boerisagarcia210523

Avgjorde derbyet på overtid

KAMPREFERAT: United så ut til å ha rotet bort seieren, men på overtid slo innbytterne Vilde Bøe Risa og Lucía Garcia til, og sørget for at United vant Manchester-derbyet. Dermed må Chelsea vente til neste helg før de har muligheten til å sikre ligagullet.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-kvinnene hadde aldri vunnet seks ligakamper på rad i toppdivisjonen før. De hadde heller aldri vunnet en hjemmekamp mot Manchester City i ligaen, etter seks tidligere forsøk.

Det ble det slutt på nå, men det ble ikke uten dramatikk.

Hayley Ladd ga United en tidlig ledelse, og da Citys Ellie Robuck ble utvist, så så det hele meget bra ut.

United leverte en skuffende andreomgang, og City utlignet med et noe heldig mål av Filippa Angeldahl, og City så ut som det farligste laget på slutten.

Heldigvis klarte United å slå tilbake på overtid, og det var Lucía García som fikk æren av å bli matchvinner.

Seieren gjør at United fortsatt kan bli ligamester (selv om det i så fall må innebære at bunnplasserte Reading må slå Chelsea i siste serierunde) – og at United dårligst kan havne på andreplass. Med andre ord vil United i verste fall måtte ut i én kvalifiseringsrunde før Champions League-gruppespillet, og det er nok også det mest sannsynlige utfallet.

Pangstart av United

Manchester United gikk voldsomt ut med et høyt press, og det fikk Marc Skinners lag betalt for.

United gikk i angrep etter å ha vunnet ballen like inne på Citys banehalvdel, og Ona Batlle kom seg etter hvert til et innlegg som ble klarert – men ikke så langt.

Hayley Ladd vant ballen igjen ikke langt fra sekstenmeteren, før hun sendte avgårde et fantastisk skudd med venstrefoten som keeperen aldri var i nærheten av å ta. 1-0 til United før to minutter var spilt.

United fortsatte det høye presset, og fortsatte med å skape sjanser, uten å få like god uttelling som Ladd.

Manchester United v Manchester City - Barclays Women's Super League
SENDTE UNITED I LEDELSEN: Hayley Ladd.

City mer med

Selvsagt kunne uansett ikke United holde på den intensiteten i hele omgangen, og det roet seg gradvis ned.

City kom seg etter hvert til noen gode sjanser også, blant annet fra flere farlige dødballer, men om ikke Uniteds markeringsspill var det aller beste, så var United i det minste gode til å blokkere.

Aller nærmest var City da toppscorer Khadija Shaw kom seg til skudd, og skuddet ble blokkert av Millie Turner noen meter fra mål, og returen ble sendt i stolpen av Chloe Kelly.

Rødt kort

Forrige sesong ble Georgia Stanway utvist i tilsvarende oppgjør på stillingen 0-0, og likevel gikk City opp i ledelsen, før de senere også utlignet etter at United hadde snudd kampen.

Da City-keeper Ellie Robuck her ble utvist noen minutter før pause etter å ha taklet Nikita Parris utenfor sekstenmeteren etter å ha feilberegnet skikkelig, så var det lett å ha den skuffende elleve-mot-ti-forestillingen fra forrige sesong i bakhodet – spesielt siden noe lignende også skjedde mot Arsenal den sesongen.

Samtidig har vi sett et annerledes United denne sesongen, så kanskje det denne gangen var grunn til å tro på at denne utvisningen kunne bidra til en United-seier…? Det stod i alle fall 1-0 til pause.

rodtkort210523
UTVISNINGEN: Ellie Robuck med en ganske vill takling av Parris, som potensielt kunne satt ballen i et tomt mål om hun hadde kommet forbi.

City utlignet

Manchester City fikk den første store sjansen i den andre omgangen da Chloe Kelly nok en gang sendte ballen i treverket, denne gangen etter en farlig dødball fra ex-red Alex Greenwood.

Kanskje skulle også City hatt straffespark da City-toppscorer Khadija Shaw og målscorer Hayley Ladd hadde et sammenstøt i United-feltet.

United på sin side burde doblet til 2-0 da Leah Galton hadde en enorm sjanse etter et innlegg fra Russo.

I det 68. minutt kom utligningen fra Citys ti spillere da et Filippa Angeldahl-innlegg dalte inn i United-nettet. Mary Earps vil neppe være spesielt fornøyd med den, men samtidig må også hele United-laget ta skylda for at City kom seg tilbake i kampen selv etter det røde kortet.

Manchester United v Manchester City - Barclays Women's Super League
CITY-JUBEL: Manchester City utlignet selv med bare ti spillere.

City så ut til å være nærmest seieren – men så sørget Uniteds innbyttere for United-seier

United-spillerne så slitne ut, og gjorde mange feil på slutten, og det så ut til at City skulle bli farligst på slutten.

Spesielt City-toppscorer Khadija Shaw ga United-forsvaret store problemer, og Maya Le Tissier må få mye av æren for at ikke City klarte å snu kampen.

På overtid ble det heller United som tok seieren.

Hannah Blundell slo inn fra venstre til Vilde Bøe Risa på bakerste stolpe, som headet ballen ned til innbytterkollega Lucía García, som tok ned ballen før hun snudde seg og sendte ballen i mål via en City-spiller.

(PS! Beklager til Vilde Bøe Risa for at vi først ga Ona Batlle æren for den målgivende headingen. Undertegnede er tydeligvis altfor godt vant til å skrive at Batlle stod for forarbeidet.)

Manchester United v Manchester City - Barclays Women's Super League
AVGJORDE MANCHESTER-DERBYET PÅ OVERTID: Og viste frem et støttebudskap til en tidligere lagvenninne som har pådratt seg en alvorlig skade.

García sørget dermed for å holde Uniteds tittelhåp levende inn den siste serierunden – selv om det må et lite mirakel til for at det skal gå. United må slå hjemmesterke Liverpool på Prenton Park, samtidig som Chelsea må tape borte mot bunnplasserte Reading – som i det minste har mye å spille for, siden de  vinne for å unngå nedrykk. Reading-uavgjort holder for United hvis United skulle vinne med seks mål mot Liverpool, men akkurat det virker ikke så realistisk på bortebane.

Om ikke Garcías mål ender opp med å bidra til en ligatittel, så har uansett United med dette resultatet sørget for at det blir minst andreplass, noe som betyr en enklere vei til Champions League-gruppespillet. Hvis United vinner ligaen, så kan Marc Skinners lag gå rett til gruppespillet (hvis Barcelona vinner Champions League-finalen mot Wolfsburg), mens det med den mer trolige andreplassen blir bare én kvalifiseringsrunde de må gjennom.

For City betyr Garcías overtidsmål at de trolig ikke havner på topp tre denne sesongen. De er tre poeng bak Arsenal med én kamp igjen, og Arsenals målforskjell er klart bedre, så trolig holder det ikke om Arsenal taper hjemme mot Aston Villa i siste kamp.

Manchester United v Manchester City - Barclays Women's Super League
SÅ KAMPEN: David de Gea var på plass på Leigh Sports Village. Han likte nok at det var en spanjol som avgjorde.

Manchester United 2–1 (1-0) Manchester City

Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Hayley Ladd (2.), 1-1 Filippa Angeldahl (68.), 2-1 Lucía García (90+1.)

R
:
Ellie Robuck (Man. City 42.).
G: Zelem (90), Bøe Risa (90+5)

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Hayley Ladd, Katie Zelem (C) – Nikita Parris (Lucía García, 75.), Ella Toone (Vilde Bøe Risa, 75.), Leah Galton (Martha Thomas, 90+3.) – Alessia Russo (Rachel Williams, 66.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Jayde Riviere, Aïssatou Tounkara, Estelle Cascarino, Lisa Fjeldstad Naalsund.

LIVE:

1: Kampen er i gang på et utsolgt Leigh Sports Village!

2: MÅL! Hayley Ladd! Vinner ballen litt utenfor sekstenmeteren i etterkant av et godt United-angrep (som også ble skapt av at United vant ballen høyt), og Ladd klinker til, og ballen går i vinkelen! Fantastisk start. Med feil fot attpåtil!

4: United med livsfarlig angrep igjen, og det ropes på hands. Ender til slutt med et innlegg som Parris ikke klarer å få headet spesielt farlig mot mål.

5: United vinner ballen høyt gang på gang nå.

5: Farlig Parris-innlegg, men Galton rekker ikke helt frem. Hadde innlegget vært bittelitt bedre, så kunne United fort ha ledet 2-0.

6: Zelem skrur nesten et hjørnespark i mål (slik hun gjorde mot City forrige sesong i FA-cupen), men den treffer ikke mellom stengene denne gangen.

10: United stiller dristig i eget forsvar, men kommer seg ut (mye takket være målscorer Ladd).

13: Khadija Shaw kommer seg løs på venstresiden, men Batlle får stoppet henne ved å gi til hjørnespark.

14: Earps plukker ned det påfølgende hjørnesparket på imponerende vis.

15: David de Gea er på plass i Leigh i kveld.

18: Ella Toone med nydelige finter ute på venstresiden, og skaffer hjørnespark (er vel det andre hun har skaffet).

18: Kort corner, og Zelem får slått inn fra en litt bedre vinkel, men Leah Galton kommer seg ikke godt nok over ballen, og header over.

20: Kjempesjanse for City! Shaw får et skudd blokkert av Millie Turner noen meter fra mål, og så sender Kelly returen i stolpen fra halvskrått hold. United får gitt til hjørnespark.

21: Farlig City-hjørnespark ender med et skudd, men Blundell får blokkert. Citys beste periode hittil.

23: Nytt City-hjørnespark, og det blir et skudd, men igjen får United blokkert. Viktig at United markerer mer våkent på dødballene nå. Hvis det fortsetter slik, så kommer nok snart utligningen.

27: Galton slår inn mot Batlle på bakerste, men Lauren Hemp har løpt tilbake og får sendt ballen ut til hjørnespark.

28: United kommer ikke til noen farlig sjanse på det hjørnesparket.

35: Ikke så mye som skjer akkurat nå.

36: Hannah Blundell løper nedover venstresiden, og etter at innlegget hennes ikke ble så bra, så vinner hun den igjen like utenfor sekstenmeteren. Blundell finner så Parris, som rykker seg fri for å komme til skudd, men skuddet blir ikke godt nok. Parris har vært livlig i denne førsteomgangen, for øvrig.

38: Halvfarlig innlegg mot Khadija Shaw, men United får klarert.

41: Zelem-ballmiss fører etter hvert til et City-innlegg mot Shaw som skaper kaos, men United får etter hvert klarert. Det ser mer sannsynlig ut med 1-1 før pause enn 2-0 før pause akkurat nå.

42: RØDT KORT TIL CITY-KEEPEREN! Parris spilles gjennom, og så feilberegner Ellie Robuck og takler Parris voldsomt. Hindrer en åpenbar målsjanse, og dommer trekker frem det røde kortet.

44: Leila Ouahabi erstattes av Khiara Keating for City.

45: Russo får sjansen på frisparket heller enn Zelem, men det skjer kanskje ikke på en stund, siden det der ikke var et spesielt godt forsøk.

45+1: Det er lagt til to minutter.

45+2: Lurt innlegg av Batlle, men Galton skyter over. Veldig bra av Uniteds spanske høyreback. David de Gea er nok fornøyd med sin medspanjol nå.

PAUSE. 1-0.

46: Andre omgang er i gang.

50: Chloe Kelly header i tverrliggeren fra et Alex Greenwood-frispark! Uniteds markeringsspill på dødball er fortsatt for svakt.

52: Blundell kommer seg til skudd, men Greenwood får headet unna. Parris plukker opp returen, men skuddet hennes blir blokkert, og blir et hjørnespark (som ikke United fikk utnyttet).

54: Galton er nesten gjennom, men takles av Lauren Hemp. United-publikummet vil ha frispark (og minst gult kort), men det blåses mot Galton. Reprisen viser at det kan ha vært riktig siden Galton tilsynelatende holdt Hemp.

56: Farlig United-overgang etter at Galton spiller frem Russo, men United klarer ikke å utnytte det. Prøvde å spille tilbake til Galton der, men kanskje hun bare burde prøvd å vært mer direkte selv der.

57: City vil ha straffespark for en situasjon hvor Ladd og Shaw sparker hverandre innenfor Uniteds boks. Der er kanskje United heldige, men jeg kan forstå at dommeren ikke dømte også siden Shaw tilsynelatende satte ut foten sin nettopp for å få straffespark? Kanskje det er en beskrivelse som preges av at journalisten ser dette med røde briller.

60: Der burde Galton scoret! Russo spiilles gjennom av Parris på høyresiden, og hun slår inn på bakerste stolpe mot Galton, men hun får et dårlig treff og sender ballen utenfor.

63: Rachel Williams gjør seg klar for United idet Russo løper mot City-forsvaret og skaper litt panikk hos de lyseblå. Russo stoppes, og så hindres Toone også før hun får kommet seg til skudd.

65: Toone prøver å spille gjennom Galton, men det blir ikke presist nok. Toone har gjort mye bra arbeid i mellomrommet her, men det slurves mye med den siste og avgjørende pasningen.

66: BYTTE: Rachel Williams erstatter Alessia Russo på topp.

67: Gigantsjanse for City. Et City-frispark heades mot mål av Khadija Shaw, men Earps redder heldigvis.

68: Produsenten viser De Gea på tribunen bortimot hver gang Earps må i aksjon.

68: MÅL. City utligner med ti spillere. Filippa Angeldahl med et innlegg som daler ned i United-målet, og der burde nok Earps gjort det bedre. Skal det gå galt igjen med elleve mot ti?

72: Vilde Bøe Risa og Lucía García gjør seg klar. Zelem sliter for United nå, så kanskje kapteinen bør ut?

75: DOBBELTBYTTE: Nikita Parris og Ella Toone erstattes av Lucía García og Vilde Bøe Risa.

77: Angeldahl får gult kort for en skikkelig grisetakling på Leah Galton.

80: Hayley Ladd med et slags skuddforsøk fra distanse, men ikke i nærheten av like bra som da hun scoret i starten av kampen.

80: Bøe Risa med skudd som Keating redder, og så skal García skyte returen i mål, men dessverre er hun i ubalanse, og skyter i sin egen fot og ut.

81: Enorm City-sjanse til å snu kampen. Innbytter Raso sender ballen utenfor fra kort distanse.

85: United presser på, og har etablert seg høyt, men så ødelegges angrepet litt da Zelems innlegg mot Turner til bakerste heades mot mål (og dermed rett til keeper) heller enn tilbake inn i feltet. Det der kunne blitt veldig farlig om Turner hadde tatt et annet valg.

86: Knallhardt langskudd fra Angeldahl, men Earps redder.

87: Shaw vinner et hjørnespark i duell med Maya Le Tissier.

88: United får klarert.

89: Gigantisk City-sjanse! Shaw er gjennom, men Le Tissier får blokkert med en viktig takling! Ballen ligger fri en periode, og Le Tissier får blokkert med kroppen igjen før Earps får tak i ballen.

90: Zelem får et fortjent gult kort etter å ha stoppet en City-kontring.

90+1: Det legges til seks minutter!

90+1: MÅL!!! Lucía García! Blundell slår inn fra venstre til Vilde Bøe Risa, som header ballen tilbake inn foran mål til Lucía García, som setter ballen i mål via en City-spiller.

90+3: BYTTE: Martha Thomas har kommet inn – jeg tror det var Galton som gikk ut.

90+5: Vilde Bøe Risa får gult kort etter å ha stoppet en City-kontring før den var kommet skikkelig i gang.

90+7: City-frispark nært midtbanen. Alle går frem. Turner header unna, og Williams får klarert.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS