– Jeg har en beskjed til dere som «elsker» meg…

MANCHESTER: Mourinho var seg selv lik etter seieren på overtid mot Young Boys.

Publisert Sist oppdatert

Det så lenge tungt ut mot Young Boys på tirsdag kveld.

Faktisk lå alt til rette for at United skulle gå målløse av Old Trafford-gresset for andre gang på tre dager, men i beste «Fergie-time» dukket Marouane Fellaini opp og reddet kvelden for United og Mourinho.

Og med det er United videre i til utslagsrundene i Champions League, uavhengig av resultatet i det siste oppgjøret borte mot Valencia.

Kort sagt: En ekstremt viktig scoring.

– Jeg eksploderte da målet kom!

Mourinho feiret voldsomt i noen sekunder etter målet. Han sparket til en beholder med en rekke drikkeflasker, og løftet den andre opp i lufta for så å kaste den hardt ned i bakken  igjen.

– Lettelse, sa han etterpå.

– Lettelse etter frustrasjon over at vi ikke hadde scoret tidligere.

– Jeg kan forestille meg at noen der hjemme ødela tv-ene sine! Vi startet bra, vi ga alt, men så så det veldig ut som det skulle ende uavgjort. Reaksjonen min var som en eksplosjon – jeg var så lettet. Vi spilte ikke for 0-0, ikke i det hele tatt.

– Sånn er fotball, man kan ha mange sjanser uten å score. Vi ble stadig mer usikre, vi følte litt på det når ballene ikke gikk i mål.

– Det er en prestasjon at vi har gått videre fra denne gruppa, ikke en fantastisk prestasjon, men det det er en prestasjon.

– Spillerne mine er utslitte nå, og det elsker jeg. Det betyr at de ga alt!

Det var selvfølgelig Marouane Fellaini som avgjorde oppgjøret for United med sitt overtidsmål, men det kunne sett så veldig annerledes ut hvis vi ikke hadde hatt verdens beste keeper mellom stengene.

– David gjør det verdens beste keeper gjør – han gjør umulige ting. Redningen hans i dag sendte oss videre, for hadde vi sluppet inn der så hadde vi hatt problemer. Det gir oss sjansen til å vinne.

– Fellaini jobber hardt. Det er alt jeg kan kreve, og det er hva spillerne må levere. Han gjør det, alltid. Jeg hadde vært veldig sint om dette endte uavgjort, men selv da ville jeg vært fornøyd med innstillingen til spillerne mine i denne kampen.

– En beskjed til mine fans

Med poengdeling på Old Trafford mot Young Boys, måtte United dratt til Valencia vel vitende om at tap ville gitt Champions League-exit.

Det slipper United heldigvis nå.

– Det er en veldig vanskelig gruppe, og nå er vi videre med en kamp til gode. Det er bra. Kveldens oppgjør hadde positive ting ved seg, men også flere skuffende aspekter.

Mourinho ble spurt om spillerne som ikke spilte mot Young Boys på tirsdag, blant annet Alexis Sánchez, men han ga ikke uttrykk for at det var en skade, mer at det var et taktisk valg.

I stedet for å snakke om Sánchez ville han imidlertid heller snakke om valget av Marcus Rashford – som til tross for sine mange forsøk ikke maktet å få ballen i mål. 

– Dere gjør alltid det, spør om de som ikke er der. Hvorfor spør dere ikke heller om Marcus? Selv om han ikke scoret så går han på de rette løpene, han jobber hardt også uten ball.

– Du får aldri meg til å kritisere en spiller som bommer på sjanser.

– Men dette var en kamp som ville sett helt annerledes ut hvis vi hadde fått et tidlig mål. De Gea hadde bare én redning i kveld, men den var til gjengjeld fenomenal. Det er slik verdens beste keeper gjør, han ga oss som sagt muligheten til å vinne kampen.

– Mål avgjør kamper. Jeg er fornøyd med innsatsen til Rashford, og måten vi startet kampen på. Det ble vanskeligere utover oppgjøret, ettersom vi ikke fikk målet vi jaktet.

– Det viktigste er uansett at vi er videre. Og en liten beskjed til noen av de som «elsker» meg: Jeg har nå hatt 14 sesonger i Champions League, og 14 ganger har laget mitt gått videre fra gruppespillet.

– De to gangene gangene jeg ikke var i Champions League, da vant jeg Europa League (red: den ene var UEFA-cupen). Det er en liten hilsen fra meg til alle som elsker meg.

Les også: – Jeg vet at De Gea vil være her

Powered by Labrador CMS