varspurs

VAR totalslaktes av fansen

95 prosent mener VAR har gjort fotballen mindre severdig, mens hele 40 prosent sier de vurderer å slutte og dra på kamp om dagens praktisering av VAR fortsetter.

Publisert Sist oppdatert

Football Supporters Association (FSA) har gjennomført en omfattende undersøkelse blant 33 000 fotballsupportere fra ulike klubber.

Hensikten er å få fansens syn på dagens praktisering av VAR, og vise hvordan den påvirker kampopplevelsen for supporterne.

Resultatet levner ingen tvil. 

FRUSTRASJON: Både spillere, managere og ikke minst fansen, er skeptiske til dagens praktisering av VAR. Her er det dommer Craig Pawson som sjekker en situasjon i kampen mellom West Bromwich og Manchester United tidligere denne sesongen.

I den største undersøkelsen av sitt slag så langt, blir dagens praktisering av VAR regelrett totalslaktet.

I overkant av 40 prosent av alle fans sier de vurderer å droppe og dra på kamp fordi praktiseringen av VAR har en så negativ effekt på fotballen. 

Hele 95 prosent av fansen som vanligvis drar på kamp mener at fotballen har blitt mindre severdig, mens 94 prosent av dem som følger kampene fra TV-stolen deler det synet.

BLE IKKE TATT: Premier League sier at VAR har økt treffsikkerheten på dommeravgjørelser, men denne handsen fra Callum Hudson-Odoi mot Mason Greenwood og Manchester United på Stamford Bridge, ble ikke fanget opp av VAR.

Rundt ni av ti fans synes også det går for tregt for dommerteamet å komme til en avgjørelse når VAR kobles inn, mens hele 95 prosent er kritisk til hvordan VAR påvirker den spontane jubelen ved en scoring.

Kun fire prosent av de spurte mener VAR har hatt en positiv effekt på fotballen totalt sett. 

Det hører også med til saken at fotballfansen ikke er negativ til bruken av teknologiske hjelpemidler.

Hele 97 prosent av de 33 000 supporterne i undersøkelsen støtter nemlig bruken av mållinjeteknologi. 

Powered by Labrador CMS