vilde061122

– Jeg må være tålmodig litt til

I et nytt intervju snakker Vilde Bøe Risa om at hun må vurdere fremtiden i United om hun ikke får mer spilletid.

Publisert Sist oppdatert

Vilde Bøe Risa er inne i sin andre United-sesong, men er ikke i Marc Skinners startellever, og det har foreløpig ikke kommet noen indikasjoner på at hun er i ferd med å spille seg inn på laget heller.

Hun har ikke startet noen av ligakampene, men har derimot startet i begge ligacupkampene, hvor hun også har scoret ett mål (+ to mål i straffekonkurransene).

Tidligere i høst mistet Bøe Risa (og Maria Thorisdottir) plassen på landslaget, og selv om de begge nå er på landslagssamling, så er det ingen tvil om at lite spilletid på klubblaget også preger hvor mye de får muligheten for landslaget under Hege Riise.

– Det [spilletid] er noe Hege er ganske opptatt av, og noe jeg har fått for lite av i klubb. Jeg føler at jeg virkelig er i drivet på trening og sånn, og håper på mer spilletid etter hvert. Jeg må være tålmodig litt til før jeg tenker på hva fremtiden blir, sa Bøe Risa til NTB, via BA.

Et klubbskifte kan potensielt bli aktuelt.

– Det er absolutt noe jeg vurderer hele tiden om kan være aktuelt. Og så er jeg under kontrakt. Jeg tror United nok kommer til å bli litt vanskelige, for de ønsker å ha meg som spiller i klubben. Treneren ønsker å bruke meg. Det er egentlig bare det at han ikke har brukt meg nok, siteres United-midtbanespilleren på.

– Jeg håper at det ikke blir aktuelt, men jeg må absolutt se på muligheten til at det kan bli sånn, sier hun.

Landslagssjef Riise siteres også av NTB/BA på at spilletid kommer til å bli viktig fremover.

– De vet selv hva som gjelder og hva de har lyst til. Hvis man ser gjennom året, kikker jeg på hvor mye de har spilt i sine klubber, hvor mange 90-minuttere har de spilt. Det er en utfordring å ta igjen det. Det med spilletid blir viktig utover.

Da united.no intervjuet Bøe Risa i april, så spurte vi henne om hun trodde at 2021/22 ville bli en tilvenningssesong, og at det ville bli mer spilletid og bedre spill i 2022/23-sesongen.

– Ja, jeg håper jo det, og det er noe treneren [Marc Skinner] har uttrykt også, at han vil at jeg skal tilpasse meg litt nå i den første sesongen, og se hvordan ligaen og spillerne er, og lære meg å kjenne alt. Så håper jeg at neste sesong blir et steg videre med mer spilletid, sa Bøe Risa den gang, før hun la til at hun håper håper å påvirke kampene mer.

Powered by Labrador CMS