– Husker ikke annet enn slaktkamper

Brede Hangeland spilte mang en bortekamp mot United under Roy Hodgson. Den tidligere Palace- og Fulham-stopperen husker imidlertid lite annet enn slakt.

Publisert Sist oppdatert

Det er lite som taler i favør borteseier i ettermiddagens oppgjør mellom Manchester United og Crystal Palace på Old Trafford.

Mens United topper CL-gruppa si og deler tabelltoppen med City i Premier League etter fem seire og en uavgjort, er Palace i motsatt ende av skalaen med null poeng og NULL scoringer.

I tillegg til å sette rekord for historiens svakeste åpning på en PL-sesong, kan de blårøde umulig være langt unna å sette rekord i tidligste sparking av en manager også.

Det ble fire kamper og knapt et par måneder ved sjefsroret for tidligere Inter- og Ajax-trener Frank de Boer, som ble ansatt i juni og fikk sparken i september.

I tillegg til manageruro og svak sesongåpning kan bookmakerne også vise til at Palace aldri har vunnet en Premier League-kamp mot Manchester United. Det er knapt mulig å være større favoritt enn det United er lørdag ettermiddag.

Kan ikke huske annet enn slakt

Legger vi historikken til grunn, blir det ikke bedre av at Palace har ansatt Roy Hodgson.

Det er en mann TV 2-ekspert Brede Hangeland har mange gode erfaringer med, men få av den tidligere Fulham- og Palace-stopperens gode minner kommer fra Uniteds hjemmebane.

– Roy Hodgson har ingen god historie på Old Trafford. Det vet jeg av egen erfaring, idet jeg ikke kan huske annet enn slaktkamper med Fulham borte mot United, skriver han i sin Premier League-blogg på TV2.no.

Det er likevel ikke bare ulemper med å ha Hodgson ved roret, skal vi tro hans tidligere elev.

Hangelands kilder internt i Palace melder om strukturerte treninger der spillerne drilles i en stram defensiv ramme og faste offensive mønstre. Dette er angivelig populært blant de etablerte engelske spillerne.

Den ultimate motivasjon

Om noen uker, eller kanskje også allerede lørdag, kan man begynne å se tegn til det Hodgson ønsker: Korte avstander, hardt arbeid, en lagmaskin.

Hangeland mener også at Benteke og gjengen har fått dårlig uttelling ut ifra spill og sjanser, og viser til fordelen med å være super-underdog.

 

– Den ultimate motivasjonen som fotballspiller er desperasjonen man kjenner på når man virkelig står med ryggen mot veggen som Palace gjør nå. Denne desperasjonen, brukt på riktig måte, gir mer løpskraft og duellkraft enn noe annet. Her ligger Crystal Palace sin mulighet på Old Trafford. Ingen forventer noe, kampen er i omverdenen allerede avskrevet som tre poeng for United, skriver Hangeland.

På en normal dag er det ingenting som taler for Palace-seier, noe Hodgson også antydet i sin pressekonferanse fredag.

Uniteds eneste potensielle felle er å undervurdere lørdagens gjester.

 

Powered by Labrador CMS