Nok hederlige tap – kommer seieren mot Liverpool?

Kommer den første seieren for sesongen mot erkefienden – som i fjor?

Publisert Sist oppdatert

Vi trengte ikke å vente lenge på den første seieren etter fjorårets nyoppstart av Uniteds kvinnelag.

United skulle møte Liverpool på bortebane i første kamp, et oppgjør i ligacupen, og United vant 1-0 på Prenton Park i Birkenhead etter at Lizzie Arnot ble matchvinner.

Denne sesongen har startet med beintøff motstand for United, med kamper mot de to beste lagene i fjorårssesongen: City og Arsenal. Begge kamper har endt med 0-1-tap, og nå kommer Liverpool på besøk.

Kanskje kommer sesongens første seier mot Liverpool denne gangen også?

Oppgjøret spilles på Leigh Sports Village klokka 13.00 (skandinavisk tid). Kampen sendes ikke på TV i Skandinavia denne gangen, men kampen er på sendeskjemaet til MUTV. I tillegg sendes kampen gratis på FA Player, men vi har foreløpig ikke fått helt klarhet i om det er geoblokking også på de av kampene som ikke sendes på TV i Skandinavia.

TO HEDERLIGE TAP: Nå er det forhåpentligvis slutt på hederlige tap – en trepoenger hadde gjort seg mot Liverpool.

Favoritter – men uten Groenen?

United manglet Jackie Groenen og Lotta Ökvist mot Arsenal, og kan være uten duoen igjen. I så fall er spesielt Groenen et stort savn for Uniteds del. Hun er ikke med i Nederlands siste landslagstropp, og hennes aktivitet på sosiale medier tyder heller ikke på at hun kommer til å være involvert.

Mot Liverpool er nok likevel United favoritter.

I likhet med United står Liverpool med null poeng etter to 0-1-tap, men Liverpool har nok ikke møtt like tøff motstand som Casey Stoneys lag har gjort.

Liverpool tapte hjemme mot Reading i serieåpningen, før de tapte borte mot Spurs (som rykket opp sammen med United). I tillegg tapte de 2-3 hjemme mot Championship-laget Sheffield United i ligacupen sist helg, etter to sene baklengsmål.

Den kampen gjør uansett i det minste at scouserne har klart å score denne sesongen, noe som psykologisk kan være en fordel de har over United, og ellers er de nok også ekstra revansjelystne etter tre ettmålstap, pluss etter fjorårets tap mot United.

Niamh Fahey og Jade Bailey er suspendert for Liverpool, mens spillere som Rinsola Babajide og Courtney Sweetman-Kirk er spillere som må stoppes om United skal holde nullen denne gangen.

MANGLER SANNSYNLIGVIS: Jackie Groenen.

Er du i Manchester? Ta turen!

Kampen spilles som sagt i Leigh, noe som selvsagt ikke hjelper på tilskuertallet, men det kommer nok til å dukke opp mange supportere likevel.

Mange United-supportere er nok over for å se United-Arsenal, og da kan det jo også gjøre seg med en tur til Leigh for å se United-kvinnene forhåpentligvis slå Liverpool.

Hvis en ikke velger taxi til Leigh, så er det også mulig å komme seg dit med offentlig transport. V1-bussen går fra for eksempel Manchester Art Gallery (stoppen en kan se på Google Maps her, rett ved St. Peter’s Square) til Leigh Bus Station, og derfra er det rundt ti minutters gange til stadion.

En kan for eksempel ta 10.21-bussen (fremme 11.13), 10.06-bussen (fremme 10.58) eller 9.50-bussen (fremme 10.42), alt etter hvor god tid en ønsker.

DET BLIR FULLERE ENN DETTE: Her fra fjorårets kamp mot Millwall i november.
Powered by Labrador CMS