chelseaarsenalreiten210523

Fikk ikke hjelp – det betyr at United MÅ vinne i kveld

Publisert Sist oppdatert

Mye tyder på at WSL-ligatittelen ender hos Chelsea denne sesongen også, for fjerde sesong på rad.

Søndag var United trolig avhengige av hjelp fra Arsenal for å kunne vinne tittelen, men det endte med en oppskriftsmessig 2-0-seier for Emma Hayes’ lag.

Guro Reiten scoret Chelseas første, før Magdalena Eriksson doblet til 2-0. Katie McCabe bommet på straffespark for Arsenal med en halvtime igjen av kampen, og Arsenal klarte ikke å slå tilbake.

Chelsea er med dette fem poeng foran United, og dette betyr at United vinne mot Manchester City i kveld (19.45) for å fortsatt ha muligheten på WSL-tittelen. I tillegg må United slå hjemmesterke Liverpool neste helg, samtidig som Chelsea må tape i bortekampen mot nedrykkstruede Reading (nedrykket kan bli sikret allerede i ettermiddag, om Leicester vinner hjemme mot West Ham).

Det virker ikke spesielt sannsynlig at alt dette skal gå Uniteds vei.

LES OGSÅ: Tolv mål på de siste ti kampene: – Det blir ikke enkelt

galtonjubel111222
MÅ VINNE MOT CITY: Leah Galton og United må vinne en WSL-kamp mot City for første gang for å ha muligheten til å vinne ligatittelen.

Ikke bare negativt

Når det er sagt, så er det ikke bare dårlig nytt at Chelsea slo Arsenal.

Resultatet gjør nemlig at en topp tre-plassering ser enda litt mer sannsynlig ut for United, og i tillegg gjør det at United nå trenger bare ett poeng til for å sikre andreplassen også.

Andreplass betyr at United går rett inn i andre runde av Champions League-gruppespillet uten å måtte bli en del av den miniturneringen som finner sted i den første runden (hvor City, som kom på tredjeplass forrige sesong, røk ut), så sjansen for Champions League-gruppespill øker vesentlig med en andreplass sammenlignet med en tredjeplass.

I teorien er det fortsatt mulig at United faller helt ut av topp tre, men da må det en enorm kollaps til. Målforskjellen gjør det nemlig bortimot helt umulig for Manchester City å gå forbi.

United-City sendes på V Sport 2 (Norge), TV3 Sport (Danmark), V Sport Fotboll (Sverige) og på Viaplay i hele Skandinavia.

Flere saker før Manchester-derbyet:

Powered by Labrador CMS