraina (h)

Mexico

Når Mexico skal spille om retten til å reise til Brasil-VM blir det uten Javier Hernandez. De to playoff-kampene mot New Zealand (13. og 20. november) spilles nemlig kun med spillere fra den hjemlige ligaen, og dermed kan «Chicharito» konsentrere seg om å terpe avslutninger på Aon Training Complex så lenge. Han ble nemlig sammen med Giovani dos Santos, Andres Guardado, Javier Aquino og Guillermo Ochoa – alle spillere som til daglig tjener til livets opphold i Europa – vraket fra kampene som avgjør om Mexico ender i VM eller ikke.

Neste kamper: 13. november: New Zealand (h) /20. november: New Zealand (b)

Japan

welbeck53

Neste kamper: 16. november: Nederland (n) / 19. november: Belgia (b)

England

Med VM-billetten i lomma skal flere United-spillere i aksjon når Chile og Tyskland gjester Wembley til privatlandskamper. Phil Jones, Chris Smalling, Tom Cleverley og Wayne Rooney er United-innslagene i hvitt og blått denne gangen. Michael Carrick og Danny Welbeck var også inkludert i uttaket, men har i ettertid trukket seg grunnet skader.

Neste kamper: 15. november: Chile (h) / 19. november: Tyskland (h)

Nederland

Netherlands v Romania - FIFA 2014 World Cup Qualifier

Ecuador

Når Ecuador skal ut i privatlandskamper mot Argentina og Honduras må Antonio Valencia ta turen til USA ettersom kampene spilles i New York og Houston.

Neste kamper: 15. november: Argentina (n) / 19. november: Honduras (n)

Belgia

For VM-klare Marouane Fellaini og hans Belgia venter Colombia og Japan i to privatlandskamper som begge skal spilles i Brüssel.

Uniteds nysignering er i praksis klar for VM.

Neste kamper: 14. november: Colombia (h) / 19. november: Japan (h)

Nord Irland

I kvalifiseringen skuffet nord-irene stort med flere svake resultater, og i denne landslagspausen har Jonny Evans kun ett kampoppdrag som finner sted i Tyrkia.

Neste kamper: 15. november: Tyrkia (b)

England U21

Mens de fleste landslagene nå stort sett har privatlandskamper på terminlisten fremover ruller EM-kvalifiseringen for U21-landslagene videre. England leder sin gruppe med ti poeng på fire kamper, og er representert ved Michael Keane, Wilfried Zaha, Nick Powell (på lån i Wigan) og Jesse Lingard (på lån i Birmingham) fra United. Will Keane ble også invitert til å delta på treningene, men skal etter planen ikke spille. Kampene spilles for øvrig i Milton Keynes og Shrewsbury.

Neste kamper: 14. november: Finland (h) / 19. november: San Marino (h)

Powered by Labrador CMS