– Tusenvis gikk inn for å varme seg

Kulden skapte problemer for tilskuerne på Old Trafford mot Brighton. Derfor var United-fansens innsats ekstra imponerende.

Publisert Sist oppdatert

Per Harald Larsen var med på å etablere Supporterklubben i 1981 og var til stede som reiseleder da United sikret seg avansement i FA-cupen lørdag kveld.

I løpet av sine 37 år i Supporterklubben har han aldri opplevd lignende kulde på Old Trafford.

– Det var tusenvis av mennesker som gikk inn og så kampen på TV for å varme seg i stedet for å sitte ute, forteller Larsen til united.no.

– Hadde Brighton utlignet og det hadde blitt ekstraomganger hadde vi alle frosset ihjel, fortsetter den spøkefulle bergenseren.

– Det er nesten ikke mulig å beskrive hvor kaldt det var, så jeg må si jeg er imponert over United-fansen som holdt det gående i bortesvingen.

PÅ OLD TRAFFORD: Per Harald Larsen var til stede under kampen mot Brighton lørdag. FOTO: PRIVAT

– Betraktelig bedre stemning

Som et tiltak for å forsøke å bedre stemningen på Old Trafford fikk nemlig sesongkortinnehavere på J Stand muligheten til å ta plass på L Stand mot Brighton. Tribunen benyttes normalt av bortefansen.

Klippet nedenfor vitner om at United-fansen grep sjansen med begge hender!

Akustikken nevnes stadig som en utfordring for United-fansen på Drømmenes Teater, mens bortefansen derimot får gratis «hjelp» av det lave taket over deres seksjon.

– Det har vært mange positive tilbakemeldinger fra de som satt i gang denne aksjonen, og selv om det ikke var noen «wow-faktor», kan jeg skrive under på at det var en suksess, forteller Larsen.

– Det var betraktelig bedre enn det har vært tidligere og god stemning der gjennom hele kampen.

Permanent løsning?

Spørsmålet nå er om ordningen kan bli permanent.

Utfordringen er hvor bortefansen i så fall skal plasseres.

Lørdag hadde Brighton-fansen hele andreetasjen på East Stand, men en permanent løsning innebærer at mange sesongkortholdere må bytte plass.

I 2013 var for øvrig Supporterklubben til stede på samme tribune da United-fansen testet ut syngeseksjonen mot Real Sociedad.

Her kan du lese vår skildring av opplevelsen!

Det ligger for øvrig i kortene at United-fansen får en dedikert syngeseksjon i semifinalen mot Tottenham på Wembley.

Powered by Labrador CMS