Stjernene får kritikk: – Hvis du ikke stoler på en mann med den CV’en, hvem skal du da lytte til?

AVISRUNDEN: Ingen ble overbevist av måten Manchester United sikret avansement til Champions League-sluttspillet, men én kamprapport skiller seg ut i mylderet av pessimistiske fremtidsutsikter.

Publisert Sist oppdatert

Times: – Fellaini er mer enn «Plan B»

Anerkjente Henry Winter avslutter sin kamprapport fra Old Trafford med å konkludere at José Mourinho blir sittende som United-manager til februar, men at klubben står overfor et viktig valg i sommer.

Times-journalisten beskriver atmosfæren på Drømmenes Teater som «rar» og skriver at seiersmålet til Marouane Fellaini som sendte laget videre i Champions League ble mottatt med større lettelse enn ekstase.

– Det var ikke et spesielt vakkert mål, men United-fansen tar alle slags scoringer for øyeblikket, skriver Winter.

– Folk virker nesten å være paralysert av kvaliteten på fotballen United spiller.

José Mourinho smashes bottles after Fellaini’s late goal.

Journalisten sammenligner Mourinhos vannflaske-«smashing» med måten Pete Townshend sendte sine Fender Stratocasters gjennom luften, og mente det var synd at portugiseren dro oppmerksomheten bort fra Marouane Fellaini, som aldri lar seg knekke av kritikken.

– Fellaini ignorerer smertefulle overskrifter og beviser at han er mer enn en «Plan B» med sine albuer, så øyeblikk som dette må være ekstra deilige for ham.

Times kårer David de Gea til banens beste spiller med en åtter på børsen, to karakterer høyere enn samtlige av spanjolens lagkamerater.

The Sun: – Hvis du ikke stoler på Mourinho, hvem skal du da lytte til?

I mylderet av pessimistiske fremtidsutsikter på José Mourinhos vegne i britisk presse skiller The Sun seg ut etter 1-0-seieren mot Young Boys.

Neil Custis setter riktignok tonen for sin rapport på følgende måte:

– Dersom du blar gjennom kampprogrammet til Manchester United vil du oppdage at det handler mer om fortiden enn om det som skjer i dag. Det er kanskje like greit hvis de vil holde på oppmerksomheten til leseren som har betalt 40 kroner for det.

– Det er bare smil, drama og glede, noe du ikke vil finne på Old Trafford for øyeblikket.

– Sjelden har likegyldigheten vært så stor som den var tirsdag kveld.

Manchester United fans used to expect easy wins in games like these, now Derby in the cup aren’t even a given.

Men Custis setter etter hvert et stort spørsmålstegn ved spillerne som ikke lenger tror på prosjektet til Mourinho.

– Enten lytter ikke stjernene som ble vraket til Mourinho, eller så gidder de rett og slett ikke å følge hans metode, skriver Custis.

– En metode som har gitt både Porto, Chelsea, Inter og Real Madrid titler. Hvis du ikke stoler på en mann med den CV’en, hvem skal du da lytte til?

– Noen som vil fri til egoene i stedet for å knuse dem når de fortjener det? Noen som vil gi deg tillit basert på hva du tjener heller enn hvordan du spiller? Noen som ville funnet oppgaven med å få denne vaklende giganten tilbake på riktig spor som for stor?

MEN: – Et bekymringsverdig øyeblikk

Akkurat som Times, skriver lokalavisen Manchester Evening News om det de definerer som «det bekymringsverdige øyeblikket Mourinho ikke kan ignorere».

– Den anspente stemningen på Old Trafford var åpenbar før Fellaini scoret vinnermålet. Da fjerdedommeren løftet tavlen som indikerte tre tilleggsminutter var det ingen «C’mon»-rop å høre fra United-fansen. Og hvem kan klandre dem etter en så middelmådig forestilling? skriver avisen.

– Spillerne fortjener ros for at de aldri ga opp og sikret en plass i åttedelsfinalen, men innsatsen tildekker ikke utfordringene United har i kamper mot lag de er forventet å slå.

The worrying moment that José Mourinho can't ignore at Manchester United.

Manchester Evening News gir også De Gea åtte på børsen, mens Phil Jones, Chris Smalling, Marouane Fellaini og Romelu Lukaku alle får sju. Anthony Martial ligger nederst med tre.

Telegraph: Slakter Mourinhos spillerhåndtering

Heller ikke Telegraph-journalist James Ducker lot seg overbevise av måten Manchester United sikret avansement på tirsdag kveld og kritiserer Mourinho for måten han oppførte seg på.

Ducker innleder sin kommentar på følgende måte:

– José Mourinho fikk det nesten til å høres ut som at han gjorde Marcus Rashford en tjeneste ved å starte ham som spiss, skriver journalisten og viser til United-managerens kommentar om at ingen kunne klage nå som Rashford fikk sjansen på topp.

– Med «dere» må man anta at Mourinho snakket til mediene, spesielt til ekspertene som han har hatt en kontinuerlig krangel med, og kanskje også litt til supporterne. Men tenkte han ikke på hva Rashford må ha følt da han hørte det?

Marouane Fellaini's last-gasp winner for Man Utd cannot paper over the alarming cracks at Old Trafford.

Ducker viser til at Mourinho ristet på hodet allerede etter fem minutter da Rashford misbrukte en mulighet alene med keeper, og konkluderer med at verken kommentarene eller kroppsspråket til portugiseren kan gi spillerne han selvtillit.

Avslutningsvis gjør journalisten et ironisk poeng av at Mourinho la sin egen skjebne i hendene på spillerne han kritiserte i forrige uke – Rashford, Anthony Martial og Jesse Lingard – mens stjernene satt på benken, noe Ducker mener er et bilde på den dysfunksjonelle situasjonen på Old Trafford.

– Mourinho håpet på en reaksjon fra vikarene. Han fikk et positivt resultat, og med tanke på tingenes tilstand var dette sannsynligvis det beste han kunne håpet på.

Powered by Labrador CMS