unitedarsenal190423b

Stor endring: Dette har ført United-kvinnene inn i tittelkampen

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-kvinnene har gode sjanser til å klare en topp tre-plassering (som betyr Champions League-kvalifisering), og det er heller ikke helt utenkelig at Marc Skinners lag kan vinne ligaen.

En av flere grunner til det er at United har blitt bedre mot slutten av kampene.

Vi har sett gjennom hva som skjedde etter at kampuret bikket 75 minutter i alle ligakampene både forrige sesong og denne sesongen, og forskjellen er enorm.

I 2021/22 scoret United tre ligamål det siste kvarteret av ordinær tid (+ overtid), og denne sesongen står United foreløpig med 13 mål i det samme tidsrommet. Det er en ganske betydelig endring, spesielt siden sesongen heller ikke er ferdigspilt.

Nå skal det jo sies at en del av de scoringene har kommet i kamper hvor United allerede lå an til å vinne, så et viktigere spørsmål er kanskje hva disse målene har betydd for poengfangsten.

Ingen av tre målene på slutten i 2021/22 førte til noen endring i antall poeng (dette vel vi selvsagt ikke garantert, siden resten av kampene kunne blitt annerledes om ikke de målene kom), for alle var bare økning av allerede eksisterende ledelser. I 2022/23 har det blitt sju ekstra poeng takket være scoringer etter 75.00 på kampuret.

utdjubelars191122
AVGJORDE PÅ SLUTTEN MOT ARSENAL: Alessia Russo, her omringet av Ona Batlle, Ella Toone, Martha Thomas og Maya Le Tissier.

Forskjellen er nok uansett enda større den andre veien. Denne sesongen har det blitt bare ett baklengsmål på slutten av ligakampene, nemlig Erin Cuthberts 3-1-mål for Chelsea på slutten på Leigh Sports Village i november.

Forrige sesong slapp United derimot inn åtte mål det siste kvarteret.

Mens vi denne sesongen ikke har gitt fra oss poeng mot slutten av en eneste kamp, så skjedde det gang på gang forrige sesong.

Hele seks ganger gikk kom det mål det siste kvarteret som sørget for færre poeng for United – totalt elleve poeng kostet det United. Tre av disse baklengsmålene kom mot andre topplag (to av gangene hadde motstanderen attpåtil fått en spiller utvist), og spesielt baklengsmålene mot Manchester City var kostbare.

Om vi hadde unngått baklengsmålene på slutten av de to kampene mot City, og poengfangsten ellers var lik, så ville United kommet foran City, og ville fått sjansen til å havne i Champions League.

earps190423
EARPS: Denne sesongen ble det ikke noe sent baklengsmål mot Arsenal for Earps & co.

Poenggivende mål på slutten:

2021/22: Ingen

2022/23:

  • Millie Turner mot Arsenal
  • Alessia Russo mot Arsenal
  • Rachel Williams mot Reading
  • Molly Bartrip (selvmål), Tottenham
seierre
JUBEL: Her jubler United-spillerne etter Rachel Williams’ sene vinnermål i Reading.

Mål som sørget for tap av poeng på slutten:

2021/22:

  • Ellen White-utligning for Manchester City
  • Ria Percival-utligning for Tottenham
  • Simone Magill-utligning for Everton
  • Stina Blackstenius-utligning for Arsenal
  • Caroline Weir-seiersmål for Manchester City
  • Grace Fisk-utligning for West Ham

2022/23: Ingen

Fredag kveld spiller United-kvinnene borte mot Aston Villa i det som nok er den nest tøffeste ligakampen i sesonginnspurten. Oppgjøret sendes på V Sport 3 i Norge, og sendes trolig på Viaplay i hele Skandinavia.

Powered by Labrador CMS