– Olympiakos er ikke Barca

Bryan Robson har fortsatt troen på at United kan slå ut Olympiakos.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag gikk United på en ordentlig smell i Athen og ble slått 2-0 av et hjemmesterkt Olympiakos Piræus, som følge av scoringer av henholdsvis Alejandro Domínguez og Arsenals utlånte Joel Campbell.

Sist gang United slo tilbake og avanserte etter å ha tapt 2-0 borter første kampen var for nøyaktig 30 år siden, da en viss Bryan Robson spilte for rødtrøyene. Robson har snakket med Manchester Evening News, og til dem mimrer han om kampen mot Barcelona i Cupvinnercupen i 1984, mens han sier at han selv har troen på at dagens United kan klare det samme.

Robbo tror

Robson var blant millionvis av svært skuffende United-supportere etter tirsdagens nederlag, og den tidligere United-kapteinen har klar tale:

FORFERDELIG: Robbo var ikke imponert over tirsdagens forestilling.
FORFERDELIG: Robbo var ikke imponert over tirsdagens forestilling.

– Forestillingen i Athen var så dårlig som det går an å bli for et Manchester United-lag. Det var forferdelig.

– De kan ikke skylde på å ha en dårlig manager eller noe slikt. Sannheten er at spillerne leverte bare ikke, og de må svare nå. De skylder oss alle – fansen, manageren, klubben – en bra forestilling mot Olympiakos på Old Trafford.

– Jeg kan se at vi klarer det. Spillerne har mye å gjøre opp for.

Den gang da…

Legenden ser seg tilbake til 1984.

– Jeg husker jeg følte akkurat det samme i 1984 [etter å ha tap 2-0 på Camp Nou]. Jeg følte jeg skyldte alle noe i returoppgjøret, siden jeg hadde misset et par gode sjanser i Spania. Da vi returnerte til Manchester etter kampen, hevdet en avis at jeg ikke tok kampen på alvor – etter en episode der jeg chippet ballen i tverrliggeren, selv om jeg enkelt kunne score. Jeg var alene med Barcas keeper og trodde jeg var avblåst for offside, så jeg bare chippet ballen mot tverrliggeren.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg reagerte slikt. Vanligvis spilte jeg til jeg hørte fløyta, og om jeg ikke hadde hørt den ville jeg ha gitt alt for å score. Men jeg bare stoppet og gjorde noe halvhjertet. Det så skikkelig dumt ut. Jeg følte jeg skyldte alle noe etter det, utdypte Captain Marvel.

– Er det noe jeg husker fra den kvelden, er det atmosfæren på Old Trafford. Det er det beste jeg har opplevd inne på en stadion før, la han til.

Temmet Maradona

– Den gangen var det bare plass til 58,000, men selv om kapasiteten har økt til ytterligere 76,000, har jeg aldri hørt noe lignende. Ron Atkinsons (daværende United-manager, journ.anm.) filosofi var alltid å ‘gå for det’, så det eneste han sa da var at vi måtte gjøre det. Kampen ble sett på som ‘meg mot Maradona’, men det handlet ikke bare om én United-spiller.

– Jeg tror ikke Maradona var på sitt beste den kampen, men uansett, Graeme Hogg gjorde en fantastisk jobb ved å stoppe ham – og ikke jeg. Vi måtte alle være på topp.

TO LEGENDER: Bryan Robson tar imot Maradona på Theatre of Dreams.
TO LEGENDER: Bryan Robson tar imot Maradona på Theatre of Dreams.

– Jeg husker jeg så meg rundt i garderoben etter kampen, alle spillerne var knuste. Vi var helt ødelagte av alle kreftene vi brukte. Ingen kunne ha gidd mer.

Robson selv var svært delaktig da United slo Barca 3-0 på Old Trafford, og scoret to mål.

– De bar meg ut av banen på skuldrene sine. Det tømte meg for energi! Slikt skjer dessverre ikke lenger i dag. Men om det gjorde det, håper jeg at Robin van Persie og Wayne Rooney hadde fått samme behandlingen.

– Alle utmerket seg, og det var en av mine beste kamper for United. Jeg tror for øvrig, ironisk nok, at min beste United-kamp kom i Cupvinnercupfinalen i 1991 mot nettopp Barcelona.

Powered by Labrador CMS