Våre vurderinger om laget mot Sheffield United

Det er bare å glise, Paul Pogba. Nå tror vi nemlig at du er inne fra start igjen.

Publisert Sist oppdatert

Det ble ti av elleve rette mot Tottenham for «våre vurderinger». Feilen var at vi trodde på en 5-3-2-formasjon med Brandon Williams inne på laget og Daniel James ute, men Ole Gunnar Solskjær valgte en mer offensiv tilnærming.

Nå begynner det imidlertid å bli litt vanskeligere fordi United skal gjennom tre kamper på bare seks dager. Det kommer garantert til å rulleres, men blir det en løpende rullering gjennom alle kampene eller prioriteres ligakampene mot Sheffield United og Brighton mest, mens det rulleres mer i FA-cupkampen mot Norwich lørdag?

Sentrale spørsmål er:

  • Mason Greenwood kommer vel inn nå siden Daniel James ikke lyktes spesielt godt sist og det vel er ventet et annet kampbilde.
  • Paul Pogba fikk drøyt 30 minutter sist. Blir det bare enda et innhopp også nå eller blir det en plass fra start?
  • Pogba liker et utgangspunkt i 4231 ute til venstre. Det samme gjør Fred. Betyr det at det er Fred som ofres hvis Pogba kommer inn?
  • Nemanja Matic hadde et positivt innhopp og var god før coronaen. Er god til å balansere, United som lag slet litt med balansen mot Tottenham og Fred slet litt individuelt også i den kampen. Hva gjøres her?
  • Brandon Williams er et soleklart alternativ til Luke Shaw, men blir det her eller mot Norwich Williams kommer inn?
  • Victor Lindelöf gikk ut med en mistenkt smell mot Spurs, men alle skal visstnok ha kommet seg unna kampen uten problemer. Er det da duket for Eric Bailly inn nå? Samtidig la jo alle merke til at det var Matic som erstattet Lindelöf sist – og at Bailly først kom innpå da Matic så senere ble flyttet frem i banen.
  • United begynte i 532 borte mot Sheffield United, men la om i pausen etter en svak omgang. Vi tror hjemmekamp nå blir en ny match i 4-2-3-1.
  • Det er viktig for United å komme i gang med seiersrekka. Derfor tror vi på et ganske så toppet lag her – det beste som mulig er på papiret akkurat nå.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Vi vet ikke noe mer om skadene til Axel Tuanzebe og Phil Jones, men siden de var ute fredag så går de neppe rett inn på laget her.

Ellers skal det være skadefritt.


David de Gea – Verdens beste keeper, ifølge Solskjær, og spiller selvsagt. Det blir nok eventuelt FA-cupkampen mot Norwich han hviles i.

Aaron Wan-Bissaka – Tålte mange kamper før coronaen og er egentlig ikke direkte truet. Diogo Dalot var ikke en gang på benken sist, og mot en rival på øvre halvdel spiller han selvsagt fra start.

Victor Lindelöf – Solskjær har hele veien snakket om ønsket om skape relasjoner, og hvis svensken faktisk ikke ble skadet mot Tottenham så tror vi at Uniteds norske manager ønsker å bygge videre på de fungerende relasjonene.

TEMMET KANE: Og siden Victor Lindelöf visstnok ikke tok med seg en skade fra fredagens kamp så tror vi han fortsetter i midtforsvaret her.

Harry Maguire – Fikk en del omtale etter baklengsmålet mot Spurs, men er sikker på laget. Bli ikke overrasket om han spiller det meste utover.

Luke Shaw – Er rett og slett foran Williams i køen. Vurderes som bedre. Med fem dager fra forrige kamp handler det da om å bygge videre på kampform og relasjoner. Ikke minst fordi vi tror det blir et bytte på laget rett foran ham på banen. Å bytte BÅDE venstreback og venstre sentrale midtbanespiller virker faktisk for risikabelt.

Scott McTominay – United slet litt lagtaktisk mot Spurs og McTominay led etter hvert av det, samtidig som han var litt rusten i pasningsspillet. Er imidlertid toveis, har enorm arbeidskapasitet og er en «lokal» gutt. Spiller igjen her, og hviles nok heller mot Norwich.

Paul Pogba – Erstatter Fred. Drøye 30 minutter sist bør bli til cirka 60 denne gangen, altså, hele 1. omgang og det han eventuelt orker etter pause. Alternativet er faktisk å bare gi ham enda en halvtime, og det virker rett og slettlite logisk. Hvorfor bruke tid på å få i gang en sånn kvalitetsspiller? Kvaliteten – på hans beste – er så stor, innhoppet mot Spurs var såpass bra – og så ligger det litt i kortene at forventningene – fra en nesten samlet United-verden – vil være at franskmannen starter. Et dårlig resultat og Pogba på benken fra start av vil være en invitasjon til kritikk.

Mason Greenwood – Vi har ikke helt klart for oss hvordan Sheffield Uniteds trebacks-formasjon vil prege kampen, altså, hvor mye bakrom blir det eventuelt for Uniteds høyre kantspiller? Greenwoods avslutningsegenskaper kunne i siste sekund nesten gitt seier mot Spurs sist, og det virker fornuftig å forsøke ham fra start av for å sende utpå et mer målfarlig lag på hjemmebane.

MÅLFARLIG: Og det er akkurat den egenskapen som vi tror vipper laguttaket til Mason Greenwoods fordel onsdag.

Bruno Fernandes – O melhor jogador de futebol spiller selvsagt i en så viktig kamp. Det blir viktig å matche ham riktig utover, men vi kan håpe at det blir et par kamper hvor matchene er avgjort etter 60-70 minutter slik at han kan få litt hvile.

Marcus Rashford – Litt kamprusten sist. Får selvsagt fortsette ute til venstre. Her handler det om raskest mulig å få de største stjernene i kampform – de som kan utgjøre forskjellen i jevne kamper i det tette kampprogrammet som kommer i juli.

Anthony Martial – Fikk noen minutters hvile på tampen av Spurs-kampen, men er egentlig ikke truet fra start i denne lagoppstillingen. Hadde også fire mål på fem starter før coronaviruset, og bare en vanvittig Hugo Lloris-redning hindret ham fra ny scoring fredag.


Alternativene:

Vi nevnte allerede noen sentrale spørsmål øverst i saken, men for å gå litt i dybden.

Det er viktig å huske på at selv om det bare ble 1-1 mot Tottenham så var United klart best, og vi tror at det er noe som blir nevnt også internt. Da pleier Ole Gunnar Solskjær og trenerteamet å gi ny tillit til de fleste i nok en kamp.

Et slikt utgangspunkt kan fort gi de samme elleve som mot Tottenham, med unntak av at Daniel James erstattes av Mason Greenwood.

Fred: Kan selvsagt starte. Tjente veldig på mange kamper i høst og vinter, og er en større ballvinner og mer naturlig dekker av rom enn både Pogba og McTominay. Det er Fred og Matic som er de mest naturlig defensive valgene på midten, men vi sitter likevel med en tro på at Pogba  kommer inne her for å spille sammen med McTominay – og siden både han og Fred holder til ute mot venstre så er det kanskje enklere å sette ut brassen enn Scott McTominay.

BYTTET UNDERVEIS MOT SPURS: Og vi tenker at det er mest naturlig å la det byttet skje fra start av mot Sheffield United.

Nemanja Matic: Rett etter Spurs-kampen, da Solskjær snakket positivt om ham og etter at vi hadde slitt med balansen i den kampen, så tenkte jeg at «han starter mot Sheffield United», men det føles som om Pogba rett og slett må inn på laget – og da må også Matic vente på helgas Norwich-kamp. Virker nemlig snodig hvis vi bytter hele den sentrale midtbanen.

Daniel James – Hvordan ser egentlig trebackslinjen til Sheffield United ut på bortebane? Hvor stor sjanse er det for rom? Det blir vel fort fem mann bakerst når United har ball, og da blir det ikke James. Men: Hvis United tror at det kan bli mye rom ute til høyre mot Sheffield United så kan han fort få tillit igjen fra Solskjær.

Eric Bailly – Et naturlig alternativ hvis Victor Lindelöf ikke er helt hundre, men det var litt spesielt å se at han måtte vente til Matic var utpå som stopper og så ble flyttet frem – før han kom innpå mot Spurs. Det lukter vel Norwich også for ham.

Sheffield United

Restartet med 0-0 borte mot Aston Villa forrige uke, da de ble snytt for seieren av målteknologien. Så ble det 3-0-tap borte mot Newcastle søndag, etter at de ble redusert til ti mann på stillingen 0-0 litt ut i 2. omgang.

Så spørs det om det er en fordel å ha spilt to kamper allerede, eller om det er en fordel United at Solskjær menn har hatt to dagers mer hvile før denne kampen.

Keeper Dean Henderson, utlånt fra United til Sheffield United, må stå over siden han ikke kan spille mot moderklubben.

FÅR IKKE SPILLE: Dean Henderson kan ikke spille for Sheffield United mot United onsdag.

Forsvarsspiller John Egan, som har startet 29 av 30 ligakamper til nå, fikk rødt kort mot Newcastle og må stå over.

Keeper Simon Moore og veteranen Phil Jagielka kan komme inn.

Det vil vel heller ikke overraske om John Lundstram kommer inn på laget igjen, etter å ha startet på benken sist. Kanskje er det norske Sander Berge som settes ut.

Mulig Sheffield United-lag: Moore – Basham, Jagielka, Robinson – Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens – McBurnie, Sharp

Powered by Labrador CMS