– Kunne solgt pai på Stretford End

Britisk presse om onsdagens Champions League-forestilling på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Det virker å være enighet om at United var gode i en time, men at hjemmemøtet med Wolfsburg ellers må sies å ha vært en middelmådig prestasjon fra Louis van Gaals lags side.
En mann trekkes spesielt positivt frem etter oppgjøret, nemlig straffeskytter og assistent til 2-1-målet, señor Juan Mata. Akkurat det må sies å være alt annet enn overraskende.

 

Manchester Evening News, Stuart Mathieson:

Manchester United klarte å finne motgift mot sykdommen som denne sesongen har sendt engelsk Champions League-fotball til sengs.
Rødtrøyene lå selv på sykeleie etter nederlaget mot PSV Eindhoven, men nå er tilstanden mye bedre, konstaterer Stuart Mathieson.

“Reds rally to help cure Premier League’s Euro woe.”

Manchester Evening News

Det tok United en stund å klarne hodene etter det tidlige baklengsmålet, men selvtilliten etter å ha gått til topps på Premier League-tabellen hjalp etter hvert til med å få sjokket ut av systemet.
Juan Mata var arkitekten bak snuoperasjonen, og for en vitamininnsprøytning han sto for. Utvilsomt Uniteds beste spiller denne kvelden, ifølge Mathieson, som ikke synes det var det minste rart at det var Mata som fikk oppgaven med å sette ballen i mål da dommeren pekte på straffemerket.

Mathiesen påpeker videre at det ble en slitekamp etter Matas fremspill til Smallings 2-1-mål. Mens United fikk problemer med å bygge videre på ledelsen, synes han at Wolfsburg viste «great character» foran et nervøst Old Trafford. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
9: Mata; 8: De Gea, Smalling; 7: Blind, Memphis, Martial; 6: Darmian, Schweinsteiger, Schneiderlin; 5: Valencia, Rooney.
Innbytterne: 7: Young; 6: Pereira, Jones

The Mirror, John Cross:

Seieren ble sikret av en engelskmann, men inspirert av en spanjol, fastslår Cross, mens han utroper «den  magiske» sistnevnte, altså Juan Mata, som mannen som ledet showet på Old Trafford og den som sørget for Uniteds første poeng i Gruppe B.
Mata vant straffen som han scoret på, for deretter å skapet vinnermålet for Smalling. Han var elektrisk og rev Wolfsburg i fra hverandre, skriver Cross.

Han er imidlertid ikke imponert over Uniteds bakre rekker, og mener at Louis van Gaals taktikk og laguttak til tider får en til å tenke at han forsøker å være smartere enn han har godt av.
Dette eksemplifiserer Cross ved å trekke frem det faktum at da Antonio Valencia, første omgangs høyreback ble tatt av i pausen, ble Ashley Young sendt utpå for å dekke en for ham ukjent rolle som høyreback. Samtidig beholdt Van Gaal «høyreback» Darmian på venstre.

Ikke rart at United-spillerne blir forvirret, kommenterer Cross, og klarer ikke å dy seg:
– Van Gaal har brukt like under £250 millioner, og ennå har han ikke bygget et forsvar. Til syvende og sist vil det ødelegge for United i Europa. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8:
Mata; 7: Smalling; Schweinsteiger, Schneiderlin, Martial; 6: De Gea, Darmian, Memphis, Rooney; 5: Valencia, Blind
Innbytter: 7: Young

The Sun, Chris Wyett:

Kall ham Mike, kall ham Chris – men det er ingen tvil om at Smalling er en Louis van Gaal er i ferd med å sette sin lit til.
Ikke bare er han midtstopper hos ligalederne, men onsdag kveld ble han også matchvinner. Det kom som prikken over i’en på en praktfull forestilling fra Smallings side, skriver Charlie Wyett, og får med seg at Smalling ble Uniteds tiende målscorer allerede denne sesongen.

Ellers mener journalisten at straffesparket til 1-1 var helt korrekt idømt, at Juan Mata, i særdeleshet, var i fin form der han suste rundt og skapte åpninger, og at han ble godt hjulpet av Martial som trakk hitover og ditover i sine forsøk på å strekke Wolfsburg-forsvaret. Les mer her (krever innlogging).

Avisens spillerbørs:
9: Mata; 7: Smalling, Darmian, Schweinsteiger, Rooney, Martial; 6: Blind, Schneiderlin, Memphis; 5: De Gea, Valencia
Innbyttere: 5: Young, Pereira, Jones

Daily Mail, Ian Layman:

cs
CHRIS «MIKE» SMALLING – matchvinner etter en praktfull forestilling.

I en time var fløt det godt for Manchester United. De var fulle av pasningsspill og bevegelse, rytmiske og giftige.

I 15 minutter på hver side av dette, var de svake, sårbare, usikre og skvetne. Med andre ord nok en motsetningenes forestilling i en, totalt sett, motsetningenes sesong. Kanskje ikke annet enn hva som bør forventes, for United er tross alt under oppbygging. Eller kanskje er de ikke riktig gode nok. Kanskje stoler de for mye på nøkkelspillere, og kanskje er troppen litt for tynn.
Det vil tiden uten tvil fortelle oss. Men uansett hva som måtte være svaret, vet vi at de er i gradvis fremgang under Louis van Gaal, skriver Ian Ladyman.

Han omtaler oppbyggingen av Wolfsburgs tidlige ledermål som et kunststykke, sett i et tysk perspektiv, og som et «horror show» fra motsatt synsvinkel. Antonio Valencia for eksempel, lå så dypt at han like gjerne kunne ha solgt pai på Stretford End.
Fremover utheves spesielt Juan Mata, men også Anthony Martial, mens Rooney etter Ladymans mening virket «out of sorts». Kapteinens miss på 0-1 oppnår karakteristikken «skrekkelig». Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8:
Mata; 7.5: Martial; 7: Smalling, Blind; 6.5: Darmian, Schneiderlin, Schweinsteiger, Memphis; 6: De Gea; 5: Rooney; 4: Valencia
Innbytterne: 7: Young; 6.5: Jones; 6: Pereira

The Guardian, Daniel Taylor:

av
ANTONIO VALENCIA – så feilplassert ved baklengsmålet at han etter Ian Ladymans mening like gjerne kunne ha solgt pai på Stretford End.

En liten stund virket det som om Manchester United ville føye navnet sitt til listen over det som så langt hadde vært en alt annet enn god uke for engelske klubber i Europas fremste turnering. De lå under nesten før de hadde fått sjansen til å jobbe opp litt skikkelig svette, og på det tidspunkt var det ikke spesielt lett å forstå hvordan Bastian Schweinsteiger, en mann som vet et par ting om hvordan å vinne Champions League, på forhånd hadde antydet at Louis van Gaals lag var i stand til å gå hele veien.

Da det hele var over, virket uttalelsen fortsatt mistenkelig nær en nyankommet spillers forsøk på å si de rette tingene, men uten å ha overbevisende fakta å underbygge dem med.
Likevel endte oppgjøret opp som en demonstrasjon av hvordan Louis van Gaal sakte, men sikkert, har brakt tilbake noe av den gamle robustheten. Og når så Juan Mata glitrer slik han gjorde det her, bør United i det minste sitte igjen med den oppmuntrende følelsen av at klubben kan navigere seg trygt gjennom Gruppe B.

Det mest oppmuntrende aspektet for Old Trafford-publikummet er likevel den klare følelsen av at United, etter å ha blitt liggende under, nå virker i stand til å få det ut av systemet raskere enn noen gang siden Sir Alex Ferguson pensjonerte seg. Les mer her.

Powered by Labrador CMS