Bragdene United må kopiere

Kun fem lag har gått videre i Champions League-historien etter å ha ligget under med to mål eller mer etter første kamp.

På onsdag må Olympiakos slås med tre mål dersom United skal avansere til kvartfinalen i Champions Legaue.

Tidligere har vi sett på Uniteds tidligere tremålsseire i Champions League og denne sesongen (se link til venstre).

Nedenfor har vi tatt en kikk på lagene som gjennom Champions League-historien har klart kunststykket å ta seg videre i utslagsrundene etter å ha ligget under med to mål eller mer etter første kamp.

Og statistisk sett må det sies å være en bragd. Kun fem lag har nemlig lyktes siden 1992.

2012/13: Barcelona-Milan 4-0

I åttendelsfinalen overrasket italienerne da de slo Barcelona 2-0 på San Siro etter mål av Kevin Prince-Boateng og Sulley Muntari. På Nou Camp ga imidlertid Barcelona full gass og Messi viste sin klasse da han scoret to mål i første omgang. Etter hvilen sørget David Villa og Jordi Alba for avansement.

2011/12: Chelsea-Napoli 4-1 (e.e.o.)

I Italia røk Chelsea på et stygt 1-3 tap for et sterkt Napoli-lag som den gang fortsatt var representert ved spillere som Edinson Cavani og Ezequiel Lavezzi. Hjemme på Stamford Bridge så det heller ikke altfor lyst ut da Gökhan Inler reduserte til 1-2 ti minutter etter pause, men Frank Lampard sendte kampen til ekstraomganger hvor Branislav Ivanovic til slutt avgjorde åttendelsfinalen.

2003/04: Deportivo La Coruna-Milan 4-0

Definitivt et av tidenes beste comeback. Og nok en gang står Milan på feil side. Milans stjernegalleri vant 4-1 hjemme og Andriy Shevchenko, Andrea Pirlo og Káká var vel i ferd med å gjøre seg klare for semifinalen. I Spania snudde imidlertid et heltent Deportivo-lag det hele og vant 4-0 etter å ha scoret tre før hvilen.

2003/04: Monaco- Real Madrid 3-1

Samme år og samme runde som kampen ovenfor. Monaco slår sensasjonelt nok ut Real Madrid etter å ha tapt 2-4 på Santiago Bernabeu. Ludovic Giuly (2) og Fernando Morientes scorer for franskmennene. Monaco tar seg til slutt til finalen hvor de taper 0-3 for Mourinhos Porto.

1999/00: Barcelona-Chelsea 5-1 (e.e.o.)

Hjemme i England gir Tore André Flo (2) og Gianfranco Zola Chelsea et svært godt utgangspunkt med 3-1 seier over spanjolene. Også i returoppgjøret scorer Flo, men etter full tid står det imidlertid 3-1 til Barcelona. I ekstraomgangene er det hjemmelaget som har mest krefter og går videre til semifinalen takket være Rivaldo og Patrick Kluivert.