– Stor fordel at Carrick mangler

Men West Bromwich-supporter Henrik Skaalvold tror likevel at United vinner.

Publisert Sist oppdatert

Vi har snakket med West Bromwichs supporterleder Henrik Skaalvold i forkant av kampen mot West Bromwich. Besøk de norske WBA-supporternes nettsted her.

37 poeng – hvor sikre er dere på ny kontrakt? Og hvor viktig er lørdagens kamp?
Hvor viktig den er? Tja. Med United, Chelsea og Arsenal i de fire siste kampene så kan en jo lure. En seier er nok mer enn nok. Men jeg tror ikke Albion vinner noen av de. Ok, jeg holder med Albion, men jeg er nok klar over hvor landet ligger. Tror Albion karrer til seg et par uavgjorte kamper. Det holder.

Tony Pulis kom inn i januar. Så startet det bra før det har blitt en del tap siden mars. Hvor godt fornøyd er dere?
Han har på sett og vis fått litt mer stabilitet inn i spillet. Og ikke minst troen. Tro kan flytte fjell, sies det. Det er fortsatt noen kamper en river av seg håret i fortvilelse, men sånn er det nå engang å holde med Albion. Albion rykker IKKE ned. Det er det viktigste!

Southampton v Stoke City - Premier League
GOD MANAGER: Tony Pulis.

Sesongen er snart over – kan du nevne et par spillere som fortjener skryt for prestasjonene?
Den klart beste spilleren er Berahino. Fantastisk utvikling! Om han er på The Hawthorns neste år gjenstår å se.

Noen som har skuffet?
Ser mer på det som en kollektiv kollaps til tider. Pulis har fått litt mer sving på samhandlingen som Eggen kalte det.

Darren Fletcher kom fra United i januar. En klar forsterkning som er positivt tatt imot eller…?
Noe overrasket over at han ble kaptein før han engang hadde spilt. Han hadde sine glansdager, men de er jo forbi. Det positive må være at han leverer stabilt. De fleste andre varierer altfor mye. Så på kort sikt har det fungert veldig bra.

kapte
MER STABIL ENN LAGKAMERATENE: Darren Fletcher.

De fleste fans er spent foran sommeren: Hva er det viktigste for dere før neste sesong?
Håpet er i allefall at Berahino ikke forvinner. Forsvaret er heller ikke det aller største problemet. Et par kreative hardtarbeidende midtbanespillere, men hvem ønsker seg ikke det?

United har tapt to på rad, men er et av ligaens beste hjemmelag. Tenker du at det er et bra tidspunkt å møte oss på – eller vanskeligere siden sjansene for at United slår tilbake kan sies å være større?
Siden en av kidsa hjemme digger disse røde og hvite, så har jeg ufrivillig sett en del kamper. Kampene mot Liverpool borte og City hjemme var en real oppsving. Tapet mot Chelsea var litt urettferdig, men typisk nok. Mot Everton var det like grusomt som resten av sesongen. Albion vant i fjor, og klarte uavgjort for et par sesonger siden. Har ingen voldsom tro på at United er så voldsomt mye bedre på lørdag. Sååå avhengige kan de da ikke være av Carrick? Noe skurrer med alle de gode spillerne.

Noen United-spillere du spesielt frykter?
At Carrick fortsatt er skadet må en være ærlig å si er en stor fordel.

UTE MED SKADE: Og det er en fordel for WBA, mener Skaalvold.

Dere slo United borte i fjor, men hadde gått lenge uten seier på Old Trafford før det. Hva gjør deg optimistisk eller pessimistisk nå – og hvordan ender dette?
Albion er så uforutsigbare at det blir ren gjetting. På sett og vis tror jeg United vinner. Selv om de tidvis er dørgende kjedelige så har de ikke tapt mange kamper hjemme i år. Og har jevnt over litt bedre form enn Albion. Albion har ikke scoret for mye borte heller, og da er det vanskelig å vinne. Tipper dessverre at United vinner 2-0. Men setter 1-1 på oddsen!

– Til slutt: Baggies Norge. Hvor mange medlemmer – kommer det nye medlemmer er det bare gamle? Gir dere ut blad og deler ut billetter?
En klubb med 30 stykk som setter inn litt penger på kontoen så vi kan holde nettsidene opp og kan delta i supportercupen, så det er ingen muligheter for å lage et blad. Det meste av kontakt holdes via Facebook. Det er en ganske ivrig og engasjert kjerne. Albion-fans gjenkjennes fort på sin trivelige og engasjerte væremåte. Vinn og tap med (nesten) samme sinn. På mange måter som en stor, trivelig familie. Samvær og kos rundt fotballen står nok i fokus. Skulle Albion rykke ned så treffer vi bare andre hyggelige supportere fra andre klubber. Like gøy å reise rundt å se fotball på nivået under også. Come on you BAGGIES!

Siden vi har registrert at WBA-fansen har tatt godt imot Darren Fletcher, som har fått mye skryt fra både manager og medier for sin innsats der hittil, så ønsker vi WBA-fansen lykke til med resten av sesongen! 

Powered by Labrador CMS