Skinner

Vilde Bøe Risa med frisk debut i Skinners første United-kamp

Vilde Bøe Risa var involvert i én United-scoring søndag, men det holdt ikke til seier mot Liverpool.

Søndag var det duket for Uniteds første treningskamp i oppkjøringen til høstens sesongstart, da Liverpool gjestet Carrington i en kamp som gikk uten tilskuere, av smittevernhensyn.

Kampen var også kvinnelagstrener Marc Skinners første, siden hans overgang fra amerikanske Orlando Pride tidligere i sommer.

Flere av Uniteds nysigneringer fikk også sine første minutter i United-drakten.

Liverpool trakk først

Vilde Bøe Risa var blant dem, da hun startet sin første kamp i United-drakten, og så ut til å ta til oppgaven med besluttsomhet og engasjement. Kampen hadde knapt startet før den norske midtbanespilleren hadde dratt seg fint fri på høyrekanten, der hun vant frispark i god innleggsposisjon.

Dessverre klarte ikke United å ta godt nok vare på dødballen, som rant ut i sanden.

Manchester United Women Unveil New Signing Vilde Boe Risa
ÅPNET FRISKT: Uniteds norske midtbanegeneral, Vilde Bøe Risa.

Et førende United kom også til kampens neste mulighet ved flankespiller Kirsty Hanson, men avslutningen ble for høy og for langt til siden fra den 23-årige skotten.

Liverpool var dog ikke ufarlige og ni minutter inn i kampen fikk Missy Bo Kearns en god mulighet til å sende hvitkledde gjestene i føringen, etter at Katie Zelem mistet ballen i farlig posisjon. Heldigvis for United hang sisteskanse Mary Earps med på notene.

Andre veien fikk Maria Thorisdottir muligheten på et hjørnespark kvarteret inn i kampen, men headingen til den norske midtstopperen gikk over tverrliggeren bak Rylee Foster.

KUNNE SCORET: Men headingen til Maria Thorisdottir ble hakket for upresis.

I stedet var det gjestene fra Merseyside som scoret det første målet. Vilde Bøe Risa ble taklet på egen banehalvdel og Ceri Holland fant nysignerte Leanne Kiernan. Angriperen dro med seg ballen inn i Uniteds straffefelt og overlistet Earps med en god avslutning.

Hanson kunne ha svart umiddelbart da hun ble spilt gjennom av en god Staniforth-pasning, men avslutningen ble stoppet av Foster.

Magiske United-minutter

Liverpools ledelse skulle dog ikke vise seg å vare, ettersom United skulle vise seg å være særs effektive de påfølgende minuttene.

Midtveis gjennom omgangen kom nemlig Hanson seg fri på venstrekanten, før hun fant Leah Galton i midten. Uniteds nummer elleve gjorde ingen feil foran mål og snek ballen forbi Foster i Liverpool-buret.

Søndagens dommer hadde knapt blåst kampen i gang igjen før ballen atter en gang lå i nettet bak Foster.

Risa vant en ball inne på Liverpools halvdel, før hun spilte en godt vektet gjennombruddspasning til Staniforth. Hun fant igjen Hanson foran mål og denne gangen satt avslutningen fra den eminente kantspilleren.

Dermed hadde United tatt ledelsen, bare minutter etter å ha ligget under.

Hanson
MÅLSCORER: Kirsty Hanson vet hvor målet står. Her feirer hun scoring foregående sesong.

Det tredje kunne ha kommet kort tid etter, men Carrie Jones hadde akkurat en skostørrelse for lite til å nå innlegget fra Staniforth.

Da Liverpool-angriper Kiernan ikke klarte å utnytte sin kjempesjanse, og Leah Galton ikke klarte å ta vare på Risas nydelige pasning med utsiden av foten, ebbet den første omgangen ut med 2-1-ledelse til United.

Sjansefattig andreomgang

I en andre omgangen som begynte relativt rolig, må de største begivenhetene sies å ha vært debutene Marc Skinner delte ut. Etter hvilen var Sophie Baggaley, Martha Thomas og Aoife Mannion alle blant spillerne som ble byttet inn.

United-spillerne holdt godt tak om kampen, uten at de helt store sjansene falt til de rødkledde av den grunn.

Det meste som kom av halvfarligheter kom etter de faste situasjonene, men verken United eller Liverpool klarte å ta godt nok vare på mulighetene.

Manchester United Women Unveil New Signing Sophie Baggaley
HOLDT UNNA LENGE: Men Sophie Baggaley måtte til slutt innse at det ikke ble noen smultring i United-debuten.

Gjestene kunne ha fått en god mulighet etter et United-hjørnespark, da en Liverpool-angriper var nære ved å komme alene med innbyttede keeper Baggaley, men sisteskansen var flott ute og avverget.

Godt over midtveis i den andre omgangen kunne Rianna Dean sendt Liverpool i føringen da ballen landet hos henne etter et innkast, men hun klarte ikke å få nok fart i avslutningen.

Det samme var tilfelle med Yana Daniels få øyeblikk senere. Debutant Baggaley hadde ingen problemer med å stoppe skuddet fra skrått hold.

Liverpool med sen utlikning

Med ni minutter igjen på kampuret måtte burvokteren dog gi tapt for Liverpool-angrepet.

En av Liverpools prøvespillere kom seg fri på høyrekanten, der hun fant rom til å legge inn. Foran Baggaleys mål hadde Humphrey revet seg fri og fra kloss hold gjorde hun ingen feil.

Dermed var lagene plutselig like langt før sluttminuttene.

Der kunne gjestene fort ha scoret det avgjørende målet, da ballen spratt som i et flipperspill mellom noe klønete United-forsvarere, men heldigvis fikk Hayley Ladd akkurat snappet ballen foran nesa på Liverpools ikke-navngitte prøvespiller.

Kampen ebbet dermed ut med 2-2 og uavgjort, i debuten til trener Marc Skinner og flere av spillerne, inkludert Vilde Bøe Risa, som leverte en oppløftende første kamp i favorittklubben.

United 2-2 (2-1) Liverpool

90+1′ Kampen er over. Det ender uavgjort på Carrington.

81′ United 2-2 LIVERPOOL
Carla Humphrey utlikner for Liverpool.

46′ Avspark.

45′ Pause.

27′ UNITED 2-1 Liverpool
Det er Hanson som sender United i føringen! Vilde Bøe Risa spiller fint til Lucy Staniforth på høyrekanten, som finner Hanson i midten. Hun gjør ingen feil og setter Uniteds andre.

25′ UNITED 1-1 Liverpool
Hanson finner Leah Galton, som utlikner for United.

19′ United 0-1 LIVERPOOL
Leanne Kiernan sender gjestene i føringen.