Norway v Philippines: Group A - FIFA Women's World Cup Australia & New Zealand 2023

Bøe Risa med målgivende i norsk storseier

Det norske kvinnelandslaget måtte vinne den tredje og siste kampen mot Filipinene for å ta seg videre fra gruppespillet i VM i Australia og New Zealand.

Når det gjaldt som aller mest stod de norske kvinnene frem og vant hele 6-0!

Norge med Vilde Bøe Risa med fra start skjøt ut av startblokkene og tok ledelsen allerede etter seks minutter.

Sophie Román Haug leverte en helt hinsides volleyscoring og scoret Norges første mål i dette sluttspillet.

Kun ti minutter senere var samme spiller frempå enda en gang, denne gang assistert av Bøe Risa med et innlegg dra meget dyp posisjon ute til høyre i banen. Ballen landet hos Roma-spissen som headet ballen i en fin bue over Filipinenes keeper og i mål.

Norge fikk for alvor hull på byllen og fikk enda et mål før pause etter et langskudd fra Caroline Graham Hansen.

Etter pause fortsatte de norske kvinnene å kjøre på la på til 4-0 og 5-0 før det var spilt ti minutter av den andre omgangen. Først ved et selvmål før Guro Reiten scoret på straffe.

På overtid kronet Román Haug kampen med et hat-trick og fastsatte resultatet til 6-0.

Bøe Risa pådro seg også et gult kort mot slutten av kampen, men gjorde en god kamp på Norges midtbane og bør ha gjort et godt nok inntrykk til at hun skal fornyet tillit for Norge i åttendelsfinalen.

Med seieren tok Norge seg videre som gruppetoer på bekostning av vertsnasjon New Zealand på bedre målforskjell. Sveits vant gruppen.

GOD: Vilde Bøe Risa.

Norge 6-0 Filipinene

Fotball VM, kvinner, gruppe A

Eden Park, Auckland, New Zealand

MÅL: 1-0 Sophie Román Haug (6), 2-0 Sophie Román Haug (17), 3-0 Caroline Graham Hansen (31), 4-0 Alicia Barker, selvmål (48), 5-0 Guro Reiten (53), 6-0 Sophie Román Haug (90+5)