– Dette laget kan spille fotball!

AVISRUNDEN: I dag er det glede over hele linjen.

Publisert Sist oppdatert

Endelig fikk vi se Manchester United fremstå slik vi så lenge har ønsket det. Med fart og bevegelse, presisjon og flotte scoringer, feide laget over Stoke City på en måte som gir grobunn for masse optimisme foran sesongens siste tredjedel.
Det var heller ikke bare vi som lot oss overbevise av de 90 minuttene mot Mark Hughes’ pottemakere. Også britisk fotballpress lot seg begeistre over det de ble servert av utskjelte Louis van Gaal og hans utvalgte:

Stuart Mathieson, Manchester Evening News:

Med flott spill og 3-0 over Stoke, viste Manchester United her glimt av sitt gamle jeg. Nå kan en hardt presset Louis van Gaal puste igjen.
Det har med rette blitt sagt og skrevet så mye om hvordan dette United-laget så til de grader har mislyktes med å gjenskape den underholdende standarden som ble satt av Busby Babes. Enda en negativ forestilling, og det på en følelsesladd kveld som dette, ville ha ført til et skred av fordømmende sammenligninger.
Men Louis van Gaal svarte med den type sprudlende spill som vi alle har fryktet rødtrøyene ikke lenger var i stand til å fremvise. I forhold til mye av det de har vist hittil, var United ugjenkjennelige. Les mer her

Avisens spillerbørs:
9: Martial; 8: Darmian, Borthwick-Jackson, Mata, Rooney; 7: Smalling, Blind, Carrick; 6: De Gea, Fellaini, Lingard. Innbytterne – Memphis, Herrera og Pereira, får alle 6.

David McDonnell, The Mirror:

Wayne Rooney ble fratatt en helt legitim scoring da han ble avblåst for å ha dyttet Glen Johnson, men rettferdigheten seiret med målet som førte til at han nå bare er fem scoringer unna Sir Bobby Charltons klubbrekord. Skuffelsene fra 2015 ser ut til å ligge bak ham; han har innledet 2016 med et pang.

Ved å sørge for en majestetisk avslutning til 2-0-målet og deretter assisterte Wayne Rooney til 3-0, viste  Anthony Martial igjen hvorfor United betalte £36 millioner – potensielt £58 millioner – for ham.

Marouane Fellaini er neppe elsket av United-fansen, men han viste sin verdi ved å vinne alt i luften samtidig som han var en viktig brikke på dødballer. Neste stopp, midtforsvaret?

Med fem backer på skadelisten, lette United etter dekning i overgangsvinduet. Men med Cameron Bortwick-Jackson, som blant annet sørget for assist til åpningsmålet, på venstreback, er behovet blitt mindre påtrengende. Den hjemmeavlede forsvarsspilleren gjorde det veldig bra. Les mer her

Avisens spillerbørs:
9:
 Mata; 8: Rooney, Martial; 7: Darmian, Blind, Borthwick-Jackson, Carrick, Lingard; 6: De Gea, Smalling, Fellaini.

Manchester United v Stoke City - Premier League

Ian Ladyman, Daily Mail:

Presset på Louis van Gaal har avtatt etter Manchester Uniteds underholdende 3-0-seier over Stoke. Omsider viste frem mye strålende fotball. De scoret tre minneverdige mål og lot supporterne – i det minste for en kveld – glemme hvor stakkarslig denne sesongen har vært. Dette var akkurat den type forestilling United trengte.

“Wayne Rooney, Jesse Lingard og Anthony Martials superscoring gir Louis van Gaal et pusterom.”

Daily Mail

Det ble akkurat som det pleier mellom disse to lagene. Sløve Stoke mot dominante United.

Nå har Louis van Gaals lag hatt en tendens til å åpne bra på hjemmebane, men manglende evne til å score tidlige mål  har tæret hardt på selvtilliten. Denne trenden ble endelig satt på plass her i kveld.

Anthony Martial var lagets beste spiller, men Mata som spilte i sin foretrukne 10’er-posisjon, var ikke langt bak. Viktigere enn det: dette var den type forestilling som kan gi United litt flyt fremover. Med en tredjedel igjen av sesongen ligger kriseklubben United fem poeng bak tittelaspirant Arsenal. Merkelig sesong dette her. Les mer her

Avisens spillerbørs:
8,5:
Martial; 7,5: Mata, Rooney; 7: Borthwick-Jackson; 6,5: Darmian, Smalling, Blind, Carrick, Fellaini, Lingard; 6: De Gea. Innbytterne Herrera og Memphis får begge 6.

Manchester United v Stoke City - Premier League

Jamie Jackson, The Guardian:

Hvis dette er måten Pep Guardiolas forestående ankomst på motsatt side av byen kan bidra til å stålsette Manchester United, da kan resten av sesongen likevel by på frukter for Louis van Gaal og hans menn.

Nå er det selvsagt ikke sikkert at spanjolens beslutning om å dra til Manchester City hadde noe som helst å gjøre med Uniteds gnistrende forestilling. Likevel vil det være riktig å si at når den kamplystne Louis van Gaal ønsket å se sine spillere utføre sesongbeste, så gjorde de det.

Når United spiller slik de gjorde det foran Rooneys 244. mål for klubben – og foran Martial avslutning før det, er det et mysterium hvorfor de har slitt denne sesongen.
Dette bekreftet bare at dette Van Gaal-laget kan spille fotball. Les mer her

Neil Custis, The Sun:

United-spillerne ønsket seg mer frihet, og gud hjelpe meg hvor de nøt den.

Dette er hva de er i stand til. Manageren vil argumentere med at de alltid blir bedt om å spille slik, at de alltid angriper. De gjør ikke det, ikke slik som dette. Noe må ha skjedd. Dette var angrepsfotball med flyt. Det var pasninger fremover, ikke til siden eller bakover. Og – TO scoringer i første omgang. Det kunne blitt fem med tanke på hvor mye de dominerte og alle sjansene de skapte. Dette var positivt. Les mer her (krever innlogging)

Avisens spillerbørs:
9: Rooney; 8: Darmian, Martial; 7: Smalling, Blind, Borthwick-Jackson, Lingard; 6: De Gea, Carrick, Fellaini, Mata. Innbytterne, Herrera, Memphis og Pereira får alle 6.

Manchester United v Stoke City - Premier League
Powered by Labrador CMS