anbbr

Våre vurderinger om laget mot Wolves

Publisert Sist oppdatert

Endelig seriestart, også for United.

Det gikk ikke bra forrige sesong da United tok imot Brighton, til Erik ten Hags aller første tellende kamp som United-manager. Da endte det med tap. Og så nytt tap igjen i kampen etter.

Den nevnte Brighton-kampen ble imidlertid det eneste hjemmetapet i ligaen de neste 18 hjemmekampene i Premier League, da United etterpå tok 48 av 54 mulige poeng på Old Trafford.

La oss håpe at laget bare fortsetter på den måten også mandag.

Det er lov å håpe, siden Ten Hags beste menn slo franske Lens 3-1 hjemme da de returnerte til Old Trafford til treningskamp forrige lørdag, og kanskje spesielt også fordi motstander Wolverhampton langt i fra er inne i en optimal periode.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Ten Hag må klare seg uten reservekeeperne Heaton og Henderson, og mangler også Malacia, Mainoo, Amad og den nye spissen Rasmus Højlund.

hojlund050823m

Harry Maguire virker å være på vei til West Ham, og det er derfor usikkert i hvilken grad han er aktuell til denne kampen.

Scott McTominay manglet for United i begge de to siste treningskampene helga før seriestart, men uten at noen vet noe om hvorfor.

Anthony Martial har imidlertid nå en uke bak seg i full trening med resten av gjengen, og er sånn sett tilgjengelig. Franskmannen har imidlertid ikke spilt en eneste kamp hittil i sommer.

Samtlige utespillere som var i aksjon mot henholdsvis Lens eller Club Athletic Bilbao forrige helg skal være tilgjengelige også her.


André Onana – United ser tynne ut på keeperplass med to skader, men førstekeeperen skal være klar. Dette blir hans ordentlige debut.

Aaron Wan-Bissaka – Høyrebacken fremstår som det eneste virkelig store spørsmålet. Diogo Dalot startet med de beste siste. Wan-Bissaka startet med de beste tidligere i sommer. Wan-Bissaka gjorde en tabbe mot Dortmund, og forsvant ut etter den. Da blir spørsmålet om Dalot forsvinner ut etter sin tabbe mot Lens. Vi vil lære noe av Ten Hags valg mandag, men vi heller mot Wan-Bissaka, rett og slett fordi han med unntak av Lens-kampen har vært klart foran Dalot på tampen av forrige sesong og i så godt som hele preseason. Wan-Bissaka har også trent hele preseason, i motsetning til Dalot som kom i gang halvannen uke senere.

awbbil

Raphaël Varane – Forrige sesong viste at han ikke like godt som en del andre tåler to kamper i uka, men nå er det ikke to kamper i uka før midt i september slik at det er å forvente en del Varane-kamper fra start fremover.

Lisandro Martinez – Mange eksperter har snakket mye om hvor tøft tap det var for Arsenal å miste William Saliba forrige sesong. Færre snakker om Martinez, som forsvant ut for United, noe som i alle fall ikke styrket laget. Har imidlertid brukt sommeren til å trene seg opp igjen, og ser ut til å være tilbake på sitt gamle gode.

Luke Shaw – Alvaro Fernandez og Brandon Williams har fått litt spilletid på venstrebacken i sommer, men med Tyrell Malacia ute så skal Shaw være uten konkurranse.

Casemiro – Er fortsatt en nøkkelspiller i laget, og med Kobbie Mainoo skadet og usikkerhet rundt McTominay så er det heller ikke så mange alternativer.

Mason Mount – Får også sin ordentlige debut mandag. Konkurrerer først og fremst med Christian Eriksen. Dansken har en ro med ball og evne til å slå pasninger som åpner motstander på en annen måte enn Mount, men engelskmannens raske bein, presspill og også motor og ønske om å være en trussel i boks gjør at vi tro at han vinner kampen fra start her. Mount har også vært brukt med de beste i hele sommer.

Antony – Facundo Pellistri var veldig god som høyrekant mot Bilbao, men Antony hadde selv målgivende og scoring dagen før mot Lens. Skal også være klart foran Pellistri, uansett hvor god uruguayaneren har vært.

antma

Bruno Fernandes – Kapteinen denne sesongen, og spørsmålet blir mest: Hvor skal han spille? I hvilke kamper skal han eventuelt gis litt hvile, og trenger denne maskinen av et menneske i det hele tatt hvile?

Alejandro Garnacho – Har startet på venstrekanten med det beste laget i hver eneste kamp i sommer. Det er en klar indikasjon på hvor høyt Ten Hag verdsetter 19-åringen, at alt har handlet om å bygge relasjoner med de beste.

Marcus Rashford – Blir nok å se som spiss i alle de første kampene, inntil Rasmus Højlund skulle bli klar eller Anthony Martial har vist Ten Hag noe som gjør at han heller flytter Rashford ut på venstre igjen.

Alternativer

Diogo Dalot – Startet altså med de beste sist, selv om det endte med en tabbe. Scoret også mot Dortmund i USA, og mange mener at han er bedre enn Wan-Bissaka offensivt, slik at han vil starte flere av kampene United forventer å være best i – slik de vel håper det blir mot Wolves. Merk imidlertid at Wolves hadde mer ballbesittelse enn United da de tapte 2-0 mot United på Old Trafford i mai.

Christian Eriksen – Brukte Bilbao-kampen forrige søndag til å vise frem pasningsfoten sin, og var fast inventar blant de beste forrige sesong. Bli ikke overrasket om han i alle fall innimellom får en del starter kommende sesong, og bli i alle fall ikke overrasket om han kommer innpå utover i 2. omgang i mange kamper.

Lagt til 11.10: Jadon Sancho – Spilt mye siden han har vært med i hele preseason, men fremstår mer og mer som en viktig reserve til en del offensive roller. Har i det siste par kampene også vært falsk 9er sammen med de nest beste, og reserve da de beste har vært i aksjon. Sanchos mulighet er om Ten Hag ønsker Rashford mer enn Garnacho på kant, eller om Rashford av en eller annen grunn ikke kan starte.

Anthony Martial kunne vært et alternativ, men ikke når han ikke har spilt en eneste kamp i sommer.

Wolverhampton

Mistet altså manager Julen Loptegui forrige uke, rett og slett fordi klubben, som sliter økonomisk, ikke klarte å gi ham så mye av det han ønsket på overgangsmarkedet. Han følte sånn sett at utgangspunktet for sesongen ble galt, og valgte derfor å gi seg.

Gary O’Neil, som reddet Bournemouth fra nedrykk forrige sesong, er inne, men kampen på Old Trafford blir altså hans første for Wolves. Merk også at United slo O’Neils Bournemouth begge ganger forrige sesong.

gary22

Wolverhampton vant ingen av sine åtte siste bortekamper i Premier League forrige sesong, og scoret bare 12 mål på bortebane i Premier League i hele (!!) forrige sesong.

Wolverhampton har mistet både Diogo Costa og Raul Jimenez i sommer, og derfor var de glade for at Matheus Cunha – som slet litt med en smell forrige uke – ser ut til å bli klar til denne.

Det er også verdt å understreke seg at laget ikke tapte en eneste av sju treningskamper i sommer, blant annet mot Porto, Celtic og Luton, og at franske Rennes ble slått 3-1 i generalprøven.

Merk imidlertid at kjente Wolves-navn som Ruben Neves, Adama Traore, Joao Moutinho og Conor Coady alle har forlatt klubben i sommer.

Mulig Wolves-11er: Sa – Semedo, Kilman, Dawson, Ait-Nouri – Nunes, Lemina, Gomes – Sarabia, Cunha, Podence

Bli med på kampkonkurransen vår her – og vinn en valgfri drakt med trykk:

Powered by Labrador CMS