woutw

– Gjerne færre mål, men flere trofeer

Publisert Sist oppdatert

Han har vært omdiskutert etter lånesigneringen fra Burnley, Wout Weghorst. Den høyreiste nederlenderen står så langt bare med én United-scoring, og mange har stilt spørsmål om hva han egentlig bidrar med.

United står imidlertid med 26 mål på de 12 kampene han har startet, noe som vitner om et svært positivt bidrag.

Det kunne imidlertid vært flere scoringer, også for Weghorst selv, etter store sjanser i mange av kampene han har spilt i.

30-åringen, som har scoret en masse for klubber som AZ Alkmaar, Wolfsburg og også Besiktas tidligere i karrieren, har imidlertid blitt frustrert. Søndag skjedde det igjen, da et flott skudd i 1. omgang ble slått over keeper.

Han spilte imidlertid en god kamp, og var helt sentral i det viktige 2-0-målet.

Se høydepunktene fra kampen her:

 

– Jeg har ikke vært helt heldig med disse målene, og det var en fantastisk redning av Newcastle-keeperen på skuddet. (…) Følelsen min da jeg skjøt var også at dette kom til å bli nært. En scoring der ville også gjort kvelden enda mer spesiell, men jeg har samtidig scoret en masse mål tidligere, men aldri vunnet et trofé.

– Hvis det nå snudde helt, at jeg scoret mindre, men vant trofeer, så ville jeg tatt det, sier han til Andy Mitten og The National.

– Dette er jo barndomsdrømmen som går i oppfyllelse – å kunne spille for denne fantastiske klubben, å få spille i en finale og også utgjøre en forskjell i finalen, med 2-0-scoringen. Etter kampen handlet det da bare om å ta leve seg inn i øyeblikket. Det var det beste med hele kvelden.

– Hva ville du sagt hvis noen for to måneder siden sa at du kom til å vinne et trofé med United?

– At det er en avtale. Det er en fantastisk følelse (…). Jeg spilte to cupfinaler i Nederland, men tapte dem begge.

Les hele saken hos The National, der Weghorst også snakker om instruksjonene han fikk fra Ten Hag før finalen.

Powered by Labrador CMS