toonekeirawalsh270222

Nå tror flere at United kan klare topp tre – andre er mer skeptiske

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 13.00 (skandinavisk tid) starter sesongen for United-kvinnene med hjemmekampen mot Reading på Leigh Sports Village.

For Uniteds del handler det om det samme som de siste sesongene: kampen om en topp tre-plassering.

De tre øverste lagene havner nemlig i Champions League (lag nummer to og tre må riktignok via kvalifisering, og der har Manchester City feilet to år på rad), og det kan være helt avgjørende for Uniteds muligheter til å tiltrekke seg enda bedre spillere – og til å beholde de gode spillerne som allerede er i klubben.

Så hvor gode er sjansene egentlig denne sesongen? 

Tilsynelatende bedre enn tidligere, når vi ser på tabelltipsene, for nå tror flere at United kan snike seg inn på tredjeplassen fremfor byrival Manchester City, som har gjort mange forandringer denne sesongen med mange etablerte spillere som har forsvunnet ut.

Se terminlista for kvinnelaget her.

russogreenwood130222
LYSEBLÅTT MOT RØDT: Det kan fort bli duellen som gjelder denne sesongen også.

– Uniteds beste mulighet hittil

Vi starter med BBC. Emma Sanders har tippet United på en tredjeplass, og hun skriver at United dette overgangsvinduet har skaffet mer dybde og erfaring, men at de har gått glipp av en mulighet til å sette skikkelig press på de aller beste. Hun tror likevel at det som har blitt gjort har sørget for at United potensielt endelig har nok kvalitet til å klare tredjeplassen fremfor City.

Så skal det sies at det tabelltipset ble skrevet før salget av Jackie Groenen, men det gjelder ikke Daily Telegraph-journalist Tom Garrys tabelltips.

– Uniteds beste mulighet hittil, skriver Garry, som mener City må overgå forventningene om de skal klare topp tre. 

Jamie Spencer dekker United for 90min.com, og han peker på at Marc Skinner har hatt en bedre mulighet enn i fjor til å sette sitt eget preg på laget, og at det at de var i nærheten i fjor tilsier at det er gode grunner til å være optimiske denne sesongen, spesielt siden en del nøkkelspillere har forlatt Manchester City.

Spencer ender, som Sanders og Garry, opp med å plassere United på tredjeplass.

skinner210722m
UNITED-HOVEDTRENEREN: Marc Skinner.

Andre er mer skeptiske

Det ville vært overraskende om samtlige WSL-journalister delte dette synet, spesielt siden Chelsea, Arsenal og City har vært en fast trio på toppen i mange år nå.

Sophie Lawson plasserer United helt nede på femteplass i ESPN-tabelltipset sitt, og har plassert Tottenham på plassen foran United.

– På papiret er det fortsatt en luke mellom laget som er så vant til å havne på fjerdeplass og de tre stormaktene over, skriver Lawson, som tror at United før eller senere kommer til å klare topp tre, men at det ikke virker som om dette vil være sesongen.

Rich Laverty har riktignok ikke kommet med et tabelltips for Our Game Magazine, men han har tatt en gjennomgang av alle lagene, og der roser han United for rekrutteringsjobben som er gjort i sommer, med viktige forsterkninger i posisjoner der det har vært behov for det.

Likevel: 

– Jeg liker hva United har gjort, men er det nok til å komme seg inn på topp tre? Jeg er usikker. Chelsea og Arsenal ser megasterke ut, så de må hovedsaklig håpe at de vil ta nabo City lang tid til å komme seg i gang, men jeg er ikke like sikker på at det vil gjøre det som mange andre er, sa Laverty.

laddblundellthorisdottir130222
SKUFFELSE: United-spillerne Hayley Ladd, Hannah Blundell, Maria Thorisdottir og Mary Earps i forbindelse med tapet borte mot City i fjorårssesongen.

Tabelltipsene til ESPN, BBC og Daily Telegraph:

ESPN:

1. Chelsea
2. Arsenal
3. Manchester City
4. Tottenham Hotspur
5. Manchester United
6. Everton
7. West Ham United
8. Aston Villa
9. Brighton & Hove Albion
10. Liverpool
11. Reading
12. Leicester City

BBC:

1. Chelsea
2. Arsenal
3. Manchester United
4. Manchester City
5. Tottenham Hotspur
6. Everton
7. Reading
8. Liverpool
9. Aston Villa
10. Brighton & Hove Albion
11. West Ham United
12. Leicester City

Daily Telegraph:

1. Chelsea
2. Arsenal
3. Manchester United
4. Manchester City
5. Tottenham Hotspur
6. Everton
7. Brighton & Hove Albion
8. Aston Villa
9. Reading
10. West Ham United
11. Liverpool
12. Leicester City

Powered by Labrador CMS