Henter serbisk kjempe

En to meter høy keeper fra Serbia ble sommerens første kjøp for United. Les om unggutten her.

Publisert Sist oppdatert

Bare noen dager etter at vår serbiske forsvarskjempe, Nemanja Vidic, spilte sin siste kamp for klubben, har en av hans landsmenn signert for klubben.

17 år gammel, og allerede rett over to meter høy – Mye tyder på at vi har erstattet en serbisk kjempe, med en ny.

Hvem er Vanja?

Vanja Milinkovic spiller til daglig for FK Vojvodina, der både faren og broren til Vanja har livnært seg som fotballspillere.

Unggutten har fortsatt ikke spilt for førstelaget, men han har likevel klart å gjøre seg kjent for Uniteds speidere.

Landslagserfaring

Det har han trolig klart gjennom spill på det serbiske U17-landslaget, der han har voktet buret i flere av EM-kvalifiseringskampene.

United inviterte keeperen på prøvespill forrige måned, noe som gjorde at klubben hans i hjemlandet valgte å tilby han en proffkontrakt, slik at de ikke ville ende opp tomhendt om United gjorde alvor av interessen.

Planen fremover

En del av avtalen mellom klubbene, skal være at Milinkovic blir lånt tilbake til Vojvodina for den neste sesongen, før han flytter til Manchester i 2015.

Det er dermed lite trolig at vi kommer til å se mye til keeperen med det første. En mulighet er dersom laget hans klarer å komme seg gjennom kvalifiseringsrundene til Europa League, og havner i gruppe med et lag hvis kamper vises i Norge.

Powered by Labrador CMS