Hva gjør de egentlig nå?

For seks år siden slo disse gutta Wolfsburg, men 15 av de 18 i troppen spiller ikke lenger for United.

Publisert Sist oppdatert

30. september 2009 vant United 2-1 hjemme mot Wolfsburg i Champions League. Edin Dzeko ga gjestene ledelsen etter en snau time, men mål av Ryan Giggs og Michael Carrick snudde til United-seier.

Onsdag, nøyaktig seks år senere, møtes lagene igjen, men mye har skjedd på seks år.

Nevnte Carrick, Wayne Rooney og Antonio Valencia er de eneste av de 18 i United-troppen som fortsatt spiller fotball for United. Resten har gått over til treneryrket, andre klubber eller har lagt fotballstøvlene på hylla.

Her er oversikten:

Patrice Evra (34 år):
Forlot United til fordel for Juventus for én sesong siden, og har hatt stor suksess der. Ett ligagull og Champions League-finale er fasit så langt på en drøy sesong, selv om Evra og Juventus har slitt fælt i sesonginnledningen i år. Fasit etter seks kamper er én seier, to uavgjorte og hele tre tap.

Rio Ferdinand (36 år):
La fotballstøvlene på hylla i våres, og bruker dermed mesteparten av tiden sin som fotballekspert for BT, det digitale magasinet #5 og twitter-kontoen sin, i tillegg til at han pleier musikk-interessen sin og driver med veldedighet.

Nemanja Vidic (33 år):
Overgangen til italienske Inter ble aldri noen suksess. Laget slet på banen, og etter at Roberto Mancini overtok har Vidic gradvis spilt en mindre rolle. Har ikke spilt kamp siden mai siden Mancini hentet en rekke andre forsvarsspillere i sommer, og serberen kobles jevnlig til en fremtid i en annen liga, blant annet amerikanske MLS. Det blir imidlertid vanskelig på kort sikt siden han har pådratt seg en brokk-skade som holder ham utenfor til et godt stykke ut i 2016.

Anderson (27 år):
Dro fra United til Brasil, men oppholdet i Internacional har blitt en påminnelse om at United nok gjorde rett da de kvittet seg med ham. Han har stadig spilt en mer perifer rolle også i Internacional, og har ikke spilt 90 hele minutter i noen av sine 10 siste kamper der.

Ryan Giggs (41 år):
Kommentar overflødig. Assistent i United.

Michael Carrick (34 år):
Kommentar overflødig. Spiller fortsatt for United (men ute med skade nå).

Antonio Valencia (30 år):
Kommentar overflødig. Spiller fortsatt for United.

Wayne Rooney (29 år):
Kommentar overlødig. Nå United-kaptein.

Innbyttere:

Darren Fletcher (31 år):
Fikk de siste United-årene ødelagt av sykdom, men har nå etablert seg som en etablert spiller for Premier League-laget WBA.

Dimitar Berbatov (34 år):
Slet med å finne klubb i sommer, etter at kontrakten med Monaco utløp. Skal ha tilbudt seg til United, men endte til slutt hos greske PAOK. Der har han nå gjort fire innhopp som innbytter, og i helga ble han matchvinner med sitt første mål i 2-1-seieren borte mot Atromitos.

Wes Brown (35 år):
Skrev under på en ny ettårskontrakt i sommer hos Sunderland, men har til gode å være på banen denne sesongen. Ble fortalt at han kun kom til å spille en mindre rolle for klubben.

Fabio (26 år):
Ble hentet til Cardiff av Ole Gunnar Solskjær, men er en av få som har overlevd de senere managerskiftene der. Spiller fast på backen for Championship-laget for øyeblikket.

Nani (28 år):
Ble solgt til Fenerbahce i sommer, og er fast for dem.  Har også scoret fire mål, og er dermed sentral for laget som kjemper om tittelen i Tyrkia.

Paul Scholes (40 år):
Holdt en lav profil som spiller, men har brukt de siste årene til å mene mye, blant annet for BT Sports, ITV og også Sky. Skriver også en spalte i The Independent.

Powered by Labrador CMS