De som ikke fikk VM-plass

United-spillere har gjennom årene representert ymse nasjoner i VM-sluttspill. Vi har sett på noen som aldri fikk sjansen.

Publisert Sist oppdatert

I god VM-ånd og helt i tråd med FIFA-reglementet, har vi tatt ut en 23-mannstropp bestående av 3 keepere og 20 utespillere fra perioden etter 2. verdenskrig.
At vi ikke har gått lenger tilbake i tid skyldes det enkle faktum at verken England eller noen av de andre nasjonene på De britiske øyer deltok i VM-sluttspill før Brasil-VM i 1950.

Husk bare at troppen er satt opp etter en høyst uhøytidelig vurdering. Det vil derfor helt sikkert oppstå uenighet blant lesere som mener at vi heller burde ha tatt med den eller den til fordel for andre. Slik vil det alltid bli, for her finnes ingen fasit.

23-mannstroppen av spillere som aldri kom med:

Keepere: Jack Crompton, Ray Wood og Raimond van der Gouw. (Her vil noen kanskje savne Alex Stepney, men han var i den engelske troppen til VM i Mexico i 1970 – uten å få spilletid).

Utespillere: Johnny Carey, Bill Foulkes, Gary Pallister, Tony Dunne, George Best, Duncan Edwards, Paddy Crerand, Ryan Giggs, Mark Hughes, Eric Cantona, Eddie Colman, Dennis Viollet, Steve Bruce, Brian McClair, Andrew Cole, Shay Brennan, David Sadler, Liam Whelan, Jack Rowley, Lee Sharpe.

Beste XI: Crompton, Carey, Foulkes, Pallister, Dunne, Best, Edwards, Crerand, Giggs, Hughes, Cantona.

Powered by Labrador CMS